Pasja kroketka

2 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Louis pascal
1 sporočila
louis pascal fr
Katero vrsto briketov mi priporočate za mojega 6 let starega nemškega ptičarja? Ne uspe mi mu povrniti lepe linije po koncu lovske sezone, saj je shujšan. Poskusila sem z več briketi in testeninami, vendar nič ne pomaga. Je zelo živahen, a ne pridobi na teži. Ali ste imeli tudi vi takšne težave? (Seveda je redno razglistan.) Hvala, lep pozdrav.
Josette
23 sporočila
josette fr

Pozdravljeni

Katere brikete mu dajete?

Anaïs
4 sporočila
anaïs fr

Pozdravljeni, imel sem isto težavo s svojim službenim nemškim ovčarjem (40kg), starim 5 let. Biva v boksu in ga vzamem s seboj na delo (sem varnostnik s psom). Je zelo aktiven pes zaradi dela in tudi zato, ker je zelo igriv. Da bi rešil ta problem, sem povečal njegov odmerek briketov za eno skodelo, približno 200g, razdeljeno na 2 obroka, ko ne delam, da preprečim zasuk želodca (500g/dan + ostanki, predvsem testenine in riž) in zamenjava briketov. Je tudi ostanke s mize še do danes in je po teži normalen, vendar je trajalo nekaj časa, da si je opomogel, in pozimi moram dodajati škrobna živila, da ne začne hujšati, še posebej, ko je mraz (regulacija telesne temperature zahteva veliko energije).

Da ugotovite kakovost briketov, je dovolj pogledati prve tri sestavine, saj so prisotne v največji količini. Vse ostalo (sijoča dlaka in ostalo nakladanje) je samo za boljšo prodajo. Dajte prednost briketom s svežim mesom in ne hidroliziranim ali mokanim kot prvo sestavino. Piščanec/puran nosi največ beljakovin. Minimalno 29% beljakovin, več, če pes prebavlja brez težav, vedno s prehodom med dvema znamkama. Briketi, ki se začnejo z žitaricami, so treba izločiti, kot tudi stranski živalski proizvodi (kljuni, nohti ...) in stranski rastlinski proizvodi (lesni sekanci). Rastlinske beljakovine so slabše kakovosti v primerjavi z živalskimi.

Zavedajte se, da so paštete sestavljene iz več kot 70% vode (ja, vem, ne izgleda tako na prvi pogled), zato psa hidrirajo, a ga ne naredijo bolj polnega. To prinese zaobljenost pri malih mestnih psih, ki malo telovadijo, so pogosto preveč hranjeni in končajo ostanke z mize brez prilagajanja obroka.

Upam, da sem vam pomagal

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo