Spor med samci SOS
Brez odziva
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
1 sporočila
camille
Pozdravljeni, Moja boljša polovica in jaz sva lastnika 5 psov do danes: do septembra lanskega leta sva imela 4, ki sva jih popolnoma dobro obvladovala: vzgoja, čistoča, prijaznost, socializacija itd. Prav tako imam dovolj znanja o pasji vzgoji, da pravilno vodim trop (vedno sem uspel s "pasjim govorjenjem" na maksimum in s pridobivanjem informacij o pasjem delovanju, ko mi kaj uide). Ampak zdaj sem brez rešitev. Tukaj je problem: v trop smo septembra vključili psa, ki je prišel naravnost iz Gvadalupa, ki ga je bilo nujno repatriirati, ker je bilo njegovo življenje tam ogroženo (ljudje so mu ustrelili kroglo v grlo, eno v stegno in ga poparili). Ker sva dobri duši do živali in sovraživa zlorabo, sva Barneyja sprejela z vsem ljubeznijo tega sveta. Čeprav sva se pripravljala na dejstvo, da mu bo morda treba najti družino, ki bo bolj ustrezala njegovim potrebam. Imava buldoge, zato psu, ki potrebuje teči, pristopiti drugače. Obula sva se v športne copate in dala Barneyju možnost za tek. Najmanj 3 sprehode na dan + igre na vrtu popoldne z mojim partnerjem ali mano + 1/2-krat na teden smo ga peljali na polje, da je tekel v popolni svobodi. Skratka ... naredili smo vse, da bi naši psi pravilno živeli v tropu. Toda Barney je odraščal na ulici, moral se je boriti za hrano in je imel veliko pomanjkanje naklonjenosti (čudno je, da je bolj prijatelj človeka kot psa...). Je najbolj ljubeč pes na svetu, pameten kot še nikoli prej ... Samo, da je vedno v stalni konkurenci za dominantno mesto z našim moškim buldogom (ki je sicer podrejen kot nihče drug ... in preostale 3 so samice, zato seveda nobenih težav z njimi). Sprva se je to dalo precej dobro obvladati. Nisem postavil nobenega vira spopada med njima. Pred 3 tedni je moj partner izgubil falango v spopadu med dvema. Danes kličem na pomoč: BARNEY JE ČUDOVIT PES Z LJUDMI !! Toda mora živeti v gospodinjstvu, kjer je edina žival! Da mu ne bi bilo treba braniti svoje posode, da se ne bi več postavljal pred mano, da bi me pobožal in da predvsem ne bi pobožal druge ... Situacija je danes neobvladljiva, ne vem več kaj storiti. Danes je moj buldog izgubil kos ušesa. Dovolj je, ne morem več gledati, kako vsi trpijo in ne glede na to, kaj bi naredila, vzgoja ne bo nič spremenila. Barney je odraščal s premočnimi in preveč globokimi travmatičnimi kodami, da bi jih lahko odstranila. Potrebujem vas, ljubim tega psa bolj kot vse in jokam, ker se moram ločiti od njega, saj nikoli nisem zapustil živali, toda varnost vseh (in njegova) je v nevarnosti. Ali pa, če imam rešitev: obdržim ga, ampak preživi večino svojega časa v kletki, da ne napada drugega samca ... ne, to ni življenje, to je izključeno! Želim samo, da bi bil srečen! Da bi bil enkrat za vselej srečen!!!! Torej, če imate v svojih stikih nekoga mirnega, prijaznega in rahlo športnega, ki ima ljubezen za dati, prosim le, da srečam to osebo. Ta oseba se bo zaljubila v Barneyja v prvih minutah, tako kot sem se jaz zaljubil vanj, ko je prvič prišel z letala, ko sem ga videl ...