UV filter ...
Pozdravljeni vsi skupaj
Imam majhen zunanji ribnik (250l), ki se mi zeleni..... Imam filter EHEIM, vendar nima sesalne cevi (ima rešetko). Zanima me, če lahko namestim UV svetilko na izhod in predvsem, ali bi bila učinkovita....? ?
Hvala
Pozdravljen Guy,
Običajno mislim, da bi to lahko bilo učinkovito. Kateri filter Eheim imaš? Ali je dovolj močan? Kako dolgo že imaš svoj ribnik? Ko je tvoj ribnik še nezrel, je normalno, da se pojavijo nitaste alge, ki izginejo po nekaj dneh.
Se kmalu slišiva!
Hvala za tvoj odgovor .... počutimo se manj osamljene! ! !
Moj ribnik je star komaj en mesec .... imam eno zlato ribico in dve koi krapa velika 12 cm, vsi trije......moj filter je EHEIM 240 notranji
Res je, da so majhne alge, vendar me bolj moti zelenkasto obarvanje vode, upam, da bo to s časom izginilo ....! ! !
Kot sem videl v dokumentaciji ..... bodimo potrpežljivi ! ! !
Se vidimo kmalu
Guy
Živjo Guy,
če je tvoj ribnik res nov (1 mesec), za zdaj pusti tako kot je, čisti in opazuj. To bi se moralo normalno odpraviti!
Se kmalu vidiva!
Dober večer, pustite, da se bazen "ustali", nato pa, če zelena voda vztraja, izvedite menjavo vode v količini 150 l., namestite zunanji filter 300 l/h in UV-luč 15 W. (za filtrom) v stalnem delovanju en teden, nato pa kot zdravljenje 4 ure na dan.
Normalno bi morala zelena voda izginiti.
Obveščajte nas. Akvaristični pozdravi.
No .... Po vaših nasvetih ... sem se znebil svojega EHEIM-a in namestil SF Pond Clear z UV-lučjo.... super! ! ! Po dobrih 15 dneh je voda postala bistra kot v reklami od GUY ROUX ....Škoda, da je ribnik črn, ker s peno, ki se tvori na stenah in odsevi neba, je včasih težko videti v globino..... zdaj razmišljam o zimi... bojo ostali brez čiščenja vode in brez hrane za 3 ali 4 mesece ? ? ? Je to normalno ? ? ? V kakšnem stanju jih bom našel ? ? ? In če bo vse v redu, bo treba ribnik spet začeti od začetka .... ? ?
Majhna osvežitev mimo .....
Sploh ne obžalujem naložbe v moj novi filter...voda je vedno kristalno čista, rastline so čudovite, koi krapi pa se, kot se zdi, nasmehnejo, ko me vidijo
Pozdravljeni vsi skupaj
Kdo mi lahko pove, kateri kriteriji bi me morali prepričati, da izklopim filtriranje? ? ? Ali naj pustim delovati šumnik? ? ?
Pokril sem svoj ribnik..... zaradi listja..... in seveda zaradi dežja, saj lahko prelije, glede na to, koliko trenutno pada.....
V eni večji trgovini z gradbenim materialom sem našel mini rastlinjak (L130xl180xh80) s tubularnim ogrodjem in ojačano plastično prevleko z bočnimi okni.....super
Mogoče bodo nekatere moje rastline zdržale celo zimo? ? Zaenkrat je voda pri 16°