nasveti za yorkshire

6 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
sylvie
4 sporočila
sylvie fr

Pozdravljeni,

Ali mi lahko kdo pove, ali majhni yorkiji veliko lajajo in ali lahko vzgoja odpravi to napako? Ali mislite, da bi se york razumel s cairn terierjem?

Hvala za vaše odgovore

Sandra
261 sporočila
sandra fr

Pozdravljena, Sylvie,

Nočeš več pekinžana ? Morda te je moj opis prestrašil...

Kar zadeva jorkširske terierje, so lahko precej glasni, saj se kljub svoji majhnosti pogosto dojema kot čuvaja.

Je dober družabni pes, zelo inteligenten in izkazuje svojo naklonjenost svojemu lastniku precej ekskluzivno. Je inteligenten terier z močnim značajem. Zato ga je treba vzgajati s trdnostjo.

Torej Sylvie, odločitev je tvoja!

Se kmalu vidimo!

sylvie
4 sporočila
sylvie fr

živjo Sandra,

hvala za tvoj odgovor, na splošno me plaši značaj pekinžana, imam prikupnega cairna in kmalu bom imela malega maltežana, ki bo tehtal manj kot 3 kg. Želela bi imeti tretjega psa, zelo mi je všeč yorkiji, vendar so mnenja tako deljena glede lajanja. Poznam take, ki so mirni, in druge, ki stalno lajajo, verjetno zaradi pomanjkanja vzgoje, vendar me to ne plaši. Nočem prepirljivega psa, kot je čivava, na koncu bo morda drugi maltežan, vendar mi je všeč, da so pasme mešane. Če imaš kakšne druge pasme za priporočiti, ne oklevaj.

še enkrat veliko hvala in lep dan. Se vidimo kmalu. Sylvie

Sylvain
1 sporočila
sylvain fr

Pozdravljena Sandra,

da odgovorim na tvoje vprašanje, doma imam 3 yorkshirce, 1 samca in 2 samici ter sem že imela 4 legla mladičkov, skupaj torej 14 dojenčkov! In res že dobro poznam te ljubke dlakave kroglice! Zelo zelo so navezane na nas, njihove lastnike! Po drugi strani pa že pri starosti 2 mesecev, ali celo 1 mesecu in pol po izkušnjah, vedo, kako nam narediti tisto njihovo žalostno faco, da prikrijejo kakšno neumnost! Ampak pod tem ljubkim in žalostnim videzom se skrivajo pravcati mali poredneži, ki vedo, kako očarati s svojim šarmom, in takrat je potrebno ukrepati! Vem, težko je, ker jih tako ljubimo, ampak yorkshire je pasma, pri kateri moramo biti trdni že od njihovega prihoda domov, ker če ne: neprestano lajanje okoli starosti 7 mesecev in seveda skozi vse življenje, dominacija nad lastnikom glede kavča in posode za hrano, nemogoče jih je držati, če je treba kaj striči okoli oči ali ušes, zelo so požrešni in imajo nagnjenost k prekomernemu prehranjevanju in potem so predebeli. Glede tega, če se bodo ujeli s tvojim cairn terierjem, bi rekla da, dokler je "loulou" že prej doma pred yorkiem, oba imata energičen karakter, saj sta oba terierja, to je normalno, pravzaprav mislim, da bi se morala odlično ujemati za igranje in tek ...! Yorkshire se sploh ne boji zelo velikih psov, po izkušnjah imam doma 2 leonbergere, to je ena izmed največjih pasem psov in lahko ti povem, da vedno moj mali yorkširski samec postavlja pravila! (No, moram priznati, da je leonberger SUPER prijazen) Torej, če imaš še kakšno vprašanje, ti z veseljem odgovorim brez skrbi, lep dan. (Ne pozabi na trdost, vendar z nežnostjo)

Edwige
1 sporočila
edwige fr
Vedno sem imela mini jorkširske terierje, imela sem Fifi, ki je ves čas lajala, nato pa sem nekaj let kasneje pridobila ljubkega samca, ki ga sploh ni slišati, razen če kdo pozvoni na vrata ali potrka, vse je odvisno od vzgoje in okolja.
corinne
7 sporočila
corinne fr

živjo, imam majhno yorkshire terierko, staro 6 mesecev in pol, ki ne laja, razen kadar se ji eden od mojih drugih dveh psov preveč približa njeni skledi, čeprav sta veliko večja od nje, pa ju vseeno pogosto nadleguje lol

takoj ko naredi kakšno neumnost, se je zaradi svoje majhnosti sposobna skriti pod fotelj lol

zelo priporočam yorkshire terierja, ker so resnično ljubki, veseli in polni energije

se vidimo kmalu

severine
2 sporočila
severine fr
Pozdravljeni, imam petmesečnega jorkširskega terierja in zanimalo me je, ali je normalno, da je izključno temno bež barve z malo črne na koncu repa. Ali lahko črna barva na hrbtu še pride? Kdaj dobijo svojo končno barvo? Najlepša hvala.

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo