Forum za akvaristiko

Trajanje jeklenke s CO2

12 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
José
38 sporočila
josé fr
Pozdravljeni, ali mi lahko kdo pove, koliko časa traja 500-gramska (ali 1,2 kg) CO2 jeklenka? Odvisno je od nekaterih stvari, ampak na splošno, za predstavo, hvala. Lep pozdrav.
Michel
470 sporočila
michel fr
Pozdravljeni, približno 3 mesece. 30 mehurčkov na minuto in 8 ur na dan. Michel
José
38 sporočila
josé fr
Za 500 g ali 1,2 kg? Moja steklenica s 500 g je zdržala 1 teden. Zagotovo je morala biti nekje puščanje... Hvala.
Michel
470 sporočila
michel fr
500g. Regulator je potrebno nastaviti na 1,5 bara. Michel
José
38 sporočila
josé fr
1,5 bara... Zdi se mi veliko. Kljub temu hvala.
Michel
470 sporočila
michel fr
To je odvisno od razpršilnika, JBL Taifun in Dennerle Co2 flipper delujeta zelo dobro pri 1,5 bara, medtem ko razpršilniki tipa bazooka zahtevajo višji pritisk med 2 in 3 bari za ustvarjanje mikro mehurčkov. Michel
José
38 sporočila
josé fr
Zdravo, imam JBL taifun. Ali mi lahko poveste prostornino vašega akvarija (za 30 mehurčkov na minuto) ter parametre pH in KH? Hvala. Lep pozdrav.
Michel
470 sporočila
michel fr
Pozdravljeni 240l zelo zasajen. GH 6 KH 4 PH 6.5. 9H osvetlitve na dan. Difuzija 9h zamaknjena za 1/2 h glede na osvetlitev. Michel
José
38 sporočila
josé fr
9 ur osvetlitve samo? Redko sem videl tako malo. Morda to vpliva na razvoj alg. pH 6,5 mi ne uspeva. Imate ribe? Poleg discusov...
Michel
470 sporočila
michel fr
V resnici ni alge v mojem akvariju. Če želimo znižati Ph, moramo Kh nastaviti na 4, difuzija Co2 opravi preostalo, lahko dodamo tudi liste Cattappa ali plodove jelše, kar pomaga pri zniževanju. Z Ph 6.5 je veliko rib: corydoras, neoni, skalarji in drugi. Michel
José
38 sporočila
josé fr
Hvala za vaše informacije. Upošteval jih bom, saj imam trenutno 12 ur osvetlitve... zmanjšal bom na 11 in nato na 10. Ne bom šel nižje. Zjutraj, ko rastline in ribe čez noč izpustijo CO2, se dovod CO2 začne 1 uro po prižigu luči in rastline zelo dobro brbujajo.
Michel
470 sporočila
michel fr
Treba je narediti obratno. Zagon CO2 pol ure pred osvetlitvijo in zaustavitev pol ure pred izklopom osvetlitve. Michel
José
38 sporočila
josé fr
Zaenkrat nisem opazil nobenih težav (pomanjkanje CO2). Spremembe bom uvajal postopoma. Najprej bom počasi zmanjševal čas osvetlitve. Potem bomo videli. Še enkrat hvala. Presežek informacij ne škodi zdravju

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo