VODNA ŽELVA

Brez odziva
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
LIA
1 sporočila
lia fr

ŽIVIJO, imam mlado želvo baurii, ki ni dobra plavalka, zato imam akvarij 80 CM KOT 30 KOT 45 VIŠINE z 6 CM VODE. NJENA OKLEP MERI OKOLI 5 CM

Torej, če izračunam 8*3*0,6=14,4 L VODE

POTEM BI POTREBOVAL 5*14,4=72 L/H KOT PRETOK VODE SKOZI FILTER

TAKO normalno bi potreboval filter za akvarij 72/3=24L (ker je pretok filtra za želvo enak 5-kratniku obsega vode, medtem ko je za ribe 3-kratnik obsega vode)

skratka, moral bi vzeti filter za akvarij 24 L, kar sem tudi storil, celo več, filter je nastavljiv

vendar, ker je akvarij daljši, 80 cm, filtrira skoraj samo polovico mojega akvarija (še posebej to velja za dno, ki se ne premika), tam kjer je filter

torej, kako naj to uredim? kateri filter naj izberem, če upoštevamo, da so zunanji filtri, kot je eheim, premočni za mojo majhno količino vode

in poleg tega imam v svojem akvariju močan tok, ko dam notri hrano, plava, torej gre proti filtru (moja želva nima časa, da bi jo pojedla)

je predvsem to, kar je na površini, kar se filtrira na nasprotni strani mojega filtra, na površju je še v redu, ampak dno se ne premika

moj filter je PODOLGOVAT, začne se na sredini dolžine mojega akvarija in gre proti desni za približno 12 CM, 5 je PRITRJEN NA ZADNJE STEKLO

TO JE TO, ČE IMA KDO KAK NASVET, HVALA V NAPREJ

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo