težava pri menjavi vode
pozdravljeni
opazil sem, da je vsakič, ko zamenjam vodo (15 %) tedensko s sifoniranjem dna, naslednji dan moja voda motna, čeprav dodajam kristalno vodo, in moji ribe ostanejo na površini, kot da iščejo kisik, in po enem do dveh dneh se vse vrne v normalno stanje, razen vode, ki ostane motna. Od kod bi lahko to prihajalo?
hvala.
Ali imate ogrevanje?
Osebno sem opazil, da je voda iz pipe (v Parizu) povsem ustrezna.
Imam 60-litrski akvarij, čistim filter in enkrat na teden zamenjam 1/3 vode ter enkrat na mesec posesam.
In ko grem na počitnice in se manj ukvarjam z akvarijem, imam največ mladičev!
LN
Normalno je, da vse nečistoče z dna akvarija priplavajo na površje, ko dodaš vodo, in se po nekaj urah ponovno usedejo. Imam enako situacijo.
ja, temperatura je dobro postavljena na 25 stopinj, filtrirana (akvarij s 50 litri)
kar je čudno, je to, da se vsi dvignejo na površino in naslednji dan je vse spet normalno
Dober večer,
ko menjaš vodo, naj teče počasi (na primer na sredinskem ojačevalniku), da se "umazanija na dnu" ne dvigne, kar v tvojem primeru povzroča onesnaženje zraka za nas, in tvoje ribe iščejo kraj, kjer je voda čista (torej proti površini), ker je to voda, ki gre skozi škrge in jim omogoča dihanje.
Akvafilatelno.