Vprašanja, razprave o izdelkih ORIJEN Original Brez Žit za psa in mladička
74 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
2 sporočila
laetitia
Pozdravljeni. Imam odraslega psa in mladička. Ali moram obema dajati enako količino briketov? Za odraslega psa je 110 ml, in za mladičke z briketi za mladičke je tudi 110 ml. Ampak ali moram dati enako količino obema? Hvala za vaše odgovore.
1 sporočila
stephane
potrebe odraslega psa in mladiča niso enake. Tudi briketi niso enaki, saj se njihova sestava razlikuje. Kar se tiče mene, mladiču dam hrano po volji.
1 sporočila
marion
Pozdravljeni,Za mladičke so primerne puppy briketi (manjše granule).Kar se tiče količin, sem se vedno zanašala na to, kar je rekel vzreditelj: 2 obroka na dan (zjutraj in zvečer), 30 minut za vsak obrok.Glede količin se je potrebno sklicevati na priporočila proizvajalca in prilagajati glede na letni čas in psa (aktivnega, mirnega ...).
1 sporočila
laurent
Moja psička je stara 18 mesecev in je vselej hranjena z Orijen original, pravkar sem kupila nov paket in po enem tednu nisem opazila težav z drisko.
17 sporočila
laura
Pozdravljeni, vidim, da se nekateri ljudje pritožujejo glede nove embalaže originalne Orijen, njihovi psi imajo drisko itd. Ali so spremenili njihove sestavine?
1 sporočila
isabelle
Moj pes je bil 3 leta na Orijenu in od nove embalaže dalje je takoj imel drisko 2 meseca! Prenesla sem ga na barf in v 24 urah so njegova iztrebki postali normalni! Prepričana sem, da so spremenili sestavine!
2 sporočila
gwenael
Pozdravljeni, ali so te briketi primerni za psico med brejostjo in kasneje med dojenjem?
1 sporočila
maud
ko so briketi dovolj bogati in pravilno sestavljeni, ni potrebe po nakupu posebnih, ker gre le za marketing. Že leta se ukvarjam s temi vprašanji in izbiram najboljše ali pa najmanj slabe; glavno je vedeti, kateri!
1 sporočila
jocelyne
Jaz sem vzel te brikete, ker so moji psi precej starejši in to so brikete, ki so najčistejše, kar sem jih kdaj poskusil, zdrave so, sicer malo dražje, ampak so kakovostne, imam srečo, da moja dva psa razen sterilizacije nikoli nista bila bolna in sta stara 10 let oziroma 13 let.
2 sporočila
Pozdravljeni, Vaša psička mora biti na ORIJEN Puppy hrani od petega tedna njene brejosti, torej dejansko takoj, ko je brejost potrjena, pa vse do konca celotnega dojenja. Opomnik: med brejostjo se mora količina hrane postopno povečevati, saj se prehranjuje zase in za svoje mladičke. Hrana mora biti enaka tisti, ki bo dana mladičkom.
1 sporočila
jean paul
Te brikete so popolnoma primerne za psico v obdobju brejosti in kasneje za dojenje. Za kužke pa je bolje izbrati ORIJEN DRY PUPPY large za kužke večjih pasem ali ORIJEN PUPPY za druge velikosti. Lep pozdrav.
1 sporočila
françois
Žal vam na vaše vprašanje ne morem odgovoriti, saj je moja psička pasme Jack Russell Parson sterilizirana. Vendar pa v primerjavi z drugimi briketi, te obožuje, in oseba, kateri sem jih priporočil, ugotavlja, da ima njena psička iste pasme več energije in vitalnosti. Dodajamo jim žlico lososovega olja.
1 sporočila
amina
Moja psička, francoski buldog, stara 6 mesecev, je pravkar bila sterilizirana in do sedaj sem ji dajala Orijen Puppy. Veterinar mi svetuje prehod na hrano za sterilizirane psice, ali mi lahko svetujete, katero linijo naj vzamem pri Orijenu? Lep pozdrav, Amina
2 sporočila
audrey
Pozdravljeni, moja sterilizirana angleška buldoginja je zelo požrešna in ima težnjo k pridobivanju teže, zato ji dajem Orijen Fit & Trim (siva embalaža). Obužuje jih in nikoli ni imela posebnih težav z njimi. Priporočam vam jih.
