Vedenje in vzgoja mladička
Pozdravljeni,
Pred dvema mesecema sem posvojila mladička, ki je zdaj star 6 mesecev, verjetno križanca belgijskega ovčarja. To je tretjič, ko ko se postavim pred njo, me pogleda z razkritimi zobmi in skoči name. Drugi problem, ki ga imam, je, ko ji rečem 'pojdi iskat' (tega ukaza še ne pozna, pravzaprav se trudim, da bi jo naučila), naredi isto, pokaže svoje zobe in skoči name. To je edina težava, ki jo ima, in je zaskrbljujoča. Svoje zobe pokaže brez renčanja in skoči name. Ne vem, zakaj to počne, kako jo kaznovati in kako poskrbeti, da se to ne bi več ponovilo. Ali mi lahko, prosim, pomagate, ker sem zelo zaskrbljena, saj vem, da bo to pes, ki bo zrasel. Bojim se, da bo postala agresivna in neobvladljiva. Sicer je vedno vesela, družabna, igriva, dinamična. Samo ta težava me straši.
Vnaprej se vam zahvaljujem za vse vaše nasvete in pomoč.
Da preprečite nesreče, vam svetujem, da kupite nagobčnik. Nato morate pokazati, da ste vi prevladujoča žival. Najbolj priporočljiv pristop je uporaba primerne kazni (brez sladkarij).
Mislim, da je najboljša rešitev šola za mladičke. Naučijo nas, kako ravnati. Imam petmesečnega nemškega ovčarja samca in tudi če sem prej imel 2 samički nemška ovčarja, pozabiš stvari in posledično ne delaš nujno tako, kot bi moral, res je super, morali bi poskusiti.