Forum za akvaristiko

Vprašanja o akvaristiki

8 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
genevieve
161 sporočila
genevieve fr

pozdravljeni,

Imam več vprašanj ...

1) Ali je znamka TETRA dobra za naše ribe (kondicioner za vodo, gnojilo, testi ...)? Nekateri pravijo da, drugi ne.

2) Imam ta sesalnik: https://www.zoomalia.com/animalerie/aspirateur-a-piles-multi-marina-p-953.html za čiščenje peska, vendar ne uspeva očistiti peska z njim, poskusil sem oba nastavka ... Imate kakšen učinkovit čistilec dna, ki ni predrag?

3) Ali je krogelni akvarij s popolno opremo in dobro prostornino (filter+gretje+rastline ...) resnično slab za ribe?

Hvala vnaprej

in lep dan

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Dober večer,

ko govorimo o akvaristiki, je okrogel akvarij ravno pravšnji za igro petanke (vsaj enkrat bo uporaben).

Pri izdelavi akvarija bi bilo smiselno (tvegam, da se ponavljam) pogledati odstavek, ki se s tem ukvarja na tem forumu, saj je bil ustvarjen za ta namen.

Akvaristično.

genevieve
161 sporočila
genevieve fr

dober večer,

Nikoli ne bi dal ribe v kroglasto akvarijsko posodo, to je bilo zgolj iz radovednosti!

hvala!

Alain
259 sporočila
alain fr

Pozdravljeni,

Obstaja več zelo dobrih razlogov za prepoved steklenih posod:

1°) Večinoma gre za zelo majhne prostornine.

2°) Površina vode, ki je v stiku z zrakom, je manjša kot pri pravokotniku, ki ima enako število litrov, kar pomeni slabo izmenjavo plinov in s tem slabo kakovost vode.

3°) Steklena posoda izkrivi naš pogled na ribo in prav tako izkrivi njen pogled na zunanji svet.

4°) Riba je vidna z vseh strani, kar je izredno stresno.

5°) V nasprotju s pravokotnikom ni nobenih orientacijskih točk, kar je škodljivo za ravnotežje. Obstaja samo ena dimenzija (višina), druge (dolžina in širina), ki so nujno potrebne za orientacijo v prostoru, pa so zamegljene.

6°) Pomanjkanje prostora: krogla s prostornino 60 litrov ima premer približno 30 cm, klasičen pravokoten akvarij s prostornino 60 litrov pa je dolg 60 cm, širok 30 cm in visok 30 cm, kar ni isto plavalno območje.

Alain

genevieve
161 sporočila
genevieve fr

pozdravljeni,

hvala za vaš odgovor, vseeno nisem želel v to postaviti rib, ampak želel sem vedeti, zakaj to ni dobro!

Če to toliko muči ribe, zakaj je to dovoljeno ??

hvala

Alain
259 sporočila
alain fr

Pozdravljeni, 

Zakaj je to dovoljeno? .......Veliko vprašanje!

1°) Zato, ker živalska trgovina na splošno in akvaristika posebej predstavlja ogromno gospodarstvo, kjer skrb za dobrobit živali ostaja daleč, zelo daleč za finančnimi interesi.

2°) Sesalec, ki trpi ali je očitno zlorabljen, sproži dvig ščitov v medijih, društvih in celo v političnem svetu. Riba, ki živi v obžalovanja vrednih razmerah, ne gane nikogar in ker tiho trpljenje ni moteče, ostaja to le anekdotično.

3°) Brez omembe vse večjega števila ljudi, ki imajo doma akvarij in ribe obravnavajo kot običajni potrošniški izdelek, ki ga nadomeščajo, ko umre, ne da bi se kdajkoli vprašali, zakaj so umrle.

Itc... itd...

Pred časom sem napisal članek za mesečnik, ki je govoril o tej težavi in danes je na moji spletni strani. Kar dobro povzame moje razmišljanje o tej temi:

http:/cab65.unblog.fr/a1-la-hierarchie-de-la-consideration/

Alain

genevieve
161 sporočila
genevieve fr

Je malo podobno mini akvarijem, ista vrsta ...

Uboga riba ...

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Dober večer,

malo razmišljanja o nas.

Živeli bomo več dni v majhni straniščni kabini (bodimo radodarni: 2 m krat 1,5 m) brez da bi izstopili in opravljali svoje življenjske navade tam; kaj naj si o tem mislimo?

Sicer pa ima Alain prav, ko pravi, da je vse to le zgodba o velikih denarjih. Bodimo previdni.

V akvarističnem duhu.

genevieve
161 sporočila
genevieve fr

dober večer,

Vem, da majhni prostori niso primerni, ampak tukaj sem govoril o plovcu – zakaj ni primeren (kar zadeva obliko). Dobil sem odgovor, čeprav sem že nekaj vedel. Zato moj borec ne živi v kozarcu vode, ampak v 30l akvariju z vso opremo!

Meni bi morali prepovedati posode ali akvarije, ki so manjši od 10 l

najlepša hvala

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo