Vprašanja, razprave o izdelkih Bio mešanica za nesnice
12 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
2 sporočila
myriam
Pozdravljeni, za potrditev bi želel izvedeti, ali gre pri tem izdelku res za semena in ne za granule? Hvala.
2 sporočila
corinne
Pozdravljeni, da to so res semena in odlične kakovosti
1 sporočila
aladine
Žal ne, in na zadnji vreči sem odkril večji delež peletov in veliko prahu
1 sporočila
celine
Pozdravljeni, to so resnično semena. Ta izdelek kupujem že več kot 2 leti in moje kokoši ga obožujejo...
2 sporočila
valerie
Ta mešanico kupujem že dolgo časa in na mojem zadnjem naročilu sem opazil, da je precej granul, saj moje kokoši jih ne jedo. Prej granul ni bilo. Na koncu več ne obnovim svojih naročil, ker je predrago... Namesto tega dajem bio pšenico.
3 sporočila
laetitia
Pozdravljeni. V sestavi so navedena sončnična semena in sončnične pogače (pridobljene s stiskanjem).
1 sporočila
marianne
Pozdravljeni. Očitno se je kakovost izdelka spremenila glede na mnenja, ki jih berem po vašem vprašanju.
1 sporočila
stéphanie
Pozdravljeni, Da, gre res za mešanico semen.
1 sporočila
muller
Da, to so resnično semena dobre kakovosti, čeprav je majhna količina podobna peletom, ki, če jih kokoši ne marajo, lahko končajo na dnu posode. Vsekakor pa je treba biti previden pri nakupu semen in ne peletov, saj sem po izkušnjah pristala s čisto novim vrečo, polno peletov, ki sem jih morala podariti.
6 sporočila
patrice
Da bi vam jasno odgovoril, ta mešanica za nesnice dejansko vsebuje semena in granule, vendar je vse to navedeno v sestavi: semena so lomljena rdeča koruza, ječmen, rdeči dari, triticale (starodavna pšenica), ajda, lan in lomljeni bob, ter malo kalcija in fosforja. Kar zadeva granule, gre za tako imenovano "jedro mešanice za nesnice", ki je mešanica sončnične in triticale preše - vsekakor čisto naravno in ekološko. Osebno uporabljam ta izdelek več let in sem z njim zelo zadovoljen, kokoši ga obožujejo in to resnično izboljša nesnost, mešam ga z mešanico lomljene koruze in ekološke pšenice. Ko mi občasno zmanjka tega izdelka za nekaj tednov, takoj opazim vpliv na nesnost. Moje kokoši pojedo prav vse semena in granule brez obotavljanja. Upam, da sem vam s tem odgovorom pomagal. Živijo BIO jajca!
2 sporočila
evelyne
Ta izdelek ne vsebuje pelet, kot vam pravi Patrice, je to stisnjen ogrščični trop. Ne moremo govoriti o peletah. Ta izdelek je zelo dobre kakovosti. Po drugi strani pa je vedno nekoliko preveč pšenice, kar moje kokoši najmanj cenijo. Lepo izkušnjo vsem z vašimi kokošmi ;-) Evelyne
6 sporočila
patrice
Kot sem omenil v svojem prvem odgovoru, potrjujem, da ta mešanica res vsebuje žita in semena ter pelete, v nasprotju s trditvijo Evelyne-F v njenem komentarju, kjer trdi, da ne moremo govoriti o peletih, ji svetujem, naj se pozanima, tudi pri dobavitelju, te slavne sončnične in tritične pogače so
6 sporočila
patrice
Kot sem že povedal v svojem prvem odgovoru, potrjujem, da ta mešanica vsebuje zrna, semena in pelete, v nasprotju s tem, kar pravi Evelyn-F v svojem komentarju, ko trdi, da ne moremo govoriti o "peletih", kar je smešno! Priporočam ji, da se obrne na dobavitelja, ki ji bo to potrdil! Ti znani sončnični in tritikale tortni peleti so res peleti in ne vidim težave, da bi to rekli, izdelani so iz ekoloških izdelkov! Z veseljem bom priložil fotografijo teh peletov od blizu, pa bomo videli, ali bo Evelyne-F še naprej zanikala očitno! Ta izdelek znamke Gasco je zelo dober bio izdelek, tudi s peleti! Dober namen, pozdrav!