kateri filter izbrati
imam 330 l akvarij, ki sem ga pravkar kupil iz druge roke, ima notranji filter, je to dovolj, če ne, kaj naj kupim, hvala
Pozdravljeni
Mislim, da mora biti filter znotraj dovolj dober, vendar jaz osebno bi ga odstranil v prid zunanjega filtra (najraje Eheim), ker je njegova prednost ta, da ne vrača umazanije in je veliko enostavnejši za vzdrževanje.
Lep pozdrav akvaristom
hvala za tvoj odgovor, odločil sem se za filter pro 2071 od eheim, kaj misliš o tem
luščenje drži
Jaz sem zagovornik Pro 2024, ker je zelo enostaven za uporabo in dokazano zanesljiv, moj je star 10 let. Vendar pa bi bil za tvoj akvarij lahko malo premalo, saj je pretok 700 L/h.
Po drugi strani pa vem, da ima tvoj precej težav, veliko vrnitev v trgovino, kjer se oskrbujem v svoji regiji.
Problem izhaja iz glave; ne vem, če si ga že kupil, ampak kar vidim na različnih forumih, naj ne bi bila dovolj močna za tvoj akvarij s 330 L.
Ti odloči, v vmesnem času, če želiš, ti lahko najdem, kar potrebuješ, vendar mi moraš dati proračun in ti bom poslal povezavo.
Lep pozdrav, se vidimo!
za ceno ne preveč bogat ne več kot 150 evrov
spet sem našel pravo stvar zate, to ni pri Eheimu, ampak pri JBL, ista kakovost
tukaj je povezava
https://www.oceanstore.fr/epages/295366.sf/fr_FR/?ObjectPath=/Shops/295366/Products/JB1142.
od tebe je odvisno
lupina tebi
ne
naročaj na tej strani, ker so cene brez davka in poleg tega je dostava plačljiva, vendar lahko ta model črpalke najdeš na drugih spletnih straneh
JBL CristalProfi e1500 filter - do 600L na tej strani je najboljši, kar ga lahko najdeš za svoj akvarij voilà
in ko bo napolnjen z vodo, ne pozabi dodati fotografije
ok hvala veliko za tvoje nasvete. Po drugi strani pa govorimo o rastlinah, imam samo pesek v svojem akvariju? dobro, objavim fotografijo, takoj ko bo nameščen
pozdravljeni
za rastline vam bo vsak povedal, da potrebujete hranljivo podlago, vendar to ni zanemarljiv strošek, povprečno med 20 in 30 € .
jaz osebno imam samo pesek in moje rastline rastejo zelo dobro.
pravzaprav uporabljam tekoče gnojilo, ki ga rastline lahko absorbirajo prek listov in korenin.
uporabljam set Dennerle perfect plant system, ki stane približno 25 €, odvisno od trgovin.
Nato, odvisno od biotopa, ki ga želite ustvariti, sem si izbral amazonski biotop v svojem 240L akvariju (30 neonov, 5 platyjev, 20 gupijev, 10 korydorjev in enega borca).
in med rastlinami imam:
2 korenini kriptorin2 korenini microsorium pteropus4 korenine anubije (2 veliki in 2 majhni različne vrste)10 korenin vallisneria spiralis4 korenine lilaeopsis brasilliensis5 krogel aegagropila linnaei
in za še lepši videz imam tri korenine mangrovovega lesa
glede napolnjenja akvarija z vodo vam bodo vsi povedali, da morate spoštovati cikel dušika, kar pomeni, da ga pustite teči približno 3 tedne brez rib.
jaz sem se preselil, zato nisem mogel čakati 3 tedne, sem napolnil akvarij z vodo in, ko je bila temperatura ustrezna, sem dodal ribe in nisem imel izgub.
a, pri polovici akvarija sem dodal 50 ml bio nitrivec od cela, to so bakterije za filtracijo in čiščenje, da hitreje zaženete cikel.
no, zdaj imate informacije
če imate še kakšno vprašanje, ne oklevajte in vprašajte.
še enkrat hvala za tvojo pomoč, imam še en problem, moja voda, ki vsebuje samo pesek in 6 rastlin, postaja motna, pomoč !!
živjo
ali si pred polnjenjem v akvarij izpral pesek
da, sprva je bila voda bistra, napolnil sem jo v nedeljo, vendar še nimam filtra, morda je to razlog?
to bi lahko pojasnilo, zakaj je tvoja voda motna
medtem ko čakaš na svoj zunanji filter, lahko vključiš notranji filter, da začneš cikel dušika
logično bi se morala tvoja voda po 24 do 48 urah zbistriti
imaš e-poštni naslov ali msn, bilo bi enostavneje kot vsakič priti na forum
hvala za tvoj odgovor, danes prejmem svoj novi filter in ga bom hitro namestil. Vklopil sem svoj notranji filter, vendar znotraj ni ničesar, niti pene niti druge filtrirne mase.
moj e-poštni naslov je [email protected]
če imaš kos vate, ki leži okoli, ga daj v svoj notranji filter, medtem ko čakaš, da dobiš zunanji filter. Tako se bodo bakterije naselile na njem, nato pa boš samo prenesel vato v svoj zunanji filter.
v redu, rezraveno sem ti poslal/a povabilo
in osebno sporočilo
nisem nič prejel, mi daš svoj naslov, mogoče bo delovalo
se vidimo