Vprašanja, razprave o izdelkih Keramična grelna žarnica Reptilus

100% stranke

priporočam ta izdelek

67 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Shane
2 sporočila
shane fr
Pozdravljeni, ali lahko uporabim te keramične grelne žarnice za svojo bo, ali je bolje uporabiti grelne žarnice? Hvala
mathieu
1 sporočila
mathieu fr
Pozdravljeni, v terariju velikosti 110x50x50 imam kraljevega pitona. Težave imam z doseganjem želene temperature (predvsem čez dan), v prostoru, ki je večinoma 20 stopinj, z grelnim podstavkom moči 20W in grelnim kablom moči 15W. Želel bi dopolniti svoj ogrevalni sistem z grelno žarnico. Bi bila žarnica moči 200W na zunanjosti terarija (skozi mrežo, 50 cm od podlage) primerna (glede na to, da ne proizvaja UV-žarkov...)? Če da, ali je nujno, da jo namestim na keramično podnožje? Hvala vnaprej.
Karen
1 sporočila
karen fr
Jaz sem postavil žarnico na kovinsko podlago za valilnico zunaj kletke in vse poteka zelo dobro.
Armelle
3 sporočila
armelle fr
Pozdravljeni, rada bi uporabila keramično žarnico za mojo pasjo leglo, kjer moram imeti temperaturo med 28 - 30 stopinjami, brez da bi bila preveč nizka. Ali to lahko ustreza in predvsem, ne vem, katero moč izbrati? Hvala vnaprej, Armelle.
Olivia
2 sporočila
olivia fr
Pozdravljeni, uporabljam to 100W žarnico za dve plazilki, ki ju podnevi vzdržujem pri 35°, ponoči pa pri 26°. Žarnica brez težav doseže te temperature. Zaradi varnosti uporabljam tudi termostat in ločen termometer. Termostat mi omogoča, da temperatura ne naraste preveč ali ne pade preveč. Če doseže pravo temperaturo, izklopi žarnico. Če temperatura pade, jo ponovno vklopi. Sam izvede spremembe temperature, ki so zahtevane med dnevom in nočjo. Vse to, ne da bi se moral skrbeti za karkoli ^^. Termometer mi zagotavlja, da termostat deluje pravilno (ker od tega je odvisno preživetje mojih živalic :). Kar zadeva moč vaše žarnice, večja kot je moč (W), višje temperature bo dosegla. In če je vaša soba hladna, vzemite močnejšo ;)
NICOLAS
4 sporočila
nicolas fr
Odgovoril bi enako kot Olivia_C, 100W žarnica, priklopljena na termostat; z možnostjo dodajanja zaščitne rešetke "posebne za keramične žarnice".
Olivia
2 sporočila
olivia fr
Da, Nicolas ima prav. To omogoča zagotovitev, da se nosilec žarnice ne segreva preveč, saj je prilagojen. Mreža pa bo preprečila, da bi se mladiči ali mi po nesreči opeklili ob stiku.
Marion
1 sporočila
marion fr
Pozdravljeni, Tako uporabljam to (mladiči). V notranjih prostorih (zmerno ogrevana hiša) uporabljam 100W žarnico v žični lučni glavi (kovinski in keramični, model, ki se prodaja za ogrevanje piščancev na primer). V manj ogrevanem prostoru za vzrejo to zimo sem se odločil za 200W. Ne uporabljam termostata, vendar postavim termometer na raven mladičev, da nadzorujem temperaturo. Nato je dovolj, da opazujete vedenje mladičev. Morajo se imeti možnost umakniti od toplote, če je potrebno, zato predvidite rojstno škatlo ali dovolj velik koš.
Audrey
1 sporočila
audrey fr
Pozdravljeni! Kakšno moč mi priporočate za ohranjanje toplega kunčjega gnezda? Katero podlago naj izberem? Hvala vnaprej. Audrey.
NICOLAS
4 sporočila
nicolas fr
50W bi moralo zadostovati za vaš zajčji krog. Uporabiti je treba to svetilko s primernim keramičnim nosilcem. Lep pozdrav.
NATHAN
1 sporočila
nathan fr
Kakšno moč žarnice bi priporočali za pitona v terariju velikosti 150x50x60, da vzdržujete ustrezno temperaturo na hladnejšem mestu, saj moja sobna temperatura ni zadostna za njegove potrebe. Lep pozdrav
Rudy
1 sporočila
rudy fr
Jaz uporabljam 75-vatne žarnice za mojega Morelia spilota cheynei, ena žarnica je prižgana čez dan, druga pa je povezana s termostatom, tako da je temperatura vedno v pravem območju ponoči in podnevi. Da vam dam idejo, ker je morelia drevesna kača, moja terarij meri 180 cm v višino, 100 cm v širino in 70 cm v globino.
MAXIME
3 sporočila
maxime fr
Pozdravljeni, za mojega morelia spilota cheyneija imam terarij z dimenzijami 120 x 50 x 90 (dolžina, globina, višina). Katero moč osvetlitve bi mi priporočili?
Elie
1 sporočila
elie fr
Pozdravljeni, kakšna moč keramične žarnice bi bila primerna za boa konstriktorja v steklenem terariju velikosti 130x45x60?
Victoria
1 sporočila
victoria fr
Brez žarnice za pitone, ampak ogrevalna preproga in termostat
CAMILLE
1 sporočila
camille fr
Pozdravljeni, kupil sem to 75-vatno grelno svetilko za moje želve, je to v redu? Ali potrebujejo tudi svetilko, ki oddaja svetlobo? Koliko časa naj bo prižgana? Ali ena zadošča? Hvala za vaš odgovor
MATTHIEU
1 sporočila
matthieu fr
Pozdravljeni,

Moč je odvisna od prostornine, ki jo je potrebno ogreti – za majhen terarij bi morali 75W biti dovolj. Nujno je treba dopolniti z osvetlitvijo UVA in UVB za dobro zdravje vaših želv.
jean-luc
2 sporočila
jean-luc fr
Moč je odvisna od prostornine vašega terarija. Keramična žarnica je popolna za ogrevanje terarija. Vendar jo je treba priključiti na keramično vtičnico in termostat za uravnavanje temperature. Potrjujem, da je UVB žarnica res potrebna za dobro počutje želve v terariju. Na spletni strani zoomalia je na voljo širok izbor kakovostnih izdelkov.
Paul-Emmanuel
1 sporočila
paul-emmanuel fr
Pozdravljeni, ali lahko uporabim to svetilko za enotedenske piščance?
Michèle
1 sporočila
michèle fr
Pozdravljeni, Da, za piščance. Kupil sem 75 w, vendar potrebujem nosilec, v mreži, da jo postavim noter, tako da se piščanci ne opečejo, ter jo umestiti približno 60 cm nad tlemi. Moč je odvisna od velikosti kokošnjaka. Moj je bil približno 1,20 x 0,90 x 1 m višine. Piščanci s to žarnico niso osvetljeni, kot bi bili z infrardečo. To je pomembno. Z lepimi pozdravi.
colette
1 sporočila
colette fr
Ja, to je mogoče za en teden stare piščance. To sem že storil, in sicer tako, da sem podnevi uporabil klasično infrardečo svetilko, da so piščanci imeli svetlobo in toploto, ponoči pa keramično svetilko, da so imeli toploto brez svetlobe. Vendar pa domnevam, da je mogoče uporabljati le keramično svetilko, piščanci bodo tako imeli le toploto ves dan in bodo zadovoljni z dnevno svetlobo. Vendar pa je za pravilno nastavitev višine keramične svetilke in izogibanje pregrevanju potrebno izmeriti dejansko temperaturo na ravni piščancev. Poleg tega potrebujejo tudi "hladno" območje (malo oddaljeno od svetilke), da se lahko, če jim je pretoplo, nekoliko oddaljijo od vira toplote. Seveda pa morajo imeti tudi veliko vode (pri tem moramo biti pozorni na tveganje utopitve, saj se piščanci radi utopijo že v zelo malo vode).
Robin
1 sporočila
robin fr
Pozdravljeni, kupil sem keramično žarnico z močjo 150 W za ogrevanje terarija mojega leopardjega gekona (60x45x45) do približno 30-32 stopinj na točki segrevanja, vendar se mi zdi premočna in pregreva kljub termostatu, zato razmišljam o nakupu manj močne. Katero mi priporočate? 100, 75 ali 50 W?
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, Pri izbiri moči svetilke je treba upoštevati več dejavnikov, zlasti razdaljo, na kateri se nahaja, in temperaturo prostora, v katerem je terarij. Načeloma bi morala zadostovati moč 75 W. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
sylvia
1 sporočila
sylvia fr
Pozdravljeni, kmalu bom imel pelikansko želvo. Seveda bo imela plažo, ki jo je treba ogrevati z žarnico. Ali bi bila ta vrsta žarnice primerna? Če ja, ali mora vedno ostati prižgana? Čemu služi termostat? Hvala za vaš odgovor Lep pozdrav
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, to žarnico lahko brez težav uporabite za vašo želvo, saj bo zagotovila potrebno toploto na plaži. Njena moč bo odvisna od velikosti terarija in razdalje, na kateri jo boste namestili. Pomembno je, da je žarnica izven dosega živali, da se ne opeče. Prav tako je potrebno namestiti UV žarnico, da zagotovite potrebno količino UVB in UVA žarkov, ki so bistveni za pravilen razvoj vašega plazilca. Termostat omogoča uravnavanje temperature ter omogoča samodejno vklapljanje in izklapljanje žarnic dnevno. Te zadnje služijo za ponovno ustvarjanje naravnih pogojev ter zamenjavo sončne svetlobe in toplote, zato ne smejo delovati neprekinjeno. S spoštovanjem, Ekipa Zoomalia
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, to žarnico lahko popolnoma uporabite za vašo želvo, saj bo zagotovila potrebno toploto na plaži. Njena moč bo odvisna od velikosti terarija in razdalje, na kateri jo boste postavili. Paziti je treba, da je zunaj dosega živali, da se ne opeče. Prav tako je potrebno namestiti UV žarnico, da se zagotovi količina UVB in UVA, nujna za pravilen razvoj vašega plazilca. Termostat bo omogočil regulacijo temperature ter avtomatičen dnevni vklop in izklop žarnic. Te zadnje služijo za ponovno ustvarjanje naravnih pogojev ter nadomeščajo svetlobo in toploto sonca, zato ne smejo delovati stalno. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
Thomas
1 sporočila
thomas fr
Živjo, ali je ta keramična žarnica primerna za ogrevanje terarija za pacman žabo?
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, uporaba keramične žarnice je povsem mogoča. Potrebno jo bo namestiti izven dosega živali, da se ne bi opekla. S spoštovanjem, Ekipa Zoomalia
Cedric
1 sporočila
cedric fr
Pozdravljeni, ali sta keramična žarnica 50 W in grelna podloga 22 W dovolj za ogrevanje terarija velikosti 60 x 45 x 30 na 32 stopinj?
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, To bo dovolj. Priporočena je uporaba termostata, da zagotovite, da je terarij vedno na pravi temperaturi. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
Stephen
1 sporočila
stephen fr
Pozdravljeni,Nameravam vzeti terarij iz OSB lesa dimenzij 100x50x50 za agama bradata, torej kakšno moč žarnice naj vzamem za točko toplote, da bo pod žarnico približno 38 stopinj? In ali naj kljub temu v kombinaciji z žarnico vzamem grelno preprogo za toplo točko?
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Zdravo, Svetujemo vam moč od 150 W do 200 W glede na razdaljo, na kateri se nahaja svetilka. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
Fabien
1 sporočila
fabien fr
Pozdravljeni, imam terarij velikosti 60*45*45 s pogona mladičem. Rad bi vzel to svetilko z močjo 150 W, ker nameravam zamenjati terarij v roku 3/4 mesecev. Razmišljal sem, da bi vzel to moč, ker imam lucky reptiles tc2 pro. In katero UV svetilko mi priporočate?
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, potrebno bo nabaviti UVB 10.0 žarnico, 13W bo dovolj za majhen terarij, kot je vaš. Seveda bo potrebno prilagoditi moč svetilke, ko boste zamenjali terarij. S spoštovanjem, Ekipa Zoomalia
Elodie
5 sporočila
elodie fr
Živjo! Rad bi začel uporabljati to vrsto žarnice, vendar bi rad vedel: ali oddaja infrardeče žarke, ali se kljub temu segreva sama po sebi ali ne? Moje vprašanje je, če jo lahko postavim tako, golo, v moj terarij, ali obstaja tveganje, da se bo moja kača opekla in jo moram torej zaščititi z mrežo?
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, ta žarnica je grelna žarnica. Zato je vroča in jo morate postaviti izven dosega vašega plazilca, da se izognete nevarnosti opeklin. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
Alicia
1 sporočila
alicia fr
Živjo, imam terarij velikosti 160x60x60 in uporabljam grelni kabel z močjo 50 W. S svetilko bi rad dosegel višjo temperaturo zraka v okolju. Bi to delovalo?
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, Seveda, lahko vzamete žarnico 100W. S spoštovanjem, Ekipa Zoomalia
gael
1 sporočila
gael fr
Pozdravljeni, kakšno moč svetilke je potrebna za terarij velikosti 120x60x60, da se ustvari točka s približno 30 stopinjami? Hvala vnaprej.
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, to bo odvisno od višine, na kateri bo svetilka nameščena, in od sobne temperature. Na primer, za točko s 30°C, pri svetilki nameščeni na višini 30 cm, bo potrebna moč 100W. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
lola
10 sporočila
lola fr
Pozdravljeni, katera žarnica bi bila najboljša za ogrevanje tople strani terarija iz stekla velikosti 60X45X60 za leopardjega gekona?
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, Prednost je potrebno dati 200W žarnici in prilagoditi njeno višino glede na doseženo temperaturo.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
Camilia
1 sporočila
camilia fr
Pozdravljeni, imam terarij za velikostjo 65*35*30 z grško želvo testudo graeca. Kupil sem 150W grelno žarnico in se mi zdi, da je to malo preveč. Kaj menite vi? Hvala vam vnaprej.
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, To se res zdi veliko, vendar je odvisno od lokacije svetilke in razdalje od tal v terariju. Najprej je treba izmeriti temperaturo na topli točki, ki ne sme presegati 30°C. Prav tako mora imeti vaša želva hladen kotiček s temperaturo med 20 in 25°C maksimalno. Če so temperature previsoke, bo treba razmisliti o zamenjavi žarnice.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
jeremy
1 sporočila
jeremy fr
Pozdravljeni, imam OSB terarij v velikosti 80x50x50 cm in nameravam kupiti 2 leopardja gekona. Rad bi vedel, katera žarnica bi bila boljša, 100 W ali 150 W? Temperatura v moji sobi je čez dan najmanj 20 do 22 °C in ponoči 18 do 20 °C.
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, Žarnica z 100W bo več kot zadostna. Ne pozabite redno preverjati temperaturo in po potrebi prilagodite položaj svetilke. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
Marine
2 sporočila
marine fr
Koliko vatov keramične grelne svetilke potrebujem za leseni terarij, odprtih dimenzij 90x50x20, v katerem biva grška želva?
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, Grelna svetilka je potrebno namestiti samo na del terarija (del plaže). Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
Marine
2 sporočila
marine fr
Pozdravljeni, pravkar sem kupil enoletno Hermansko želvo. Kupil sem kombinirano UV in ogrevalno svetilko, vendar nisem zadovoljen, ker je vedno dan. Potrebujem nasvet, saj ne vem prav dobro, kaj naj kupim: ogrevalno svetilko ali keramiko in kakšno moč ter katere UV? Nekoliko sem izgubljen. Moja soba je ogrevana na 20 stopinj in moj terarij meri 90x50 in 20 cm višine, je odprt in lesen. Hvala vnaprej.
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, Priporočamo vam grelno svetilko + UVB 50 vatov. Grelno svetilko je potrebno vključiti v najtoplejših urah dneva (na primer od 12h do 14h).

Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
Jérémy
1 sporočila
jérémy fr
Pozdravljeni, imam grške želve. Trenutno v terariju, ki meri 60 cm dolžine, 45 cm širine in 30 cm višine, uporabljam grelno žarnico moči 75W. Žarnica je pritrjena na višini 38 cm. Dosegam temperaturo 30° na vroči točki in 22° na hladni točki. Poleg tega imam termostat, ki sem ga pridobil na vaši spletni strani. Kakšne moči žarnice bi se moral poslužiti, da bi nekoliko povišal temperaturo na vroči točki?
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, V tem primeru vam svetujemo, da začnete z 100W žarnico namesto vaše 75W žarnice. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
yvon
3 sporočila
yvon fr
Pozdravljeni, kakšna je garancijska doba za keramične svetilke? Lep pozdrav
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, garancija proizvajalca za ta tip izdelka je 1 leto.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
Marilyn
3 sporočila
marilyn fr
Pozdravljeni, ali je ta 100-vatna grelna žarnica združljiva s svetilkino objemko Glow Light Maxi? Hvala
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, Da, ta žarnica je kompatibilna. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
joy
6 sporočila
joy fr
Pozdravljeni, imam kačo in potrebujem hladnejše območje s 26 °C čez dan in 24 °C ponoči ter toplejše območje s 30 °C čez dan in 26 °C ponoči. Zato bi rad izvedel, katero vrsto žarnice potrebujem. Najlepša hvala.
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, Da bi lahko nadzirali dnevne in nočne temperature ter preprečevali prevelika odstopanja, bo potrebno imeti dva ogrevalna sistema in termostat, ki bo skrbel za dnevne in nočne temperature. Za to vam priporočamo takšen izdelek: https://www.zoomalia.com/animalerie/thermostat-hygrostat-digital-deux-circuits-p-14503.html Ogrevanje lahko kombinirate in izberete na primer keramično žarnico v kombinaciji z ogrevalno podlogo. Moč teh dodatkov bo treba določiti glede na vrsto reptila, ki ga imate, kot tudi razdaljo med žarnico in tlemi. Upoštevati je treba tudi dejavnik sobne temperature, kjer je postavljen terarij. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
jeoffrey
1 sporočila
jeoffrey fr
Pozdravljeni, rad bi vedel, v terariju z OBS s 50 cm razdalje od substrata v prostoru s temperaturo 20 °C, kakšna moč bi bila potrebna, da bi imeli toplo točko pri 32 °C
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, Vzemite največjo moč: 200W. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
Vivien
1 sporočila
vivien fr
Pozdravljeni, rad bi vedel, ali bo žarnica z močjo 50 W, nameščena na rešetko na vrhu lesnega terarija (18 mm, D50 Š50 V60), omogočila, da bo imel točko z vročino 32°C na vrhu in hladno točko na tleh pri 27°C. Hvala vnaprej. Poljubčki
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni,

Žarnica z 50W bo dovolj, vendar je težko odgovoriti natančno, ker to odvisno od temperature v vaši sobi. Poleg tega bo pri višini 60 cm potrebno dobro prilagoditi višino svetilke, da boste dosegli želene temperature. Ne oklevajte meriti in preizkušati, da boste prepričani, da imate pravo temperaturo.

Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
baptiste
1 sporočila
baptiste fr
Pozdravljeni, imam phelsuma grandis, kakšno moč žarnice moram uporabiti, da bi imel toplo območje okoli 29° in vročo točko približno 35° za terarij velikosti 45x45x60?
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, to je odvisno od več dejavnikov: razdalje, ki jo boste pustili med žarnico in tlemi, ter temperature prostora, kjer se nahaja terarij. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
Simon
1 sporočila
simon fr
Pozdravljeni, lahko mi poveste razmerje med vati in ogrevano površino, prosim? Hvala
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, Žarnica z močjo 50 W je zasnovana za terarij s 50 L, 75 W za terarij s 75-100 L, 100 W za 100-150 L, 150 W za 150-200 L in 200 W za 200-250 L. To so samo povprečne mere, temperatura prostora, kjer se nahaja terarij, vpliva na učinkovitost grelne žarnice, zato je potrebno upoštevati ta parameter. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
Laura
1 sporočila
laura fr
Pozdravljeni, Ali je 200W grelna svetilka širša od 100W? Če je odgovor pritrdilen, kakšen je premer? Ker bi želela vedeti, preden naročim, ali bo šla skozi mojo zaščitno kletko. Hvala vnaprej!Laura
Zoomalia
11381 sporočila
zoomalia fr
Pozdravljeni, vse te svetilke so enake velikosti, razlikuje se le moč. Premer je 8 cm. Lep pozdrav, ekipa Zoomalia

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo