Težave s temperaturo pri Leopardjem gecku
Pozdravljeni, imam osem mesecev starega samca leopardjega gekona s terarijem velikosti 45x45x45 s sledečo opremo: _Grelna žarnica 75w (imam tudi 100w) _Grelna podloga _Substrat iz kalcija, debeline približno 1 cm _Termostat Težava je v tem, da je preveč vroče. Videla sem, da mora biti temperatura v vročem delu podnevi 35 stopinj, ponoči pa 23 stopinj. Moja sonda je nameščena v vročem delu na substratu izven skrivališča gekona in kaže do 41 stopinj! Ali naj izklopim svojo grelno podlogo? Naj uporabim žarnico 50w? In ali so temperature, ki sem jih navedla, priporočene temperature? Ko izklopim grelno podlogo, ostane temperatura 39 stopinj! Mislim, da moj substrat preveč ohranja toploto: zoomalia.com [...] -5838.html Je to problem? Ali naj enostavno uporabim žarnico 50w? Z zamenjavo mesta žarnice in podloge na mojem termostatu, tako da se, ko je pretoplo, ugasne luč in ne podloga, je temperatura 34 stopinj v vročem delu, vendar ni luči razen dnevne svetlobe, ki je odvisna od mene, cikel dan/noč mojega gekona pa je od 7h do 19h. Ali lahko namestim LED luč, ki se ne segreva, neposredno nad terarij, povezan z mojim termostatom, tako da sledi ciklu mojega gekona? Nekaj drugega, kar ni povezano, ko moram očistiti svoj terarij, s čim ga očistiti? In ali moram zamenjati substrat vsakič, ko očistim terarij (vsake 3 mesece)? In kateri tip substrata je najbolj primeren za leopardjega gekona?
če uporabljaš grelno osvetlitev, grelna podloga sploh ni potrebna, to je po mojem mnenju razlog, zakaj so tvoje temperature veliko previsoke, tvoj gekon tvega opekline.Poleti je za ogrevanje tvojega terarija povsem zadostna 50W žarnica.
kar se tiče čiščenja, ga perem z vodo, pomešano z belim kisom.
Pogostost menjave tvoje podlage je odvisna od njene narave, jaz uporabljam vitasand in še nikoli nisem imel težav, lahko pa uporabiš tudi koruzne luščine, ki so zelo poceni.
moraš ugasniti bodisi svojo grelno žarnico ali grelno blazino in potem bo vse bolje
Pozdravljeni, imam geckona tokaya v terariju velikosti 80x40x50 in imam 27°C na topli točki in 24°C na hladni točki ter ponoči 24°C. Imam samo eno grelno žarnico moči 40W. Sem začetnik in me zanima, ali je temperatura pravilna? Ker na spletu nikoli ne pišejo enake stvari.. Hvala, lep pozdrav.
Živjo Francky, pravkar sem ti odgovoril na tvojo zadnjo objavo!
Dober večer, imam leopardskega gekona, na topli točki je vse v redu, vendar ne morem vzdrževati hladnejše točke med 24 in 26 stopinjami, sem na 22,5 stopinje s 50-vatno halogensko žarnico Neo Dafy. Ali naj uporabim 75-vatno žarnico? Hvala za odgovor.