Moj pes znova opravlja potrebo v notranjosti
2 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
2 sporočila
elodie
Pozdravljeni, imam majhno vprašanje. Nouga (mešanec čivave in terierja) je star 1 leto in pol. Imeli smo težave, da bi bil ponoči čist. Aprila sem uporabila kletko ponoči in čez dan je prosil za vrata. Vso poletje je bil čist, včasih smo lahko odšli za 10 ur čez dan (poudarjam, da je to bilo redko, saj smo imeli obveznosti daleč stran), ni naredil ničesar v notranjosti. Toda danes, prosi za vrata samo kadar želi, in opravlja potrebo znotraj, tudi ko smo doma. Spremeni prostor, da bi se skril. Edina sprememba, ki je bila, je vrnitev slabega vremena, zato vrata čez dan niso več ves čas odprta, in dejstvo, da sem moral paziti na psa moje tašče 3 ali 4-krat čez dan v zadnjih dveh tednih. Novga ga ne mara ravno, toda nisem imel izbire, moral sem paziti na psa moje tašče doma. Če imate rešitev, ker tega ne razumem... Hvala.
3 sporočila
lacorde
V svojem vprašanju že dajete odgovor... Mislim, da vaš pes izraža svoje nezadovoljstvo ali tesnobo, ko opravlja potrebo v hiši. To lahko izraža bodisi anksiozno vedenje (strah pred opustitvijo, zamenjavo z drugim psom) bodisi način, kako označuje svoje ozemlje (znotraj hiše).
2 sporočila
elodie
Pozdravljeni, potrjujem vam odgovor, da je vzrok v vonju drugega psa, saj odkar ne prihaja več v hišo in torej ni več njegovega vonja, Nouga je čist, popolnoma nič več v hiši, ne podnevi ne ponoči, in prosi za vrata (njegov način je, da se postavi pokonci ob steno poleg vrat, da prosi, da mu jih odprete).