Vprašanja, razprave o izdelkih OWNAT Author Fresh Low Grain Piščanec za mladiče
4 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
13 sporočila
ludivine
Pozdravljeni, V roku dveh mesecev bom pridobil majhnega avstralskega ovčarja, ki bo malo starejši od dveh mesecev, in sem se dolgo časa informirala o briketih, ki jih bom kupila, in zdi se mi, da je linija Ownat dobra, vendar še vedno oklevam med linijo Ownat Author in Ownat Ultra za mladičke, opazila sem, da v prvi liniji vsebuje lososovo olje v sestavi, kar je lahko dobro za lipidni in kalcijev vnos, toda linija Ultra me je tudi prepričala s svojo počasno kuhanjem, ki spodbuja prebavo, zato sem malo v dilemi, ali mi lahko malo bolj osvetlite te dve liniji in mi poveste, katera bi bila boljša med njima? To je moj prvi pes in želim stvari narediti prav. Hvala za vaša pojasnila. Lep pozdrav.
7 sporočila
rubi--salières
Pozdravljeni, iz lastnih izkušenj vam priporočam serijo Ultra, za avstralskega ovčarja bodo junior srednje velikosti popolni. Moj mladiček je bil star 1,5 meseca in je imel ogromno problemov s prebavo, nobena hrana mu ni ustrezala (preizkusili smo 10 znamk), veterinar je želel, da kupim posebne brikete za prebavo (hill's), vendar glede na kvaliteto teh briketov v primerjavi s ceno, sem mu rekel, da to ne pride v poštev. Nato sem preizkusil serijo Ultra maxi junior in po 10-dnevni prehodni dobi, kot čudež, jih je začel odlično prebavljati in jih ima zelo rad! Mislim, da je način kuhanja zelo pomemben.
Upoštevati je treba tudi, da je serijo Ultra lažje najti v trgovinah za male živali kot znamko author, zato bo v primeru težav na spletno strani lažje najti nadomestilo v trgovini. Poleg tega so briketi Ultra low grain, torej imajo zmanjšano vsebnost žit in uporabljena so celotna žita, kar prav tako spodbuja prebavo in če boste kasneje želeli preizkusiti ownat brez žit (grain free), bo prehod lažji.
Vedeti morate tudi, da mnogi psi in mačke ne prebavljajo dobro hrane brez žit, saj je bilo skozi toliko križanj za pridobitev določenih pasem ali posebnih fizičnih lastnosti, da so nekateri posamezniki izgubili naravno sposobnost prebavljati hrano brez žit v njihovi prehrani.
Upoštevati je treba tudi, da je serijo Ultra lažje najti v trgovinah za male živali kot znamko author, zato bo v primeru težav na spletno strani lažje najti nadomestilo v trgovini. Poleg tega so briketi Ultra low grain, torej imajo zmanjšano vsebnost žit in uporabljena so celotna žita, kar prav tako spodbuja prebavo in če boste kasneje želeli preizkusiti ownat brez žit (grain free), bo prehod lažji.
Vedeti morate tudi, da mnogi psi in mačke ne prebavljajo dobro hrane brez žit, saj je bilo skozi toliko križanj za pridobitev določenih pasem ali posebnih fizičnih lastnosti, da so nekateri posamezniki izgubili naravno sposobnost prebavljati hrano brez žit v njihovi prehrani.
13 sporočila
ludivine
Pozdravljeni, Najlepša hvala za vaše mnenje. Dejansko sem tudi sam bolj nagnjen k liniji Ultra, to je bila prva, ki sem jo želel izbrati, in res, že sem jo videl v več trgovinah za male živali, medtem ko linije Author ne. In res je, da počasno kuhanje verjetno res prispeva veliko prednost glede prebavljivosti, poleg tega pa omogoča, da sestavine v briketih ohranijo svoje hranilne lastnosti, bilo bi škoda, če bi jih uničili, sploh ker uporabljajo dobre sestavine. Prav ste imeli, da svojemu psu niste dajali Hill'sa, saj je poln žitaric in poleg tega je kakovost beljakovin na isti ravni kot pri Royal Caninu (ki ga mimogrede priporočajo tudi veterinarji), kar pušča željo po izboljšanju. Poznam nekoga, ki je uporabljal to znamko za svojega psa po nasvetu veterinarja in na koncu je razvil ledvične težave. Še enkrat hvala. Lep pozdrav.
7 sporočila
rubi--salières
Da, študirala sem na tem področju in svoje znanje izkoristim tudi pri svojem delu. Sem prodajalka v trgovini za male živali, specializirana za svetovanje o prehrani mačk in psov.
13 sporočila
ludivine
Pozdravljeni, dovolim si ponovno zastaviti vprašanje, ker sem podrobneje preučil sestavo briketov Ownat iz linije Ultra in sem kljub kakovosti beljakovin opazil, da ne presegajo 35% (kar bi bilo potrebno za psa), počasno kuhanje, dober odstotek maščob itd., še vedno pa vsebujejo preveč ogljikovih hidratov (približno 32% za srednje mlade brikete), medtem ko naj ne bi presegali 25 do 30%, zato sem nekoliko zadržana. Videla sem, da briketi iste znamke, vendar Ownat prime grain free in just grain free, ponujajo sestavo z višjim odstotkom beljakovin in primerno vsebnostjo ogljikovih hidratov, vendar ne uporabljajo počasnega kuhanja (sem pa opazila, da so lahko prebavljivi). Še vedno sem zmedena, ali ni bolje, da se usmerim proti eni od teh dveh linij namesto Ultra? Bojim se, da bo zaradi vsebnosti ogljikovih hidratov dolgoročno vplivalo na zdravje mojega psa. Hvala za vaš odgovor. Lep pozdrav.