Forum za akvaristiko

zunanji filter

4 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
laurent
18 sporočila
laurent fr

Pozdravljeni,

želel bi zamenjati svoj notranji filter z zunanjim filterjem za moj 200l akvarij. Kaj bi mi priporočili glede na to množično ponudbo in znamke?

In kakšni so previdnostni ukrepi, ko pride do zamenjave? Ali je potrebno pustiti, da stari in novi filter delujeta skupaj za nekaj časa? Hvala

Alain
259 sporočila
alain fr

Pozdravljeni,

Po mojem mnenju je blagovna znamka Eheim najboljše, kar obstaja na tem področju.

Življenjska doba, tihost, dolgotrajnost napovedanih zmogljivosti naredijo te naprave zanesljive.

(Nisem trgovec, le uporabnik že več kot 35 let.)

To pa seveda, za 200L, je odvisno od

- Prihodnje populacije (splošni akvarij s majhnimi ribami, akvarij z japonskimi ribami ...)

- Potreb rib ( mirna voda ali z tokom)

- Različnih dekoracij (mineralne ali rastlinske) - Itd, itd ...

Tako glede na izbrano vrsto akvaristike obstaja:

- Zunanji filter Eheim Classic 2215 (600 l/h)

- Zunanji filter Eheim Classic 2217 (1000 l/h)

Ne glede na izbiro je bolje izbrati možnost z dvojnimi pipami.

Alain

laurent
18 sporočila
laurent fr

to je skupni akvarij z majhnimi ribami (kardinalke, corydorasi, platiji ...) ... z naravnim rastlinjem. Ali je pretok filtra odvisen od vseh teh kriterijev?

Poleg tega, kako poteka prehod iz enega filtra na drugega, da ohranimo ravnotežje v akvariju?

Alain
259 sporočila
alain fr

Za racionalno populacijo "majhnih ribic" (brez prenaseljenosti) zunanji filter Eheim Classic 2215 (600 l/h) lahko zadostuje.

Dejansko akvarij s 200L bruto (100x40x50) znaša samo še 160L, enkrat ko se odšteje debelina stekla in volumen substrata ter morebitna dekoracija (skale in korenine).

Za zagon je dovolj prenos filtrirnih medijev iz starega filtra v novega brez pranja, tako da bakterijska kultura ostane nespremenjena in še naprej deluje.

Alain

laurent
18 sporočila
laurent fr

hvala za pomoč..

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo