Forum za akvaristiko

zelene alge na površini

3 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
christophe
12 sporočila
christophe fr
<left>

Že 2 do 3 tedne je površina mojega 240-litrskega akvarija prekrita z zelenkasto in motno prevleko. Po menjavi vode se stanje izboljša, nato pa se prevleka zelo hitro ponovno pojavi.

Prav tako opažam razraščanje zelenih alg na korenu in na steklih.

Parametri vode so dobri. Ali bi lahko bil vzrok za to razsvetljava (JBL solar ultra natur in tropic), ki jo uporabljam že več kot leto, vendar mi je prodajalec zagotovil, da jih lahko uporabljam 2 leti.

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Pozdravljeni Christophe,

najprej me zanima življenjska doba tvojih cevi?

To ti bo omogočilo, da z deljenjem s številom ur dnevne rabe izračunaš število dni, preden jih bo potrebno zamenjati.

Alge lahko prav tako vnesejo neposredna sončna svetloba, odsev sonca proti akvariju ali prekomerno hranjenje.

Osebno, ko uredim "zasajeni" akvarij, uporabljam razsvetljavo brez modre barve (torej vse naravne cevi), ker modra spodbuja rast alg; uporabljam NTX 30W v roza barvi (poleg tega imajo te cevi bistveno daljšo življenjsko dobo kot druge - od 1,5 do 2 leti pri dnevni osvetlitvi 10 ur).

V akvarističnem duhu.

christophe
12 sporočila
christophe fr

Dober večer, Jean-Pierre,

Hvala za hiter odgovor na moje sporočilo.

Pregledal sem, kakšna je življenjska doba cevi, vendar ni nobenih informacij, razen da so zasnovane za 24 mesečno trajanje. Vendar jih uporabljam že 15 mesecev! Gre morda za zavajujočo reklamo?

Druge razlage ne vidim, saj je moj akvarij star več kot 2 leti, ni izpostavljen neposredni sončni svetlobi, distribucija hrane se ni spremenila...

Ko razmišljam nazaj, se zdi, da se je pojav pojavil po dodajanju železa v30 od Dennerle (polovični odmerek), a rok uporabnosti je bil presežen za 2 meseca. Ampak dodajam železo enkrat na mesec (1/2 odmerek, ker se mi zdi, da to spodbuja ciano bakterije). Je to naključje?

Gledal sem za NTX cevi, ampak očitno jih ni v dolžini 85 cm.

Zato ne vem več, ali bi moral menjati cevi.

Ljubiteljsko akvarijski pozdravi,

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Pozdravljen Christophe,

ne verjamem, da je to zaradi železa;

življenjska doba 24 mesecev ja, toda kakšna je dnevna doba - tu je vprašanje!

Zamenjaj svoje cevi in poglej.

Akvaristično pozdravljen.

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo