Forum za akvaristiko

vrhunec nitritov

2 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
laurent
18 sporočila
laurent fr

Dober večer,

zdaj so minili 3 tedni, odkar sem svoj 160-litrski akvarij napolnil z vodo. Parametri so dobri (pH 7, nitriti pod 10 mg, nitrati 0/10 mg). Rastline, ki sem jih posadil, lepo rastejo, temperatura vode pa je 24 stopinj.

Moje vprašanje je dvojno: ali je vrh nitritov, značilen za dušikov cikel, nujno potreben (kar bi pomenilo, da moram še naprej čakati v tem primeru) in ali naj v tem obdobju opravim spremembo vode za čiščenje akvarija ali naj ohranim isto vodo skozi celoten cikel? Hvala.

David
1 sporočila
david fr

Pozdravljeni, med ciklom ni menjave vode, počakati morate približno 4 tedne. Ne čistite filtra, očistite samo stekla.

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Pozdravljen,

za tovrstna vprašanja obstaja poglavje z naslovom "Uresničitev akvarija" na tem forumu, za katerega menim, da bi ga morali vsi prebrati, preden se lotijo akvaristike, saj se s tem izognejo številnim neumnostim, težavam in nepotrebnim stroškom (pazite na prodajalce).

Akvaristično.

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo