Kronična piroplazmoza

Brez odziva
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Cyril
1 sporočila
cyril fr
Pozdravljeni, imam mladička, 7-mesečnega bretonskega španjela, ki je 29. marca zbolel za piroplazmozo. Zjutraj sem takoj opazil, da moj mladiček ni bil v redu, in sem zgodaj popoldne se dogovoril za termin pri veterinarju. Veterinarka mu je izmerila temperaturo, ki je znašala 40,2. Moja veterinarka je sumila na piroplazmozo, čeprav je imel temno rumen urin in ne oranžen ali barve kave. Poleg tega je jedel in ni imel težav z gibanjem, čeprav je bil nekoliko bolj utrujen. Istega dne mu je dala injekcijo karbesije, skupaj z injekcijo kortizona in protivnetnih zdravil. Ponovno naj bi se videli čez 2 dni; počutil se je veliko bolje, in kar me je presenetilo, je bilo to, ko mi je rekla: "Na koncu nikoli ne bomo vedeli, ali je bila to piroplazmoza." Jaz, po naravi zaskrbljen glede svojih psov, jo vprašam, ali lahko naredimo teste ali krvne preiskave, da bi to vedeli, in ona mi reče, da ne, da ne bo imel posledic in da bo vse v redu. Vse je šlo zelo dobro do 25. aprila, ko je imel ponoven napad s temperaturo 39,6 in mu je tisti dan dala le injekcijo protivnetnih zdravil, s ponovnim pregledom čez 48 ur. Po dveh dneh mu je bilo bolje in sem vedno vztrajal, da mu naredijo analize, vendar mi je odgovorila, da to ni potrebno in da bomo videli čez en mesec, če se bo ponovilo. Od tistega dne (njegovega ponovnega napada) zeha redno čez dan, a ostaja zelo igriv, vedno pripravljen na sprehode ter dobro je in pije. V začetku maja ga je pičil čmrlj in je imel zelo močno alergijsko reakcijo, saj so mu otekel gobec, moda in noge. Odpeljal sem ga k dežurnemu veterinarju v tej kliniki, ki mu je dal injekcijo kortizona. Kljub moji skrbi glede te piroplazmoze in na mojo zahtevo, sem zahteval, da mu naredijo test protiteles in PCR. Test protiteles je pokazal, da se je njegov imunski sistem zelo dobro boril proti parazitu, vendar je PCR pokazal, da je pozitiven nosilec piroplazmoze z zmerno obremenitvijo Babesia canis. Moj veterinar mi je povedal, da je moj mladiček kronični nosilec asimptomatske bolezni. Zato mu je dal injekcijo karbesije 17. maja in drugo 7. junija, s PCR testom, ki naj bi ga opravili 7. avgusta in drugo 7. oktobra. Sem zelo zaskrbljen, saj sem decembra lani izgubil že svojega 16 let in pol starega psa. Zanima me, če ima kdo izkušnje s kronično obliko, ker sem prebrskal vse spletne strani, ki govorijo o tej obliki piro, vendar nisem nič bolj napreden, ker se to nanaša na zelo malo psov in tako le nekaj podrobnih člankov. Moj veterinar (ker sem zdaj izbral tistega, ki je bil dežuren 8. maja, ko je imel alergijo) mi ni dobro pojasnil in resnično moram iz njega izvleči informacije, če se lahko tako izrazim. Vem, da nihče ni veterinar, ali je kronična piroplazmoza resna in kako se to kaže, predvsem pa, ali psi ozdravijo od tega? Od njegovega ponovnega napada zelo slabo spim, ker ne vem, kako se bo bolezen razvijala in koliko injekcij bo moral še prejeti, saj moj pobožanček joka ob vsaki injekciji karbesije in kortizona. Hvala vam za vaše odgovore!

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo