Psička s papilomom/bradavico?
Brez odziva
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
1 sporočila
chris
Pozdravljeni,
Imam mladičko, križanko med zlatim prinašalcem in labradorcem, staro 6 mesecev, ki ima dva papiloma (bradavici) v ustih, na robu ustnic, ena od teh je kar velika, poglejte fotografije na spodnji povezavi:
https://photos.app.goo.gl/f59RnPDjxfkVgkyh8
Iz tega, kar sem prebral na spletu, se to ne zdi nevarno.
Vendar bi želeli, da to izgine, ker je slabo postavljeno in začne krvaveti, ko se psička igra z grizenjem ali žvečenjem nekaterih igrač ali drugih stvari.
Kot kaže, gre za virus (prenašen iz drugega psa) in imunski sistem psičke bi moral ta okužbo premagati in jo odpraviti, kar bi lahko nakazovalo, da je imunski sistem moje psičke šibek.
Kaj mi svetujete, da storim?
Ali obstaja zdravljenje/zdravilo, ki bi lahko odpravilo ta papilom?
Je potreben kirurški poseg za odstranitev?
Če bi bilo bolje pustiti imunskemu sistemu, da sam premaga to okužbo, kako mu lahko pomagamo, da ga okrepimo?
Hvala za vašo pomoč in nasvete :)
Chris
Imam mladičko, križanko med zlatim prinašalcem in labradorcem, staro 6 mesecev, ki ima dva papiloma (bradavici) v ustih, na robu ustnic, ena od teh je kar velika, poglejte fotografije na spodnji povezavi:
https://photos.app.goo.gl/f59RnPDjxfkVgkyh8
Iz tega, kar sem prebral na spletu, se to ne zdi nevarno.
Vendar bi želeli, da to izgine, ker je slabo postavljeno in začne krvaveti, ko se psička igra z grizenjem ali žvečenjem nekaterih igrač ali drugih stvari.
Kot kaže, gre za virus (prenašen iz drugega psa) in imunski sistem psičke bi moral ta okužbo premagati in jo odpraviti, kar bi lahko nakazovalo, da je imunski sistem moje psičke šibek.
Kaj mi svetujete, da storim?
Ali obstaja zdravljenje/zdravilo, ki bi lahko odpravilo ta papilom?
Je potreben kirurški poseg za odstranitev?
Če bi bilo bolje pustiti imunskemu sistemu, da sam premaga to okužbo, kako mu lahko pomagamo, da ga okrepimo?
Hvala za vašo pomoč in nasvete :)
Chris