Vprašanja, razprave o izdelkih Velik kurnik iz kovine Zolia Chicken Run (Ø cevi 38mm) - 6m², 12m² ali 18m²
90% stranke
priporočam ta izdelek
19 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
1 sporočila
rodolph
Pokopal sem mrežo 40 cm globoko, ki je bila po celotni dolžini privezana na osnovo ograde. Mreža za ogrado Zoomalia je boljše kakovosti kot druge na trgu, saj je debelejša. Nekatere so dovolj tanke, da jih lahko pregrizne lisica. In okoli ograde sem položil tlakovce. Pogosto vidim lisice na ogradi, vendar so kokoši mirne. Koristim priložnost, da podam majhen nasvet, saj je 18 m2 za kokoši premalo - tla so hitro popolnoma prekopana. Na delu sem postavil rahlo povišano trdno mrežo na podstavke, tako da lahko kokoši hodijo po njej in kljuvajo travo, ki štrli ven, vendar seveda ne dobijo ideje, da bi tam kopale.
1 sporočila
joel
Pozdravljeni, jaz sem na obodu ograje postavil strešnike, kar je odvrnilo plenilce. Učinkovito je tudi z notranje strani (imam zajce skupaj s kokošmi)
2 sporočila
stéphanie
Pozdravljeni, je možno strukturo zakopati v tla? (da preprečimo psu kopanje in vstop ter lisicam)? Hvala
1 sporočila
françois
Pozdravljeni, ne, ni mogoče zakopati konstrukcije, ker cevi niso izdelane s predvideno dolžino za to. Na vsakem vogalu je kovinska plošča, ki omogoča pritrditev ograde. Osebno sem izkopal obod ograje, da sem vanj položil majhno betonsko ploščo, na katero sem postavil betonske robnike. Nato sem na to postavil ograjo. Ker živim v naselju, ne vem, če to zadošča, da bi odgnal lisice, ki so, kot vsi vemo, zelo prebrisane! ;-)Lep pozdrav.
1 sporočila
yazid
Ja, lahko ga pokopljete, vrata pa bodo zapečatena, bolj resno pa lahko okoli postavite male betonske plošče, kar bo odvrnilo morebitne plenilce. Sam sem to naredil in že dve leti ni bilo težav.
1 sporočila
nicolas
Uporabljam to ogračenje že 11 mesecev, odlično za zaščito pred lisicami, dodal sem še bodečo žico okoli celotnega območja. To je bilo dovolj vse dokler se ni pojavila kuna in prišla skozi (- 3 kokoši v 2 tednih). Zato sem na konstrukcijo okoli oboda napel in zavihal navznoter "kokošjo mrežo" (široko 50 cm). Zdaj je minil že en mesec, do sedaj brez posebnosti. Nadaljevanje sledi... Srečno
1 sporočila
julie
Pozdravljeni, ali menite, da bo ta izdelek ponovno na voljo za 265 € za 18 m2?
1 sporočila
lionel
Pozdravljeni, kdaj menite, da boste imeli ta izdelek, saj mineva že več tednov. Lep pozdrav, hvala
1 sporočila
jean-pierre
Pred dvema letoma sem kupil ta obor. Cevi sem okrepil z žico, ki je prečno prebila cevi po celotni dolžini z vlečno silo na eni strani. To omogoča, da se cevi bolje prilegajo med seboj in tudi bolje pritrdijo mrežo. Kot rezultat je celotna konstrukcija bolj stabilna. Da bi preprečil škodo zaradi neviht, sem pustil približno 20 cm mreže, da teče po tleh, in na mrežo položil kamne. Vse cevi na tleh so okrepljene z koli, ki so zabiti poševno. Na dve tretjini 18m² velikega obora sem postavil plastično ponjavo, ki je pritrjena z vezicami in okrepljena z vrvicami, ki so pritrjene na kole, zabite 75 cm globoko v tla. Preljubilo je več neviht in nič se ni premaknilo. Za sneg sem postavil dva tramova na križišče slemenske linije. Tramovi počivajo na ravnih kamnih. Za vrata, ki so malo zapletena, to je res. Priteznike je potrebno premakniti zelo proti zunanji strani okvirja. Paziti morate, da je celotna konstrukcija lepo uravnana. Vso srečo.
1 sporočila
tiphaine
Pozdravljeni, ne uspevamo namestiti vrat. Tečaji se ne zdijo ustrezni. Poskusili smo jih nekoliko zasukati, a nič ne drži. Kako naj to storimo?
3 sporočila
didier
Pozdravljeni, rad bi izvedel tudi debelino cevi s premerom 38 od kokošnjaka. Hvala.
1 sporočila
jaime
dober večer. Nikoli nisem meril debeline, rekel bi 1 mm, vendar je precej togo, tako da je dovolj trdno, da dobro zagotovi ogrodje.
2 sporočila
cedric
Da, debelina 1 mm. Ogrodje je dobro.. vendar pa se sistem za pritrjevanje, varjeni (no, bolj prilepljeni) matice, trga že samo pri ročnem vijačenju metuljčastega vijaka!! Kar se tiče korozije, pa zelo hitro zarjavi!!!! No, pač izdelek iz Kitajske!! Na cevi vrat je kitajski napis. To je to.
3 sporočila
didier
hvala JAIME-G
1 sporočila
sonia
Dober večer, cevi imajo premer 30. Na moji strani ni težav z rjavenjem. Vendar so hitre zaponke za pritrjevanje mreže slabe kakovosti. Osebno sem kupil debelejše. Po skoraj 2 letih se je mreža samo malo raztegnila.
1 sporočila
monique
1mm debeline, dobra konstrukcija, izdelek, ki izpolnjuje obljube
1 sporočila
joel
Pozdravljeni, ali mi lahko poveste debelino cevi s premerom 38 mm vaših kokošnjakov? Hvala vam.
2 sporočila
cedric
Res je, Sonia, priponke so prefinjene. Dobro je, da nimate rje. Jaz sem na svoji strani uporabil žico, da drži mrežo, preluknjal cevi, kjer so orehi počili, vstavil nerjavne zakovice. Zamenjal sem tudi ponjavo, saj so jo očesca raztrgala zaradi vetra.. ampak po teh popravilih še vedno služi. In ja Didier, tukaj se strinjamo, kakovost je pomembna.