Forum za akvaristiko

Začeti z Betto

7 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Chloé
10 sporočila
chloé fr

Pozdravljeni,

trenutno se informiram o opremi, ki jo potrebujem za Betto. Po številnih raziskavah sem zbral kar nekaj informacij, vendar bi rad slišal mnenja o opremi, za katero končno menim, da je primerna:

- Za akvarij razmišljam o Aqua 20 light v beli barvi:

https://www.zoomalia.com/animalerie/aquarium-aqua-20-light-blanc-17l-tout-equipe-p-16879.html

Vendar sem prebral kar nekaj komentarjev, da je filter Rena Superclean 40 premočan (300L/H), zato sem razmišljal, da bi ga zamenjal z nano filtrom Eckfilter (150L/H):

https://www.zoomalia.com/animalerie/filtre-d-angle-interne-nano-clean-pour-mini-aquariums-p-15399-c-917.html

- Kar se tiče ogrevanja, se mi zdi grelec Eheim Jâger 25W precej primeren:

https://www.zoomalia.com/animalerie/chauffage-aquarium-haut-de-gamme-jager-de-25-a-300w-p-1743.html

- Prav tako bi rad vedel, katera vrsta talnega substrata je najbolj priporočljiva med peskom (1-2 mm), kvarcem (2-3 mm) in majhnimi poliranimi kamenčki (10-25 mm)?

- Za rastline razmišljam, da bi posadil 1 ali 2 Anubije, 1 kladoforo in eno plavajočo rastlino, vendar še ne vem, katero (kakšne ideje?).

Imam še zadnje vprašanje: ali lahko dam skupaj z bodočo Betto v akvarij še kakšne kozice ali polže in če ja, katere vrste? Kljub vsem informacijam, ki sem jih prebral, so mnenja precej deljena in ne vem, kaj naj si mislim o tem...

Vnaprej hvala za vaše odgovore!

Chloé
10 sporočila
chloé fr

Oh! Pozabila sem vas vprašati, ali ima barva tal kakšen pomen, saj nekateri pravijo, da je za bete bolje, če so temna?

Imam tudi možnost, da dobim rastline od zasebnikov, ali je to bolje ali slabše kot v trgovini za male živali? Tukaj so različne rastline, ki jih lahko dobim blizu mojega doma, katere bi bile najbolj primerne za majhen akvarij s tlemi brez substrata?

- javaški mah

- ehinodorus

- ceratophyllum demersum

- hygrophila

- vodne leče

- kriptokorina

- sagittaria subulata

Hvala!

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Pozdravljena, Chloé;

oglej si (ne da ti ukazujem) članke, ki jih je Alain že objavil na tem forumu, tam so odgovori na vsa vprašanja, ki si jih zastavila.

Akvaristično.

Chloé
10 sporočila
chloé fr

Pozdravljeni,

pregledal sem vseh 14 strani z različnimi temami, vendar te ne odgovorijo na vsa moja vprašanja... Posebej me zanima sobivanje bete in kozic/polžev.

Hvala vnaprej za odgovore. 

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Ponovno zdravo, Chloé,

za kozice ne vem, morda nekdo drug;

za polže bi bilo dobro imeti nekaj vrst planorbarjev, ki pojedo alge, ne da bi se dotaknili rastlin, vendar pozor, da ne povzročiš prenamnožitve (presežek hrane, ki prav tako vodi do povečanja nitratov).

Akvaristično.

Chloé
10 sporočila
chloé fr

V redu, hvala za tvoj odgovor! ^^

Alain
259 sporočila
alain fr

Pozdravljeni,

Kozice redno levijo, da lahko rastejo, in medtem ko izgubijo svoj oklep (eksuvij) za novega, so izpostavljene obdobju tveganj, saj nimajo več zaščite in so mehke. Tako postanejo v tem času priljubljen plen vseh rib.

Če torej želite imeti kozice skupaj z beto, boste morali poskrbeti za zelo gosto rastlinje, da se bodo lahko skrivale, saj so bete omnivore z mesojednimi nagnjenji.

Kar se tiče polžev, z beto ne bi smelo biti težav. Vendar, če imate tudi kozice, se izogibajte Anentome helena, ki so izključno mesojedi in se ne bodo obotavljali ponoči pojesti nekaj kozic.

Plavajoča leča (Lemna minor) predstavlja problem v akvarijih, kjer se prekomerno razmnoži: proliferirajo zelo hitro in oblikujejo pregrado pred svetlobo na škodo rastlin spodaj. Fotosinteza se ne odvija več pravilno in proizvodnja kisika se ustavi. Rastline vzdišijo in odmrejo.

Alain

Chloé
10 sporočila
chloé fr

Dober večer,

hvala za ta pojasnila! Po premisleku mislim, da bom svojega betta dala v akvarij samostojno, tako da bo lahko v celoti užival v svojem akvariju. ^^

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo