Strah pred prijetjem mojega hrčka.
Živjo,
imam hrčka, vendar si ga ne upam vzeti, ker se bojim, da me bo ugriznil, zato bi vam bil hvaležen, če bi mi lahko pomagali. Hvala vnaprej in prosim za hitri odgovor.
Pozdravljeni,
Kako dolgo že imate svojega hrčka?
Mojega hrčka imam že približno 1 mesec
V redu, že kar nekaj časa praviš, da se bojiš, ampak si poskusil vzeti ga na roke?
Ker v bistvu ni kakšnega posebnega trika, jaz sem imel 2 hrčka v svojem življenju in naletel sem na prijazne, ki so redko grizli.
Veš, pogosto je odvisno od karakterja hrčka, sicer pa poskusi, da pride sam v tvojo roko ali pa ga vzemi z rokavico.
Skratka, ni nekega trika, veš, hrčki po naravi niso živali, ki bi radi bili prijeti, vendar to odvisno od karakterja tvoje male kroglice dlake.
Če pa je to tvoj hrček na sliki, je to sirsk hrček in vem, da ta vrsta skoraj nikoli ne grize.
Lepo pozdravljen,
Enzo
Pozdravljeni,
Imel sem enake pomisleke, vendar če se boste ravnali nežno, bo vaš hrček to začutil in bo naravno prišel k vam!
Hvala,
Stéphanie: ko rečete, da ga vzamete z rokavico, kakšne vrste rokavice mislite? In ni hrček, ampak je precej podobno mojemu.
In hvala, Sandy.
Ko ti rečem rokavica, veš... kako naj ti pojasnim, v resnici ni trika, bodi nežen, če te ugrizne, ne kriči, ne skoči v zrak, pihni nanj, da mu daš razumeti, da tega ne sme ponoviti.
In sicer, katera vrsta je, roborovski, ruski, sirski...?
Mislim, da je to roborovski.
a torej je zelo majhen?
Uboga ti, nimaš sreče, tvoja vrsta je najbolj divja in tista, ki največ grize. Ta hrček je zelo simpatičen, ampak sovraži, da ga kdo prime, zato boš potrebovala čas. Ampak z malo potrpljenja ti lahko uspe, čeprav so res precej divji, čeprav poznam ljudi, ki so jih zelo dobro udomačili.
Lep pozdrav,
Enzo
Je je tak velik, kot je na sliki, in hvala.
v redu no ja uh ne vem.
Kje si jo kupil/a? Ti niso povedali, katera pasma je?
Dali so mi papir o pasmi mojega hrčka, ampak mislim, da sem ga izgubil
Pogledal sem na Google Slikah zlati hrček in moj je res zlati hrček.
v redu, torej sirijec, no ja, ni nasvetov, ampak je čudno, zlati ne grizejo. Te je že kdaj ugriznil?
Da, ko sem hotel nazaj postaviti njegovo kletko, ampak pred tem je bil v avtomobilu
Živijo,
Si že poskusil vzeti? Hamsterja, večkrat kot ga vzameš, bolj se navadi, vendar to tudi zelo veliko odvisno od njegovega značaja!!
Pogum.
Živijo Morgana,
Ne smeš se bati prijeti svojega hrčka.
Imam dva, samički Ruskega hrčka, ki sta zelo prijazni. Da se te bo navadil, poskusi ga malo pocrkljati. Crkljaj ga na prsih, dvignil bo sprednje tace in bo vesel, da ga crkljaš.
Ko ga hočeš prijeti, mu nežno položi roko na hrbet in poskusi ga postaviti na prsi, vendar pusti roko tam v primeru, da se bo malo ustrašil!
Videla boš, Morgana, ko se te bo navadil, bo pravi ljubljenček in te ne bo več grizel. Počutil se bo varnega.
Če potrebuješ dodatne informacije, se ne obotavljaj vprašati.
Če boš dosegla kakšne rezultate, lahko napišeš kakšne kratke zapise, upam, da boš hitro dosegla rezultate.
Nasvidenje! Brigitte
še enkrat oprosti .... hodim po vseh forumih .... ampak ne zato, da bi vam odgovarjal, ampak se veliko naučim ..... ampak kdo je videl moje naročilo, ki ga čakam od 28. februarja ?? poleg tega jih ni mogoče dobiti po telefonu .... ali mi lahko kdo pomaga ????
Morda bom govoril neumnosti, toda osebno imam 2 puščavske podgane. Moja metoda za udomačitev je bila naslednja (ostali, ne oklevajte, da potrdite če je enako ali ne pri hrčkih):
1 - Pusti, da tiščijo tvojo roko, prej oprano z nevtralnim milom, da odstraniš vonjave, razen tvojega. Na kratko, roko položiš v kletko in počakaš, da pride do nje, jo povoha, se seznani z njo. Če te ugrizne, je normalno. Poskušal te bo "okusiti", če te še ne pozna dovolj. Najpomembnejše je, da ostaneš miren, ko te ugrizne. Vem, da je to lažje reči kot storiti, toda nenaden gib ga lahko prestraši. Tako ni dobro za udomačitev. V najboljšem primeru poskusi vanj pihati (na njegov smrček), ko ugrizne.
2 - Ponudi svojo roko s priboljški. Prišel bo ovohavati in morda jesti iz tvoje roke. To bo zanj način, da poveže tvoj vonj s tistim priboljškov. Torej, ko je tvoj vonj prisoten, se dogajajo prijetne stvari.
3 - Ko vse to mine, da se izogneš, da bi ga takoj zgrabil z roko (in se izogneš ugrizom), vzemi enega izmed njegovih tunelov in ga pripravi, da vanj vstopi. Ko je noter, zamaši del tunela, kjer je njegov zadek, vzemi tunel v roko in ga postavi navpično, medtem ko paziš, da žival ne poskuša skočiti na drugo stran. Ko to storiš, položi tunel na svoja kolena in počakaj, da želi izstopiti. Od tu naprej, pusti ga, da se seznani s tvojimi koleni, govori z njim, ga božaj.
Ta metoda je delovala z dvema zelo živahnima majhnima puščavskima podganama. Zato predvidevam, da bo hrček (ki je manj živahen, kolikor vem) lažje vzet v roke. :)
Tako, tako!