Moj pes je bil napaden
1 odgovor
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
1 sporočila
hugo
Pozdravljeni, poskusil vam bom čim natančneje povzeti mojo situacijo. Sem ponosni lastnik dekategoriziranega psa, starega trinajst mesecev. Pred približno dvema tednoma je bil napaden od Akite v bližini našega doma. Poudarjam, da je bil moj pes nenavezan, prav tako pa tudi akita. Moj pes drugega psa ni napadel, ta pa ga je takoj zgrabil za vrat in naredil več lukenj. Zdaj že dva tedna zaporedoma moram svojega psa hospitalizirati, kar me stane precej denarja. Lastnica akite mi je pustila svoje kontakte in dogovorili smo se, da bomo stroške veterinarja razdelili med seboj. Tako ni bilo narejenega uradnega zapisnika po napadu, prejel sem polovico zneska prvega obiska pri veterinarju (kar je bilo res zelo malo) in zdaj ona zavrača plačilo nadaljnjih stroškov hospitalizacije, saj pravi, da moj pes ni bil na povodcu in zato njena odgovornostna zavarovalnica ne krije stroškov. Imam njene osebne podatke, med napadom so bile prisotne tudi druge osebe, mislite, da bi moral vložiti tožbo? Ali lahko dejstvo, da moj pes ni bil na povodcu, negativno vpliva na mene, če se sproži pravni postopek? Zdi se mi, da mora lastnik napadalnega psa običajno pokriti vse zdravstvene stroške, ali je mogoče (v očeh zakona) predvideti skupno odgovornost, ki bi nam omogočila delitev teh stroškov? Hvala vnaprej za vašo pomoč!
8 sporočila
béatrice
Dober večer,
žal mi je za vašega psa, upam, da se od svojih poškodb počasi okreva.
Pred nekaj meseci sem imela enak problem z enim od mojih psov. A v tem primeru je moj pes napadel, čeprav je bil prav tako na povodcu, ko sem se pogovarjala z drugim lastnikom in verjetno je pomislil, da sem bila napadena...
Običajno je v vašem multirišku zavarovanju, odvisno od vašega zavarovalca, del, ki pokriva živali v vašem gospodinjstvu.
Ko je moj pes ugriznil drugega, sem takoj kontaktirala svojo zavarovalnico, ki je prevzela vse veterinarske stroške, ki so zadevali drugo žival.
Svetujem vam, da se obrnete na svojega zavarovalnega agenta in on vam bo povedal, kako ravnati. Poleg tega, če imate priče, je to še toliko bolje.
Upam, da sem odgovorila na vaše vprašanje.
Lep konec leta in pobožajte vašega psa.
žal mi je za vašega psa, upam, da se od svojih poškodb počasi okreva.
Pred nekaj meseci sem imela enak problem z enim od mojih psov. A v tem primeru je moj pes napadel, čeprav je bil prav tako na povodcu, ko sem se pogovarjala z drugim lastnikom in verjetno je pomislil, da sem bila napadena...
Običajno je v vašem multirišku zavarovanju, odvisno od vašega zavarovalca, del, ki pokriva živali v vašem gospodinjstvu.
Ko je moj pes ugriznil drugega, sem takoj kontaktirala svojo zavarovalnico, ki je prevzela vse veterinarske stroške, ki so zadevali drugo žival.
Svetujem vam, da se obrnete na svojega zavarovalnega agenta in on vam bo povedal, kako ravnati. Poleg tega, če imate priče, je to še toliko bolje.
Upam, da sem odgovorila na vaše vprašanje.
Lep konec leta in pobožajte vašega psa.