Vedenje zlate ribice
Pozdravljeni vsi,
Kdo se spozna na vedenje zlatih ribic?
Kupil sem zlato ribico za svojo hčerko, ampak se obnaša čudno,
ves čas ostaja pri črpalki (tam, kjer voda vstopa), in se ne premika, razen ko ji dam hrano.
V akvariju ima 18 litrov s črpalko, ki deluje neprekinjeno 24 ur na dan, vendar dvignem pokrov, sicer se nabere preveč kondenza.
Hvala za vaše odgovore
Pozdravljeni,
Za začetek obstajajo nepogrešljiva pravila pri posedovanju zlatih ribic.
- Za običajno zlato ribico (Carassius auratus) in njene derivate (Sarasa, Shubunkin, Comette) je bolje, da se jih namesti v ribnik. Slabo prenašajo ujetništvo v prese majhnem prostoru in predvsem morajo živeti skupaj z drugimi sorodnimi ribami. Zlate ribice so jatne živali. Torej, če jih želimo kljub temu postaviti v akvarij, je to 50L na strogo najmanj po ribi in vsaj 3 ribe.
- Za japonske ribe (Oranda, Ranchu, Ryukin, Teleskop, Bubble eyes, Lorgnette), je akvarij nujen, saj ne prenesejo zime zunaj. Torej potrebujejo akvarij, katerega prostornina je 50L po ribi in vsaj 3 ribe.
Tvoja riba torej ni dobro, sama in pod stresom v prese majhnem prostoru. V teh pogojih ne more živeti dolgo časa.
Za več informacij je treba prebrati tole:
https://www.forumaquario.org/t21251-la-verite-sur-le-poisson-rouge
Alain
Hvala za povezavo.
V treh tednih sem imel že dve mrtvi ribi.
Ko sem kupil tole ribo, mi je prodajalec povedal, da velikost akvarija ni preveč pomembna.
Ribici dajem 3 kosmiče 2x/dan.
Ali mora biti črpalka popolnoma potopljena v vodo? Ker je povsod kondenz, ali ima dovolj kisika?
V mojem akvariju ni rastlin, ali moram dodati kakšno ali to ne bo spremenilo ničesar?
Ne poznam se preveč na ribe
In poleg tega so bili sprva trije v i8L !!
"Ko sem kupil tega, mi je prodajalec rekel, da velikost akvarija ni preveč pomembna."
Ljudje, ki tako malomarno ravnajo z dobrobitjo živali, ne bi smeli več imeti pravice delovati v trgovini z živalmi. Sramotno je govoriti, da volumen akvarija ni pomemben!! Moral bi preživeti čas v ječi, da bi dojel pomen vitalnega prostora.
Oprostite, če se razburjam, toda sreča živali mi je veliko bolj pri srcu kot sreča njenega lastnika, in vedeti, da v trgovini z živalmi delujejo prevaranti, me razjezi!
Rugati se življenju živali in misliti samo na prodajo in na denar, ki ga to prinese, me razbesni.
Alain
živjo,
Alain ti je dal vse odgovore na tvoj problem. Mislim, da bi bilo super, če bi mu našel ribnik s svojimi prijatelji ali veliko večji akvarij
Drugače, glede na litre tvojega akvarija ne moreš dati notri veliko (še manj zlato ribico). Če dodaš žive rastline in grelec, lahko notri daš betta splenden, ki bo zelo srečen, če so izpolnjeni dobri pogoji!
lepo zaključi dan ♪