Forum za akvaristiko

mrtev rib

7 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
bernard
8 sporočila
bernard fr

Imam ribo, ki je izginila, mislim, da je umrla in da je obtisnjena za kamenom. Ker so to moje prve ribe, ne vem, kaj naj naredim razen preveriti vodo, ki je v redu. Hvala za odgovor.

franck
233 sporočila
franck fr
<left>zdravo</left><left>ni samo voda tista, ki je lahko vzrok smrti tvoje ribe. Možno je, da je vzrok starost, bolezen, infekcija ali pa jo je ubil drug ribi.</left>
bernard
8 sporočila
bernard fr

če ne najdem mrtve ribe, ali je to nevarno za druge ribe, kaj naj storim, hvala

franck
233 sporočila
franck fr

na splošno to ni res nevarno, ampak vse je odvisno od tega, zakaj je umrl, ker če je umrl zaradi bolezni, se bo ta razširila na preostali del tvojega akvarija, saj bo telo mrtvega gnijo in se razkrajalo v tvojem akvariju.

močno ti svetujem, da najdeš truplo in zaradi varnosti obdelaš svojo vodo s sredstvom, bolje en mrtvec kot celo ljudstvo.

hkrati mi sploh ne poveš, za katero vrsto ribe gre

bernard
8 sporočila
bernard fr

hvala, riba je corydora, bil je bel, dolg 3 cm. Prestavil sem nekaj kamnov, vendar ga nisem našel. Dva druga sta tigrasta in 5 sumatrskih barbusov, ki so trenutno v dobrem stanju. Kateri izdelek je potrebno dodati? Pravkar sem opravil test vode in vse je v redu, hvala

franck
233 sporočila
franck fr

Predvidevam, da si pravkar kupil svojega corydorasa?

Če je to res, je lahko umrl zaradi stresa ali slabe privajanja na vodo v tvojem akvariju, saj so to ribe, ki živijo do 10 let.

Poskusi pogledati v rastlinah ali na tvojem filtru, saj se lahko skriva tam, kar se tiče izdelka, ne poznam parametrov tvoje vode, ampak za začetek lahko dodaš vodi kondicioner znamke sera, saj imajo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno.

Za tvojo informacijo, corydorasi živijo v skupinah do 10 posameznikov na vrsto, zato ti močno svetujem, da jih vzdržuješ v skupini, vem, da to predstavlja velik strošek, vendar ko ljubiš, cena ni pomembna, in kmalu bo valentinovo, to je lahko ideja za darilo.....

In ko se premikajo v skupini, boš videl, da je to res lepo in zabavno.

Upoštevati moraš tudi, da tvoji bradoči izvirajo iz azijskega biotopa, medtem ko corydorasi prihajajo iz Amazonije, torej imajo različne potrebe.

Kakšna je prostornina tvojega akvarija?

bernard
8 sporočila
bernard fr
<left>96 litrov z 8 rastlinami, pH 7/2 7/5, malo nitrata 2, nitrit 0, voda rahlo trda. Ribo smo našli ujeto v rastlini, cela razen repa. Ko sem pred 8 dnevi kupil prvih 8 rib, sem dal testirati vodo in prosil za ribe istega kontinenta. Prodajalec, ki mi je prodal ribe, mi je zagotovil, da ne bo težav, ker obe vrsti dobro sobivata skupaj.</left><left>Ker sem začetnik, sem popolnoma zaupal prodajalcu.</left><left>Opomnik, da je moj akvarij deloval tri tedne pred prihodom rib. Hvala za vse te informacije.</left>
franck
233 sporočila
franck fr

Ne da bi te užalil, ampak prodajalec te je vzel za norca, kako lahko amazonke ribe živijo z azijskimi ribami, saj nimajo istih potreb po vodi in hrani.

Za tvoj akvarij, glede na majhen volumen, ti svetujem, da menjaš 1/3 vode vsak teden, ker je težje vzdrževati kakovost vode v manjšem akvariju, tudi jaz sem imel 96L, ki sem ga zamenjal za 240L.

Kar moraš vedeti, je tudi, da so sumatranski brancini mesojedi in zelo teritorialni. Torej, če boš v prihodnosti dodajal druge ribe, boš moral izbrati azijske ribe.

Vedenje in združljivost brancinov: Jato ribe, ki jih je treba vzdrževati v skupini desetih osebkov (najmanj pet). Vedenje jata je potem zelo živahno in zanimivo. Po drugi strani pa brancini radi vzpostavljajo red v akvariju in lovijo druge prebivalce. Prav tako imajo slabšo navado grizenja vsega, kar štrli: roka, brki rib ali celo plavuti. Če se vzdržujejo v premajhni skupini ali posamezno, lahko te ribe postanejo agresivne do drugih prebivalcev akvarija. Torej se jih ne priporoča za skupnostni akvarij.

Habitat: Indonezija, Sumatra, Tajska in Borneo.

Vedenje Corydorasov: Ne povzročajo težav, živijo v skupini (najmanj 6 Corydorasov ene in iste vrste) in preživljajo svoje dni z brskanjem po substratu v iskanju hrane. Občasno se dvignejo na površje da vdihnejo zrak in izdihnejo mehurček zraka.

Habitat: Južna Amerika: Kolumbija, Brazilija

Tukaj je kratek opis rib, ki si jih kupil

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo