Opremiti se za mladička psa
Pozdravljeni,
Že nekaj časa sem se odločil za posvojitev mladička in napočil je čas za priprave.
Spoznal sem čudovito samičko s kožuhom ognjene barve in z očmi čudovite nebesno modre barve. Njena mati je križanec bokserja in ovčarja, njen oče pa mešanec med boseronom in volčjim psom (huskyjem). Torej je velika možnost, da bo dosegla več kot spodobno velikost, ko odraste. Odstavljena bo sredi junija in rad bi se opremil pred njenim prihodom. Tukaj so moja vprašanja:
Katera hrana v obliki briketov bi bila sprva najbolj primerna? Za koliko časa in koliko na dan?
Katero velikost oprsnice bi izbral? (Oprsnice imam raje kot ovratnice, saj lahko vleče brez dušenja in je lažje obvladovati psa.) Razmišljal sem o oprsnici znamke JuliusK9.
Mladička bom vzel v Rennesu, jaz pa sem iz Marseilla, kaj bi moral poleg več načrtovanih postankov in vode predvideti za pot z avtomobilom?
Mladička bo odpravljena proti glistam in bo tretirana proti bolham.
Hvala za vaše odgovore, lep dan še naprej.
Pozdravljeni, pri izbiri briketov za mladičke ni lahko najti pravilne znamke. Zagotovo obstajajo primerjalne tabele, ki vam lahko pomagajo.
Za v avto bi morali vzeti prevozno kletko za njegovo varnost.
Pasji oprsniki juluis K9 so res zelo dobri, obstajajo tudi oprsniki Hunter, ki so malo redkeje na voljo. Mladički na splošno ne vlečejo toliko.Pozdravljeni, kar se tiče briketov sem se osebno odločil za Josera. Sem kar zadovoljen (in moj pes :D). Všeč so mu, predvsem pa opažam, da ima "normalno" blato. Ne bom šel v podrobnosti, ampak veterinar mi je dal nekaj napotkov, kako naj preverim, če je vse v redu glede prebavnega sistema mojega kosmatega prijatelja.