UV za leopardjega gekona

7 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
jennifer
2 sporočila
jennifer fr

Pozdravljeni, kmalu bom dobil mladička leopardjega gekona in imam terarij velikosti D60xŠ45xV60. Katere vrste UVb neonske luči potrebujem in kakšna keramična grelna žarnica bi bila primerna ter koliko vatov naj ima glede na velikost mojega terarija. Ne vem še, ali jo bom namestil nad terarijem na višini 60 cm ali znotraj terarija na 30 cm.

Ali moram dodati ogrevalno ploščo pod moj terarij ali ne, glede na to, da prihaja lepše vreme? Prosim za hitri odgovor. Hvala.

Elodie
135 sporočila
elodie fr

Pozdravljeni Jennifer,

Za opomnik:

izbrati morate šibko neonsko luč, tako da je vroča točka v terariju približno 30° in hladna točka 25°, s 12 urami toplote in 12 urami s približno 22° po celotnem terariju. Neonska luč za plazilce mora biti znotraj terarija, ker steklo filtrira UV-žarke, ki so potrebni za žival.

Glede na velikost terarija bi potrebovali takšne izdelke: 40-vatna žarnica z UVB neonko 5% in običajno ni potrebna toplotna plošča, saj s 40 vati že dosežemo dobro temperaturo. Če opazite, da to ni dovolj, boste lahko vedno dodali dodatno opremo ali izbrali močnejšo žarnico.

Lep dan

Elodie iz Zoomalie

sebastien
5 sporočila
sebastien fr
<left>Pozdravljeni, da, celo 2 % UV zadostuje, saj ne potrebujejo veliko!!!</left>
Nolwenn
1 sporočila
nolwenn fr
Pozdravljeni, imam albino leopardjega gekona in slišal sem, da so grelne žarnice škodljive za to vrsto, vendar povsod, kjer raziskujem, vidim, da lahko uporabimo grelne žarnice. Ali je to res in katere lahko uporabimo?
Clara
12 sporočila
clara fr
Pozdravljeni, niso grelne žarnice, temveč LED, ki z močnim osvetljevanjem gecku otežujejo odpiranje oči. Nekateri vseeno uporabljajo malo UV-diode, z nizko intenziteto, 2–4 %. Nova Arcadia LumenIze svetilka z zatemnjevanjem je lahko priročna, da "ne bi pretiravali".
Hugo
2 sporočila
hugo fr
živjo, brez grelne svetilke!
Hugo
2 sporočila
hugo fr
Elodie ne ve nič in želi samo prodajati svoje izdelke
sebastien
3 sporočila
sebastien fr
Dnevna svetloba je veliko boljša. Nič tveganja za opekline in zmanjšanje vlažnosti.

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo