Forum za akvaristiko

težave s KIT-om CO2

5 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
ISABEL
3 sporočila
isabel fr
<left>Pozdravljeni,

Na tej spletni strani sem kupila CO2 komplet za akvarij 211 litrov, ampak po namestitvi je v manj kot 48 urah umrlo več kot 30 rib. Vsi testi so bili v redu, alg ni bilo.

Je kdo imel podoben problem?

Alain
259 sporočila
alain fr

Pozdravljeni,

CO2 je naravno prisoten v akvariju. Večinoma ga proizvajajo ribe in ga predvsem rastline uporabljajo.

Če je populacija rib velika (prepobljenost), je količina ogljikovega dioksida, ki ga proizvajajo, velika, in če je gostota zasaditve srednja, lahko CO2, ki je potem v nasičenosti, povzroči kemično neravnotežje vode, še posebej, če osvetlitev ni dovolj močna za normalno fotosintezo.

Vse to pomeni, da dodajanje CO2 ni vedno obvezno in je upravičeno le, če je zasaditev velika, tla so bogata, osvetlitev je ustrezna in količina populacije je smiselna.

Če imaš prenaseljen akvarij, ki je slabo zasajen in slabo osvetljen, je dodajanje CO2 neuporabno in celo, če ga dodaš preveč, lahko postane nevarno, ker je stranski učinek CO2 znižanje pH vode; to je lahko slabo za ribe, ki ne prenašajo kisle pH vrednosti.

Nujno je, da poznaš dejanske potrebe tvojega akvarija za CO2.

Tu je formula, ki omogoča izračun števila CO2 mehurčkov, ki jih je treba vsako minuto poslati v akvarij.

Število mehurčkov na minuto = (Prostornina akvarija x KH vode v°d) / 50

cab65

ISABEL
3 sporočila
isabel fr
Hvala za tvoj odgovor in formulacijo za izračun. Glede prenaseljenosti ne mislim, da je to problem, imam akvarij s 211 litri in notri je bilo samo 36 rib, 30 neonk in 6 majhnih alg. Kar se tiče rastlin, jih imam okoli dvajset. Po formuli sem morala nastaviti 12 mehurčkov na minuto, ampak sem povečala na 20. Vsi testi od začetka te izgube so bili pravilni.
Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Pozdravljeni, Isabel G,

poleg odgovora Alaina je uporaba razpršilnika CO2 povezana z upravljavcem (majhnim računalnikom), ki stalno preverja pH vode (da se prepreči zakisanost vode).

Prav tako me zanima, kako dolgo je bil tvoj akvarij že v uporabi?

Ljubiteljsko akvaristično.

ISABEL
3 sporočila
isabel fr
Že več kot en mesec. Kar zadeva računalnik, sem kupil komplet 602, ki ni bil priložen, zato je bil priložen stalni tester za pH, vse je bilo v redu.
Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Dober večer, Isabel G,

ko mi govoriš "že več kot mesec dni", si opazila vrh vsebnosti nitritov?

Potem, koliko časa si že imela svoje ribe in so vse prišle iz istega vira (prodajalne za male živali)?

Če je tako, je možno, da so bile ribe v kupeljih z zdravili (čeprav ti prodajalec zagotavlja nasprotno).

Ali so rezultati testov tvoje pipe vode ustrezni?

Izvedi običajno menjavo vode in čiščenje filtra ter tukaj je spletna stran, kjer lahko naročiš ("Oxyfish" so zelo dobri, tam sem naročila del svojih rib), ali pa v akvarističnem klubu.

V akvarističnem duhu.

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo