Forum za akvaristiko

zeleno-modra in rjava cianobakterija.

3 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
alain
1 sporočila
alain fr

Pozdravljeni.                                                            Torej, pravkar sem opravil obdelavo v mojem akvariju s 1200 litri z Mycosidolom (uporabil sem tri škatle) in še vedno mi ostajajo zelene cianobakterije, ki so trdno prijete na žive kamne. Katero močnejše zdravilo od Mycosidola bi lahko uporabil? Seveda sem se natančno držal navodil za uporabo. Ta pojav me res obupa. Hvala vam za odgovor.

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Pozdravljeni,

premalo informacij o akvariju, drugače pa si na strani 11 foruma oglejte poglavje "modre alge": to je zagotovo odgovor na problem.

Lep pozdrav od ljubitelja akvaristike.

Alain
259 sporočila
alain fr

Dober večer,

Ker omenjaš žive skale, je tvoj 1200 litrski akvarij verjetno koralni greben, zato sta Mycosidol in Preis Algan najpogosteje uporabljena izdelka za morsko vodo.

Vendar ni dovolj samo bojevati se proti cianobakterijam. Bolj koristno je ugotoviti, zakaj so tam, da se izognemo ponovni pojavitev.

Neprimerna osvetlitev, nezadostna filtracija, pomanjkanje detritivorov, kot so rakovice puščavniki, so med drugim dobri razlogi za biološko slabo uravnoteženo vodo, ki je zato dovzetna za razvoj vseh nezaželjenih organizmov.

Tu je zelo dober članek, ki ti lahko da nekaj idej:

https://www.reef-guardian.com/les-cyanobacteries-145-article.html

Alain

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Dober večer,

hvala Alain, nisem opazil za "žive skale".

Akvarijsko.

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo