Voda v mojem akvariju je zelena
Pozdravljeni, po zdravljenju moje ženske frontoze z izdelkom določene znamke je bolezen izginila, vendar je moj akvarij povsem zelen zaradi barvila izdelka. Izvedel sem menjavo 100l vode iz 400, namestil filter z aktivnim ogljem, vendar je voda še vedno zelena. Razočaran sem in ne vem, kaj naj naredim razen občasnih menjav vode. Hvala vam.
jerome
Pozdravljeni,
katero zdravljenje, katera bolezen; ter grozen ogljeni filter za vonjave in prozorno vodo, a neuporaben za dekoloracijo.
Potem zamenjajte vate in večkrat vodo; toda ali to ni razloženo v navodilih za izdelek?.
Lep pozdrav od akvarista.
Dober večer, Jean-Pierre, najprej hvala za tvoj odgovor.
Glede bolezni sem mislil na glivico, ker je moja samica frontose postala bela s poškodovano črno plavutjo in repom, kot da bi se zataknila pod kamen. V trgovini niso bili prepričani, ker ni bilo vati podobno, zato so mi svetovali izdelek SERA 250ml, ravno prav za 400l akvarij, res je, tri dni kasneje ni bilo ničesar več, kot nova lol. Navodilo pravi, da po petih dneh sledi menjava vode in filter z aktivnim ogljem, da se odstrani zdravilo, kar sem tudi storil, vendar navodila niso omenjala zelenega barvila!
Jaz, ki običajno ne uporabljam nobenih zdravil, samo temperatura in s soljo Guérande, zdaj plačujem za to napako.
Zdaj mi ne preostane drugega, kot da opravim menjave vode, dokler spet ne dobim lepe vode.
ups, to je SERA 250 ml za več različnih bolezni, da smo prepričani.
opravičujem se tudi za napake
Dober večer, Jérome,
za tvojo informacijo, nekega dne sem imel opravka z "nesposobnežem", ki ni našel ničesar boljšega kot to, da je dal črnilo (mislim, da je šlo za živilsko barvilo, ker ni bilo škode) v 240-litrski amazonski akvarij, za katerega skrbim v kliniki; edina rešitev, ki sem jo našel, je bila, da sem dvakrat tedensko dve tedna menjal polovico vode, nato polovico enkrat tedensko tri tedne in nato 20 % tri tedne ter nato 10 % tedensko kot običajno (vse to, upajoč, da ne bo prišlo do povišanja nitritov in uff, ni bilo težav).
Zate poskusi isto in poglej kaj bo.
Glede napak, kava bo pomagala, da jih pozabimo.
Obveščaj nas; v akvarističnem duhu.
v redu, najlepša hvala, poskusil bom v upanju, da bom hitro znova našel moj akvarij takšen, kot mora biti, čeprav bo z prazniki težko, poleg tega je gospa na dopustu, haha.
Obvestil vas bom, lepe praznične dni.
hvala Jean Pierre.
Srečno novo leto vam