1 sporočila
marion
Pozor na tej strani in drugih, dostava prek DPD in Chronopost je za izogib ... Še posebej, če se vam mudi zaradi vašega psa.
1 sporočila
sophie
Pozdravljeni, imam 6 let staro sterilizirano psico, ki že leta je piščančje brikete Orijen za odrasle in ni nobenih težav. Po mojem mnenju so briketi za sterilizirane pse bolj marketinški trik. Vaša naloga je, da ji dajete pravilno količino hrane, zelenjavo in ji omogočite športno aktivnost, in ne bo nobenih težav.
1 sporočila
nathalie veng
Pozdravljeni, menim, da je 6 mesecev prekmalu za prehod na hrano za sterilizirane pse. Vse do njihovih 12 mesecev potrebujejo mladiči še vedno mladičkasto hrano, saj je bolj hranljiva - mladiči potrebujejo veliko hranil. Prehitro prehajanje na hrano za sterilizirane pse ni preveč dobro za njihovo rast. Svetujem, da nadaljujete z uporabo Orijen Puppy do njihovega 12. meseca starosti, nato pa preidite na Orijen Original, če se vam zdi, da je hrana malo preobilna, zmanjšajte porcije za -15 % ali -20 %. Kasneje, če res obstaja problem s prekomerno težo, se lahko obrnete na Orijen Fit and Trim.
2 sporočila
dominique
Pozdravljeni, moja psička, border collie, sterilizirana, 14 mesecev, hranjena z Orijen original, ni pridobila niti enega grama. Dajem ji isti dnevni odmerek, ki je priporočen glede na njeno aktivnost (glej zadnji del paketa) in občasno spremljam njeno težo. Pomembno je razumeti, da je vsak pes drugačen, tako kot mi. Če je razmerje med aktivnostjo in prehranjevanjem uravnoteženo, ne bo prišlo do povečanja teže.
2 sporočila
romy
Pozdravljeni, moja britanska španjelka bo dopolnila 5 let in je sterilizirana. Briketi za sterilizirane pse so zgolj marketinški trik! Briketi Orijen Original so odlični in vsebujejo zelo kakovostne sestavine, njihova sestava je res podrobna in transparentna, kar žal ne moremo reči za veliko drugih vrst briketov.
1 sporočila
estelle
Pozdravljeni, moj pes in moja psička, križanka buldoga, sta oba sterilizirana in vedno sem jima dajal Orijen Original. Različice za mladičke, sterilizirane ne glede na znamko, bi bile zgolj marketinški trik, da se jih prodaja dražje. Orijen Original je zelo všeč mojima dvema ljubljenčkoma.
1 sporočila
nadine
Dajem te brikete za svojo psičko čivavo, ki ima sladkorno bolezen.
2 sporočila
dominique
Pozdravljeni, seveda je vsak pes drugačen. Kar zadeva mojega 14 mesecev starega in steriliziranega border collieja, ji dajem priporočen dnevni odmerek hrane, naveden na izdelku, in ne pridobi niti grama. Upoštevati morate, ali je pes aktiven ali ne.
1 sporočila
marie christine
Briketi ORIJEN so me popolnoma zadovoljili... Imam 6 psov, različnih pasem, vsi so sterilizirani... Starosti so od 7 do 14 let.... Vsi obožujejo "orijen original"! Priporočam te brikete, tudi moji psi!
1 sporočila
marie
Pozdravljeni, moji dve whippetki sta sterilizirani in jima dajem brikete Orijen Original, težav s prekomerno težo nimata. Seveda je pomembno, da se dovolj gibljeta in se izogibata prigrizkom.
2 sporočila
dober dan, že vaša psička nikoli ne bi smela biti sterilizirana tako zgodaj!! Rast se tudi pri majhnem psu še ni končala. Zato jo je treba hraniti s hrano za mladiče do starosti 10 mesecev, in šele potem preiti na odraslo hrano. Briketi za sterilizirane pse so revni in zato ne zadostujejo za rast. Že s tem, ko ste jo sterilizirali, ste ji odvzeli hormon, ki je potreben za rast... Sterilizacija bi morala biti izvedena po prvem gonitvenem ciklu. Svetujem vam, da to nadomestite z dodatnim zunanjim vnosom.
1 sporočila
peggy
Imam francosko buldoginjo, ki je bila sterilizirana pri starosti 6 mesecev. Vedno je jedla Orijen Six Fish, tehta 13 kg in je popolnoma popolna. Brez skrbi ji lahko dajete te brikete.
2 sporočila
karine
Pozdravljeni, moj pes tehta 32 kg in ima težnjo, da ne žveči svojih briketov. Če mu dam večje brikete, je prisiljen malce žvečiti. Videla sem, da so veliki 1 cm, ali so okrogli ali ploski? Hvala.
2 sporočila
audrey
Pozdravljeni, briketi so debeli približno 0,5 cm in so precej ovalni ter nekoliko sploščeni, ne vem, če vam to pomaga...
3 sporočila
yolanda
Pozdravljeni, sprejemam pritlikavega pinča, bodo te briketi prilagojeni njegovi velikosti? Odrasla teža 5kg Yolanda
1 sporočila
victoria
Pozdravljeni Yolanda, ja, ti piškoti bi morali biti primerni za vašega majhnega psa, saj jih dam jesti vsem mojim, vključno s standardnim pudljem in majhnim mopsom, vsi jih zelo dobro jedo.
1 sporočila
ludovic
Da, pri tej starosti je v redu. Imam psa, starega 11 mesecev, in mu to dajem od marca.
1 sporočila
karen
popolno, prešli smo na različico za mladiče do 7 mesecev - samo starejši in pretežki niso primerni, menjam okuse po vsaki uporabi vreče za raznolikost.
3 sporočila
natacha
Pozdravljeni, ta pasja hrana je opisana tudi za mladičke, vendar na pakiranju piše odrasel pes…. Je v redu za mladička starega 10 mesecev??? Hvala
1 sporočila
stephane
Pozdravljeni,
Ne, to so briketi za odrasle pse. Usmerite se na Orijen brikete, ki so posebej za mladičke, ali pa počakajte, da vaš pes dopolni 12 mesecev, preden preidete na te odlične brikete. :)
Lep dan
Ne, to so briketi za odrasle pse. Usmerite se na Orijen brikete, ki so posebej za mladičke, ali pa počakajte, da vaš pes dopolni 12 mesecev, preden preidete na te odlične brikete. :)
Lep dan
1 sporočila
corinne
Pozdravljeni, začel sem dajati te brikete svoji majhni psički, ko je bila stara 4 mesece, in prilagajal količino glede na težo. Bilo je popolno.
1 sporočila
aurelle
Pozdravljeni, moj BC sem moral prestaviti na Orijen Original že pri osmih mesecih. Puppy hrana ni več zadostovala njegovim potrebam. To je jasno označeno na paketu, glede na starost in težo psa vam natančno pokažejo, kdaj morate zamenjati kategorijo, če Puppy hrana ni več zadostna. :)
1 sporočila
alexandre
Pozdravljeni, trenutno prehajam na granule za svojega 7 mesecev starega mladiča, ki tehta 30 kg. Ko bo odrasel, bo zlahka tehtal okoli 40-45 kg. Ali naj se pri doziranju hrane sklicujem na predvideno odraslo težo ali na njegovo trenutno težo? Hvala za vaše odgovore!
3 sporočila
agathe
Ob njegovi trenutni teži bo povečal težo, ko bo pridobil na teži.
1 sporočila
delphine
Dober večer, zanašati se morate na trenutno težo in postopoma povečevati glede na pridobivanje teže
3 sporočila
agathe
Ja, to je to
1 sporočila
marie helene
Moj veterinar mi je izračunal količino hrane Origen puppy za mojo štirimesečno psičko leonberg. Količina je znatno večja od priporočene količine, navedene na embalaži. Za informacijo, moja psička že tehta 26 kg in naj bi dosegla 55 kg, ko bo odrasla. Poje 690 g briketov na dan, razdeljeno na 3 obroke. To je 200 g več kot količina, ki je navedena na pakiranju. Količina se bo zmanjšala po šestem mesecu. Vse poteka v redu, všeč ji je
3 sporočila
anne-marie
Nanašam se na količino, navedeno na paketu... potem prilagodim (nekoliko manj ali nekoliko več), če vidim, da je to preveč ali premalo glede na težo moje psičke cavalier king charles (7 kg). Te brikete so dobre kakovosti in zelo prebavljive.
1 sporočila
valerie
Pozdravljeni, ali so briketi Orijen Original primerni za sterilizirano psičko? Hvala za vaš odgovor
1 sporočila
christine
Imam dva whippeta, eno psico, ki je sterilizirana. Poskusil sem že veliko znamk briketov, ki jim niso ustrezali, vendar obožujejo Origène. Njihova dlaka je veliko lepša. Nobenih težav s steriliziranim psom. Srečno novo leto
1 sporočila
jacquelinel
Vsekakor imam tri leta staro sterilizirano samico border collieja in od takrat naprej ni nobenih težav s temi briketi, če ji vsak dan stehtate odmerek glede na njeno aktivnost in starost.
2 sporočila
denis
Pozdravljeni. Da ... Imam 3 whippete, med njimi samico, ki je sterilizirana in nima prekomerne teže .... Origen je zame najboljša znamka briketov na trgu. Lep pozdrav
1 sporočila
fanny
Pozdravljeni, imam dva beagla (psa, ki sta nagnjena k prekomerni teži). Samec in samica, oba sterilizirana. Od začetka uporabljam briketirano hrano Orijen in nimam nobenih težav, njuna teža je popolna!
1 sporočila
eleonore
Pozdravljeni, seveda, jaz imam dve sterilizirani psički in jim dajem Orijen brikete. Če ima vaša psička težave s pridobivanjem teže, obstaja tudi različica fit and trim z malo kalorijami.
2 sporočila
julie
Pozdravljeni. Imam steriliziranega psa in nimam nobenih težav. Prav tako jih navlažim.
1 sporočila
carole
pozdravljeni, nisem strokovnjak, ampak sestava briketov je dobro uravnotežena
1 sporočila
francoise
Pozdravljeni, moja psica je sterilizirana in ima te brikete. Zame nobenih težav.
2 sporočila
monia
Moja psička je sterilizirana, zdi se mi, da je v veliko boljši formi in predvsem brez težav s prebavo! Prava prenova!
1 sporočila
françoise
Pozdravljeni, imam 11 let staro sterilizirano psičko in belgijskega ovčarja, starega 3 leta, ki je kastriran, in te briketi so resnično najboljše, kar ponuja trg brezžitnih briketov. Kuhani so na nizki temperaturi, kar ne spremeni uporabljenih sestavin. Opravila sem veliko raziskav in se odločila za Orijen, čeprav so dražji od drugih brezžitnih blagovnih znamk. Moja psička, ki je imela težave s prekomerno težo, je izgubila približno 3 kg, brez zmanjšanja obrokov. Skratka, ti briketi popolnoma ustrezajo prehranskim potrebam mojih psov (analiza to potrjuje po skoraj 2 letih uporabe).
1 sporočila
vanessa
Pozdravljeni, za svoja dva kastrirana psa uporabljam Orijen Fit and Trim. Vanessa
1 sporočila
christian
Pozdravljeni, svojega psa hranim s to hrano od 4. meseca starosti, zdaj jih ima 26. Sterilizirana pri 8 mesecih, ni pridobila na teži. (Mešanka s 13 kg - 170 gramov na dan v dveh obrokih.) Moja veterinarka je vedno presenečena nad njeno živahnostjo, dlako in postavo. Ne bi spreminjala.
1 sporočila
julie
Živjo, moja sterilizirana psička sploh ne pridobiva na teži in obožuje to!
1 sporočila
yves
Ni problema, moja 4-mesečna psička ga je jedla in zdaj, ko je stara 28 mesecev, jih še vedno uživa brez pridobivanja teže, vendar je vseeno velika gurmanka, zato je potrebno količinsko določiti njeno hrano.
1 sporočila
odile
Moja psička (avstralski ovčar) je imela po sterilizaciji nagnjenost k povečanju telesne teže in prebavnim težavam (smrdljivi prdci). Odkar je pred tremi leti prešla na Orijen original, so njene težave s težo samo še spomin in prebava se ji je močno izboljšala! Danes je stara 6 let in obožuje svoje brikete.
1 sporočila
christine
Pozdravljeni, imam angleškega koker španjela, ki ni kastriran. Obožuje brikete orijen.
1 sporočila
maryse
Seveda lahko steriliziranim psicam damo brikete Orijen Original, obe moji sta sterilizirani.
2 sporočila
valérie
Ja, brez problema.
2 sporočila
valérie
Ja, brez težav in veliko boljše kot briketi, ki so označeni za sterilizirane pse! Moj pes je steriliziran in ni pridobil teže. Brikete dopolnjujem z zelenjavo (zelena fižol, korenje, leča, grah...) in včasih s polnovrednim rižem.
1 sporočila
melanie
Dober večer, brez težav za vašega psa ..... super briketi ..... s samo 20% ogljikovih hidratov .... So med najboljšimi briketi na trgu .... s kakovostnimi izdelki .... Najboljši so Amikinos, vendar so precej dražji ... (10% ogljikovih hidratov in 52% beljakovin).
1 sporočila
fabrice
Brez težav, zaradi zelo nizke vsebnosti ogljikovih hidratov (pod 20 %) pri Orijen, vaša psička ne bo imela težav s prekomerno telesno težo, ki se lahko pojavi pri steriliziranih psih. Poleg tega bo pridobila na vitalnosti in drugih točkah. Pomislite na dolgotrajen prehod med njenimi trenutnimi briketi in Orijen (3 do 4 tedne je kar dobro). Pazite na nasvete posebnih briketov za sterilizirane pse, edina razlika je višja cena (lobbyji za hrano za hišne živali so pametni). Lahko jih tudi rehidrirate, jedla bo bolj počasi, sitost bo hitrejša, hidrirala se bo med jedjo in prebava bo olajšana.
1 sporočila
sophie
Briketi za pse, ki so namenjeni steriliziranim psom, so le marketinška formula. Če vaš steriliziran ljubljenček nagiba k pridobivanju teže, je dovolj, da nekoliko zmanjšate njegov dnevni obrok.
1 sporočila
nathalie
Seveda. Moj pes je steriliziran in odkar uživa te brikete brez žit, je izgubil "maščobo", ki se mu je začela nabirati okoli vratu/hrbta. Je v odlični formi in ni lačen.
1 sporočila
beatrice
Da, popolnoma ustrezajo in samo zmanjšati je treba priporočeni obrok za 10%. Moja štiriletna psička je bila sterilizirana pred letom dni in sledili smo temu priporočilu veterinarja. Ti hrana za pse je odlične kakovosti in bilo bi škoda, da bi jih zamenjali. Srečno novo leto
1 sporočila
audrey
hrana za pse top. Imam steriliziranega Avstralskega ovčarja in mu zelo teknejo. Njegova dlaka je sijoča, več ne smrdi po psu in tudi iz gobca mu ne smrdi več. Že prej je jedel brikete brez žitaric, toda odkar je začel jesti Origen, ni več vonja kljub obupnemu vremenu tukaj. Zelo priporočam
1 sporočila
sophie
Da, brez skrbi.
3 sporočila
anne-marie
Da, moja majhna psička pasme kavalirski španjel king charles je sterilizirana (vendar aktivna) in uživa te brikete, ki so dobre kakovosti in lahko prebavljivi. Sledite navodilom na pakiranju in kasneje lahko prilagajate količino tako, da nekoliko zmanjšate, če opazite, da vaš pes preveč pridobiva na teži.
1 sporočila
wendy
Pozdravljeni, želel bi izvedeti, ali so te briketi večji ali bolj majhni (po velikosti). Hvala.
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Te brikete so srednje velikosti, da ustrezajo vsem velikostim psa (približno 1 cm).
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
3 sporočila
anne-marie
Precej velike, ampak to omogoča psu, da jih prežveči namesto da jih pogoltne. Moj majhen kavalirski španjel kralja Karla (okoli 7kg) jih z užitkom poje in brez težav prebavi...
1 sporočila
samantha
Pozdravljeni, kdaj bodo na voljo briketi Orijen Adult? Hvala
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, pakiranje 2,27 kg je na zalogi. Ostala pakiranja se dopolnjujejo, na voljo bodo čez približno osem dni. Lep pozdrav, ekipa Zoomalia