Zajec ali dihurčki?
1 odgovor
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
1 sporočila
maëliss
Pozdravljeni! V preteklih letih sem že imel/a puščavske miške in zdaj si spet želim majhno hišno žival. Trenutno sem študent/študentka in sem v dilemi, ali bi ponovno vzel/a dve puščavski miški ali pa bi si omislil/a zajčka. Mi lahko pomagate z navedbo prednosti ali slabosti vsake vrste? Če imate kakšna vprašanja, kar izvolite ;) Hvala za vaše odgovore! PS: Prav tako razmišljam, da bi si naslednje šolsko leto, seveda če bodo sredstva in prostor to dopuščali, omislil/a psa.
3 sporočila
laura
Pozdravljeni, ne poznam gerbil, vendar vam lahko povem nekaj o zajcih. Zajec potrebuje dovolj prostora, saj življenje v kletki (tudi veliki kletki) ni primerno, potrebovali boste vsaj ogrado. Kar zadeva stroške, morate imeti seno vedno na voljo (kupim 120L paket hamiform za 27€), lesni peleti za steljo (peleti za ogrevanje 4€ za 15KG), granulati (mislim da 18€ za 3kg). Prav tako bo potrebno žival sterilizirati ob puberteti (pri samicah: zelo veliko tveganje za rak maternice, pri samcih: težave s označevanjem teritorija z urinom in morda agresivnost)Ne odsvetujem vam, da imate zajca, vendar je dobro vedeti, česa vse se lahko nadejate, saj za razliko od splošnega prepričanja zajec ne bi smel preživljati svojega življenja v majhni kletki. Prav tako vam svetujem, da ga adoptirate iz društva za zaščito živali namesto iz trgovine z živalmi (zajci v trgovinah so VELIKO premladi, odstavitev pogosto še ni končana!)Upam, da sem vam bil v pomoč, želim vam vse dobro pri nadaljevanju :)