Starejši boksar s prekomerno težo
Pozdravljeni,
Moj 8-letni bokser je v zadnjih dveh letih pridobil na teži, okoli 5 kg (tehta 40,300 kg).
Leta 2015 se je poškodoval in zato od okrevanja naprej veliko manj giblje kot prej. Še vedno je zelo živahen in pripravljen, toda daljše sprehode zdrži komaj, po 2-3 km je že izmučen.
Od nekdaj je jedel brikete Royal Canin, ki so posebej za boksarje, in kadarkoli smo poskusili preiti na lažje brikete (Hills Satiety) ali brikete za starejše pse (tudi od Royal Canin), je slabostno reagiral (bruhanje +++).
Naš veterinar nas spodbuja, da vztrajamo, toda ko sem ga videl bruhati vsak dan več kot en mesec, sem odnehal in ga vrnil na brikete posebne za boksarje!
Imate morda kakšen nasvet glede njegove prehrane?
Pozdravljeni, "Royal Canin" ni super znamka briketov, pozanimajte se na internetu. Veliko različic briketov, ki na videz delujejo impresivno, vendar ne veste, kaj v resnici dajete svojemu psu... Mi uporabljamo orijen, kjer so sveže sestavine, živalske beljakovine, vse, kar je potrebno za steriliziranega psa ali psa s prekomerno težo, itd. Vedno gre za isti model, ki bi ga lahko zaužil tudi človek.
Pozdravljeni
Poskusite z Eukanuba Daily Care Light, ki vsebujejo L-karnitin, ki pomaga pri hujšanju.
Prišla sem sem po nasvet glede blagovnih znamk ekološke in nizkokalorične pasje hrane ... moj pes ima tudi prekomerno telesno težo in se bojim, da bi to negativno vplivalo nanj v njegovih starejših letih. Hvala za vaše nasvete