VODNA ŽELVA
ŽIVIJO, imam mlado želvo baurii, ki ni dobra plavalka, zato imam akvarij 80 CM KOT 30 KOT 45 VIŠINE z 6 CM VODE. NJENA OKLEP MERI OKOLI 5 CM
Torej, če izračunam 8*3*0,6=14,4 L VODE
POTEM BI POTREBOVAL 5*14,4=72 L/H KOT PRETOK VODE SKOZI FILTER
TAKO normalno bi potreboval filter za akvarij 72/3=24L (ker je pretok filtra za želvo enak 5-kratniku obsega vode, medtem ko je za ribe 3-kratnik obsega vode)
skratka, moral bi vzeti filter za akvarij 24 L, kar sem tudi storil, celo več, filter je nastavljiv
vendar, ker je akvarij daljši, 80 cm, filtrira skoraj samo polovico mojega akvarija (še posebej to velja za dno, ki se ne premika), tam kjer je filter
torej, kako naj to uredim? kateri filter naj izberem, če upoštevamo, da so zunanji filtri, kot je eheim, premočni za mojo majhno količino vode
in poleg tega imam v svojem akvariju močan tok, ko dam notri hrano, plava, torej gre proti filtru (moja želva nima časa, da bi jo pojedla)
je predvsem to, kar je na površini, kar se filtrira na nasprotni strani mojega filtra, na površju je še v redu, ampak dno se ne premika
moj filter je PODOLGOVAT, začne se na sredini dolžine mojega akvarija in gre proti desni za približno 12 CM, 5 je PRITRJEN NA ZADNJE STEKLO
TO JE TO, ČE IMA KDO KAK NASVET, HVALA V NAPREJ