Nasveti za brikete
Katere brikete Orijen naj izberem za mojega malega Obiwana, starega 11 mesecev in težkega 2 kg (njegova teža se ni spremenila že skoraj 3 mesece, verjetno je to njegova končna teža). Do sedaj je imel brikete Royal Canin za mladičke. Zdaj pa bi rad prešel na brikete Orijen brez žitaric, vendar ne vem, katere naj izberem. Bi mi lahko nekdo svetoval? Za mladičke? Za odrasle? Ker je njegova teža 2 kg, te teže ne najdem v priporočenih odmerkih. Hvala!
Ja, tudi jaz imam veliko težav pri izbiri za mojih 6-mesečni BA. Katere kriterije naj upoštevam?
Dokler se prehod na novo hrano opravlja počasi, je izbira briketov za odrasle pse mini možna že pri 11 mesecih po mojem mnenju. Za količino se morate zgledovati po tem, koliko je jedel prej in kontrolirati njegovo težo, da prilagodite količino postopoma.
Nisem veterinar, ampak upam, da bo moje mnenje v pomoč :)
Najlepša hvala za vaše mnenje, pozorno si bom ogledal brikete, ki ste mi jih pokazali.
Pozdravljeni, povedali so mi, da so briketi brez žitaric predvsem marketinški trik ... namesto žitaric dodajajo krompir, grah ali lečo. Tako lahko rečejo, da so briketi brez žitaric za mesojede živali, vendar dodajajo še druge sestavine, ki niso meso. Poglej na svoj paket, če ne vsebuje "čudnih" sestavin. Dolgo časa sem razmišljal o hrani brez žitaric, a so mi rekli, da nas nategujejo!!!
Od kod imaš te informacije? Po prebranih člankih o prehrani je razvidno, da je prebavljivost žit višja kot prebavljivost stročnic. Mi lahko posreduješ svoje vire?
Pozdravljeni, po mojem mnenju je treba znati izbrati vrsto briketov, ki ustreza našim psom, da se na primer izognemo izgubi dlake. Nič ni bolj zanesljivo kot predlogi veterinarja.
Tony