Forum za akvaristiko

UV filter ...

9 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Guy
12 sporočila
guy fr

Pozdravljeni vsi skupaj

Imam majhen zunanji ribnik (250l), ki se mi zeleni..... Imam filter EHEIM, vendar nima sesalne cevi (ima rešetko). Zanima me, če lahko namestim UV svetilko na izhod in predvsem, ali bi bila učinkovita....? ?

Hvala

Sandra
261 sporočila
sandra fr

Pozdravljen Guy,

Običajno mislim, da bi to lahko bilo učinkovito. Kateri filter Eheim imaš? Ali je dovolj močan? Kako dolgo že imaš svoj ribnik? Ko je tvoj ribnik še nezrel, je normalno, da se pojavijo nitaste alge, ki izginejo po nekaj dneh.

Se kmalu slišiva!

Guy
12 sporočila
guy fr

Hvala za tvoj odgovor .... počutimo se manj osamljene! ! !

Moj ribnik je star komaj en mesec .... imam eno zlato ribico in dve koi krapa velika 12 cm, vsi trije......moj filter je EHEIM 240 notranji

Res je, da so majhne alge, vendar me bolj moti zelenkasto obarvanje vode, upam, da bo to s časom izginilo ....! ! !

Kot sem videl v dokumentaciji ..... bodimo potrpežljivi ! ! !

Se vidimo kmalu

Guy

Sandra
261 sporočila
sandra fr

Živjo Guy,

če je tvoj ribnik res nov (1 mesec), za zdaj pusti tako kot je, čisti in opazuj. To bi se moralo normalno odpraviti!

Se kmalu vidiva!

Guy
12 sporočila
guy fr
<left>Dober večer, Sandra</left><left>Pustil bom, da se stvari odvijajo... Obvestil te bom o dogodkih.......</left><left>Lep pozdrav      </left><left>                   Morda se kmalu spet vidimo! ! !            Guy </left>
Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Dober večer, pustite, da se bazen "ustali", nato pa, če zelena voda vztraja, izvedite menjavo vode v količini 150 l., namestite zunanji filter 300 l/h in UV-luč 15 W. (za filtrom) v stalnem delovanju en teden, nato pa kot zdravljenje 4 ure na dan.

Normalno bi morala zelena voda izginiti.

Obveščajte nas. Akvaristični pozdravi.

Guy
12 sporočila
guy fr

No .... Po vaših nasvetih ... sem se znebil svojega EHEIM-a in namestil SF Pond Clear z UV-lučjo.... super! ! !     Po dobrih 15 dneh je voda postala bistra kot v reklami od GUY ROUX ....Škoda, da je ribnik črn, ker s peno, ki se tvori na stenah in odsevi neba, je včasih težko videti v globino..... zdaj razmišljam o zimi... bojo ostali brez čiščenja vode in brez hrane za 3 ali 4 mesece  ? ? ?  Je to normalno ? ? ?  V kakšnem stanju jih bom našel ? ? ?    In če bo vse v redu, bo treba ribnik spet začeti od začetka .... ? ? 

Guy
12 sporočila
guy fr

Majhna osvežitev mimo .....

Guy
12 sporočila
guy fr

Sploh ne obžalujem naložbe v moj novi filter...voda je vedno kristalno čista, rastline so čudovite, koi krapi pa se, kot se zdi, nasmehnejo, ko me vidijo

Guy
12 sporočila
guy fr

Pozdravljeni vsi skupaj

Kdo mi lahko pove, kateri kriteriji bi me morali prepričati, da izklopim filtriranje? ? ? Ali naj pustim delovati šumnik? ? ?

Pokril sem svoj ribnik..... zaradi listja..... in seveda zaradi dežja, saj lahko prelije, glede na to, koliko trenutno pada.....

V eni večji trgovini z gradbenim materialom sem našel mini rastlinjak (L130xl180xh80) s tubularnim ogrodjem in ojačano plastično prevleko z bočnimi okni.....super

Mogoče bodo nekatere moje rastline zdržale celo zimo? ? Zaenkrat je voda pri 16°

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo