Vprašanja, razprave o izdelkih Trixie Reptiland Spot-Lampe reflektorska grelna žarnica E27
86 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
5 sporočila
marie-marguerite
Pozdravljeni, imam rezervoar velikosti 60x35x30 za mlado K.B. s 3 cm vode. Potreboval bi temperaturo 30-32°. Katere watte priporočate? UVA - UVB že imam. Hvala
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, 75W žarnica bi morala zadostovati. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
1 sporočila
cedric
Pozdravljeni, imam terarij dimenzij 120x60x60. Katero svetilko potrebujem za mojega agamo bradatca, da dosežem temperaturo 45°C?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, priporočamo vam svetilko 100W = ref 29941. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
1 sporočila
nathenael
Pozdravljeni, imam Exo Terra terarij velikosti 60lx45Lx30H in rad bi ohranil temperaturo 32°C na polovici svojega terarija (približno 20 cm širine z žarnico, nameščeno 25 cm od tal). Kateri model mi priporočate? Lep pozdrav
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Sklic 29938 bi moral ustrezati. Uporaba termostata bi bila primerna, da zagotovite, da je temperatura, ki se širi, natančno 32°C. Prav tako se lahko odločite za grelno podlogo namesto žarnice. Preprosto izberite ustrezno velikost, da natančno segrejete želeno območje. S spoštovanjem, Ekipa Zoomalia
1 sporočila
isabelle
dober večer, rad bi vedel, ali je ta toplotna reflektorska svetilka primerna za mojo želvo in koliko vatov naj ima! hvala
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Ta žarnica je primerna za večino plazilcev, vključno z želvami. Izbira moči žarnice mora temeljiti na več parametrih: - Specifične potrebe vrste vaše želve - Velikost njenega terarija - Temperatura okolice S spoštovanjem, Ekipa Zoomalia
10 sporočila
lola
Pozdravljeni, ali je ta žarnica lahko primerna za nastavitev svetilke "WIRE LIGHT"?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Ta podpora bo ustrezala. S spoštovanjem, Ekipa Zoomalia
10 sporočila
lola
Pozdravljeni, katera žarnica lahko vzdržuje polovico mojega terarija na 30°?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Začnite z žarnico moči vsaj 100 W, vendar bo to odvisno od višine, na kateri bo postavljena, velikosti terarija in sobne temperature. S spoštovanjem, Ekipa Zoomalia
3 sporočila
salome
Pozdravljeni, trenutno imam vodnega zmaja v terariju velikosti 120 x 60 x 60. Sprašujem se, ali je taka svetilka zadostna, ali moram postaviti več svetilk? Lep pozdrav
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Za vaše plazilce bo zadostovala ena sama žarnica, saj celoten terarij ne sme biti na visoki temperaturi: ustvariti morate vročo in hladno točko. Pri vodnem zmaju mora biti vroča točka pri 33°C. Izbrati morate vašo grelno žarnico glede na višino, na kateri bo nameščena, in temperaturo prostora. Na primer, 100W žarnica bo približno 30 cm od tal vroče točke. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
1 sporočila
julie
Zdravo, katero grelno svetilko mi priporočate za 3 vodne želve Pelomedusa? In katero UVB svetilko prav tako?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Izbira moči svetilk mora biti prilagojena velikosti vašega terarija. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
2 sporočila
martial
Pozdravljeni! Malo smo zmedeni z vsemi temi dodatki! Oklevamo med infrardečo grelno svetilko in reflektorsko svetilko? Katero priporočate? Kakšna moč je priporočljiva za terarij velikosti 80x40 (komplet, ki ga ponujate na vaši spletni strani) v kombinaciji z žarnico UVB 10.0? Namenjeno je za hrčkovo želvo, staro približno 1 leto. Hvala za vaš odgovor. Naše naročilo je zelo nujno.
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, priporočamo vam model Toplotni reflektor - Žaromet, ø 63 × 100 mm, 50 W. Priporočamo vam, da izberete žaromet. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
3 sporočila
antone
zdravo ali bom imel v svojem terariju temperaturo med 45° in 50°, če bom namestil žarnico z močjo 75 W približno 15 centimetrov od veje?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Za takšne temperature vam svetujemo najmanj 100W. Ker je razdalja med živaljo in žarnico zelo majhna, bi bilo smiselno razmisliti o zaščitni mreži, da se vaša žival ne opeče. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
6 sporočila
joy
Pozdravljeni, kakšno moč žarnice v vatih moram izbrati, če bo oddaljena 45 cm od obale?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Vse je odvisno od vrste želve in toplote, ki jo potrebuje. Za orientacijo: žarnica z močjo 75W, nameščena na višini 45 cm, prinaša 30 °C na najtoplejši točki. Priporočamo vam, da se predhodno pozanimate o natančnih potrebah vaše želve glede toplote, pa tudi UVB, saj ta vrsta žarnice zagotavlja le malo teh, večina vrst želv pa jih potrebuje. S spoštovanjem, Ekipa Zoomalia
6 sporočila
joy
Pozdravljeni, imam želvo, do koliko stopinj bo plaža segreta?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Vse je odvisno od izbrane jakosti, razdalje, na kateri postavite svetilko, in temperature prostora, kjer se nahaja terarij. S spoštovanjem, Ekipa Zoomalia
4 sporočila
jonathan
Dober večer, imam akvarij dimenzij 120*40*50 z dvema želvama. Ali je takšna žarnica z močjo 50 W dovolj za ogrevanje njihovega otočka? Hvala.
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Da, žarnica z močjo 50 W bo zadostovala. Priporočamo, da preverite temperaturo in prilagodite razdaljo med žarnico in območjem. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
18 sporočila
oria
Pozdravljeni, ali je ta žarnica združljiva s kompaktno osvetljevalno galerijo znamke Exo Terra?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Ne, te svetilke ne morete uporabiti. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
1 sporočila
loic
Pozdravljeni, imam terarij velikosti 45*45*45. Rad bi vedel, kakšno vrsto žarnice naj izberem, moč itd. za mladiča koruzne kače? Upoštevajte, da nameravam dodati tudi grelno preprogo. Najlepša hvala.
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Žarnica z močjo 50W bi morala zadostovati glede na informacije, ki ste nam jih posredovali. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
1 sporočila
florian
Pozdravljeni, želel bi vedeti, ali bi ta žarnica ustrezala gekonom, in če da, kakšno moč mi priporočate za terarij velikosti 1m na 45 cm
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, za tako velik zaboj vam priporočamo to vrsto žarnice (150W): https://www.zoomalia.com/animalerie/lampe-infrarouge-a-chaleur-p-9465.html Lep pozdrav, Christelle iz Zoomalie
4 sporočila
loan
dober večer, imam terarij Exo terra 60x45x45 s kuščarjem, ki je 12 cm dolg, in ne vem, katero žarnico kupiti? koliko vatov zadostuje? na točki segrevanja naj bo okoli 30 stopinj, prav tako pa naj bi imela žarnica možne UV B in UV A žarke. Hvala vnaprej
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, vaša želva potrebuje UVB svetlobo, zato vam priporočamo ta izdelek: https://www.zoomalia.com/animalerie/prosun-mixed-d3-100-w-p-9444.html S spoštovanjem, Christelle iz Zoomalia
2 sporočila
perrine
Pozdravljeni, Katero žarnico bi priporočali za to ohišje, žarnica s toplotnim reflektorjem, grlo E27, da bi imela UV svetlobo za želvo? Lep pozdrav
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, za želvo so potrebni UVB žarki, zato vas lahko usmerimo k tej vrsti izdelka: https://www.zoomalia.com/animalerie/prosun-mixed-d3-100-w-p-9444.html S prijaznimi pozdravi, Ekipa Zoomalia
1 sporočila
dylan
Pozdravljeni, nameravam pridobiti mladega pogona in zanima me, katero UVB in UVA svetilko naj uporabim, glede na to, da je moj terarij velik 120x60x60 in da bom naredil ločitev med njihovim mladostnim obdobjem.
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, idealno bi bilo, če bi imeli svetilko z močjo 100 do 160 W. S spoštovanjem, Ekipa Zoomalia
1 sporočila
christine
Pozdravljeni, kmalu bom imel mladiče krestastega gekona in jih bom dal v terarij 20x20 višine 45 cm. Kakšno žarnico za osvetlitev in ogrevanje lahko uporabim? Ali bo 35-vatna žarnica premočna? Hvala.
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, ne, ta žarnica bi morala ustrezati. Vendar bo potrebno nastaviti razdaljo, da se prepreči stik z živaljo. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
1 sporočila
patricia
Pozdravljeni, imam lesen terarij velikosti 100x50x50. Ali bi ta izdelek lahko ustrezal za ustvarjanje tople točke med 30-32 stopinjami s močjo 100W? (Žival: Leopardji gekon) Hvala!
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Zdi se, da je ta izdelek primeren. Svetujemo vam, da ga povežete s termostatom, da lahko uravnavate temperaturo. https://www.zoomalia.com/animalerie/thermostat-digital-p-11651.html Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
1 sporočila
ophelie
Pozdravljeni, imam zaprt terarij velikosti 60x45x60 in želel bi vedeti, koliko vatov potrebujem, da dosežem 28/30 stopinj? Že imam grelno blazino, vendar ne dosežem več kot 23 stopinj. Hvala.
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Potrebujete žarnico 75 W s programatorjem (glejte povezavo spodaj) za uravnavanje temperature https://www.zoomalia.com/animalerie/thermostat-digital-p-11651.html
S spoštovanjem,
Ekipa Zoomalia
S spoštovanjem,
Ekipa Zoomalia
1 sporočila
marilyn
Pozdravljeni, ali lahko za svoje pogone uporabim grelno svetilko z močjo 35 W? Hvala
2 sporočila
clement
Pozdravljeni, želim namestiti to žarnico poleg žarnice z ozkim snopom sunglo za moj terarij (kopenska želva) velikosti 1,2 x 0,7 m. Katero moč naj izberem? Hvala in lep pozdrav.
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Vse je odvisno od želene temperature. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
1 sporočila
jonathan
Pozdravljeni, potrebujem žarnico za terarij velikosti 120x60x60. Moja vroča točka mora biti 30 stopinj. Kakšno moč mi priporočate?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Potrebno je najmanj 100W ali celo 150W. Lep pozdrav, Madeline iz Zoomalia
3 sporočila
natacha
Pozdravljeni, koliko vatov potrebujem za terarij velikosti 60x45x45? Gre za leopardjega gekona. Kot vir toplote je na voljo tudi grelna podloga velikosti 20x45. Hvala
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Vabimo vas, da si ogledate naslednjo povezavo: http:/forum.le-monde-des-reptiles.com/topic/92349-conseils-pour-gecko-leopard-a-venir/ Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
1 sporočila
manon
Pozdravljeni, rad bi vedel, na koliko se segreje vaša 50W žarnica, če je nameščena 30 cm nad tlemi?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Odvisno je od velikosti vašega terarija, drugega vira toplote, sobne temperature ... Lep pozdrav, Sandy iz Zoomalia
1 sporočila
sarah
Pozdravljeni, kupil sem to svetilko z močjo 50W za terarij velikosti 80x60. Žarnica je postavljena na 10-15 cm od tal in se segreje na več kot 45 stopinj na vroči točki spodaj. Idealna temperatura za moje mlade kopenske želve bi bila 30-35 stopinj maksimalno, mislite, da bi lahko dosegel to temperaturo z modelom 35W, glede na to, da ne morem dodatno dvigniti žarnice zaradi pokrova terarija?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Obveščamo vas, da bo temperatura zagotovo padla z modelom 35W. Toda skupna temperatura je odvisna tudi od drugega vira toplote. Model 35W je zagotovo boljši. Živali ne bodo bivale neposredno pod svetilko, če jim bo prevroče. Lep pozdrav, Sandy iz Zoomalia
4 sporočila
magalie
Pozdravljeni, pripravljam se na nakup grelne žarnice Trixie 50w ref. 29939, in želel bi vedeti, kakšno podnožje za svetilko naj uporabim z to žarnico? Moj terarij meri 80 cm x 30 cm. Hvala za vašo pomoč.
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, lahko uporabite tovrstno oporo: https://www.zoomalia.com/animalerie/support-de-lampe-a-pince-glow-light-maxi-p-581.html S spoštovanjem, Christelle iz Zoomalia
1 sporočila
laurence
Pozdravljeni, pravkar sem kupila vodno želvo (mladička) zaenkrat v akvariju za ribe dimenzij 50x25x40. Malo sem se pozanimala na forumih in mi pravijo, da naj namestim svetilko UVb 5.0 ter grelni spot uva ali žarnico, ki združuje oboje. Izgubljena sem na straneh za prodajo. Ali ustreza spot, kot je ta (žarnica reflektorski spot)? Če ja, na kakšno oporo naj ga namestim? Želela bi nekaj, kar se pripne na steklo akvarija, ali pa nosilec tipa namizna svetilka. Prav tako za UV, ali je repti glo 5.0 primerna in ali naj vzamem 13 ali 26 vatov za ta akvarij. In s kakšnim nosilcem; rada bi naročila in samo priključila takoj, ko naročilo prejmem. Hvala za vašo pomoč.
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Svetujemo vam neodimijski spot 75 w: https://www.zoomalia.com/animalerie/ampoule-chauffante-pour-reptiles-lampe-spot-neodynium-a-chaleur-p-10267.html ki ga priključite na naslednjo svetilko: https://www.zoomalia.com/animalerie/lampe-reflecteur-a-pince-avec-grillage-p-10857.html pritrjeno na posodo s širokim kotom, da dobro segreje celotno površino. Nad delom, kjer se želva lahko sonči, boste morali namestiti UVB 6.0 žarnico v svetilko, kot je: https://www.zoomalia.com/animalerie/lampe-reflecteur-a-pince-avec-grillage-p-10857.html usmerjeno proti plaži. Vse boste morali priključiti od 8. do 20. ure na termostat, kot je: https://www.zoomalia.com/animalerie/thermostat-digital-p-11651.html pri temperaturi 26-28 stopinj. Lep pozdrav, Christelle iz Zoomalia
5 sporočila
julian
Zdravo, ali je treba zraven te dodati UVB svetilko za phelsumo M. grandis? hvala
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, za vašega phelsuma M. grandis mora biti razsvetljava močna z dvema viroma UV svetlobe, enim z 2% (ni nujno) in enim z 5% UV za spodbujanje sinteze. Za temperaturo je dovolj žarnica z močjo 50-60 W, da ustvarite toplo točko. Priporočljivo je imeti par v terariju zaradi agresivnosti med osebki istega spola. Zato vam priporočamo te 2 vrsti žarnic: https://www.zoomalia.com/animalerie/ampoule-repti-glo-5-0-reproduisant-le-climat-tropical-p-583.html https://www.zoomalia.com/animalerie/ampoule-fluorescente-repti-glo-2-0-a-lumiere-du-jour-p-582.html Lep pozdrav, Christelle iz Zoomalia
1 sporočila
charlotte
Pozdravljeni, kupil sem "Nosilec za svetilko s sponko Glow Light Small Maxi 100W 22 x 17 x 16 cm - premer 14 cm" z halogensko svetilko "Sun Glo", vendar sem po pomoti kupil napačno svetilko, ki se ne privije. Predvidevam, da menjave ne izvajate in da moram kupiti žarnico, ki ustreza nosilcu. Zato me zanima, ali bi žarnica "Žarnica s reflektorjem 63x100mm, 50W" ustrezala nosilcu?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Ta žarnica bo ustrezala vašemu nosilcu. Lep pozdrav, Sandy iz Zoomalia
3 sporočila
lucas
gre za leopardskega gekona in na koncu bo žarnica oddaljena 40 cm od tal
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Za gekone ni potrebna UV svetloba, saj so ti nočni in se pojavijo le ponoči. Za ogrevanje je toplotna blazina bolj primerna, ker gekoni pridobivajo toploto preko tal. To blazino postavite raje pod svetlobo. Kot žarnico lahko priporočamo eno od teh dveh žarnic: https://www.zoomalia.com/animalerie/ampoule-a-faisceau-etroit-sun-glo-p-577.html https://www.zoomalia.com/animalerie/ampoule-fluorescente-repti-glo-2-0-a-lumiere-du-jour-p-582.html Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
3 sporočila
lucas
želim kupiti tako žarnico za ogrevanje mojega terra 50x40x40 iz lesa, vendar bo žarnica približno 25 cm oddaljena od živali, zato ne vem, katero moč v vatih izbrati? hvala vnaprej
11381 sporočila
zoomalia
Zdravo, Ali nam lahko poveste, katero žival imate v terariju? S spoštovanjem, Ekipa Zoomalia
1 sporočila
thierry
lahko prosim poveste, ali gre za majhen ali velik podstavek za 35w. hvala vnaprej
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, To je podnožje E27. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
2 sporočila
marine
Če uporabljam to 75 W žarnico za svojega gekona, kakšno podporo moram uporabiti?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Lahko vam svetujemo te nosilce: https://www.zoomalia.com/animalerie/douille-porcelaine-pro-socket-p-9469.html S spoštovanjem, Ekipa Zoomalia
1 sporočila
alexia
Če kupim grelno žarnico, je potrebno kupiti tudi grelno preprogo za mojo kačo?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Dejansko svetujemo drugo vir toplote. Svetujemo vam, da izmerite temperaturo v terariju samo s svetilko. Če ne dosežete želene temperature, lahko vedno dodate grelno blazinico. S spoštovanjem, Ekipa Zoomalia
2 sporočila
audrey
Pozdravljeni, ali je ta 100w žarnica združljiva (predvsem glede na velikost) z nosilcem za svetilko na sponki Wire Light https://www.zoomalia.com/animalerie/support-de-lampe-a-pince-wire-light-p-404.html?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Oba članka sta povsem združljiva. (Premer žarnice je 8 cm.) Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
9 sporočila
katia
Pozdravljeni, ali bo 75 W žarnica zagotovila točko z 30 stopinjami za terarij 45x45x45 Exo Terra za leopardskega gekona? Hvala vnaprej. Lep pozdrav
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Ta žarnica bi morala ustrezati, svetujemo vam, da vzamete termometer, da zagotovite ustrezno temperaturo. Če ta ne bi zadostovala, lahko kombinirate to žarnico s talno ali kabelsko ogrevalno blazino. Lep pozdrav, Ekipa Zoomalia
1 sporočila
noemie
Imam vodno želvo pelomedusa, ki potrebuje točko toplote na kopnem. Ali ta žarnica ustvari dovolj vročo točko od 30 do 32 stopinj?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Ta žarnica bi morala biti dovolj za vašo želvo.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
1 sporočila
aurélie
Pozdravljeni, lahko ta svetilka doseže 40°C na razdalji 20-30 cm od živali? Je okov res E27? Hvala vnaprej.
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, Ta svetilka bi vam morala ustrezati. Ima podnožje E27.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
1 sporočila
florence
Pozdravljeni, koliko odstotkov UV žarkov oddaja 75W žarnica in ali bo zadostovala za ustvarjanje tople točke okoli 30°C v mojem terariju (iz stekla) dolžine 90cm, globine 45cm in višine 45cm (nahaja se v prostoru z okoli 20°C)?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni,Ne moremo vam posredovati natančnega odstotka. Toda pri grelnih žarnicah 75W je malo UV žarkov (ni dovolj, če vaša žival to potrebuje). Morali boste namestiti drugo posebno svetilko.Točko 30°C je možno doseči z žarnico 75W.Lep pozdrav.Ekipa Zoomalia.
2 sporočila
grégory
Ali grelna svetilka zadostuje za ustvarjanje tople točke v terariju z merami 80/60/60?
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni, lahko bi šla, vendar vam še vedno svetujemo, da dodate kabel ali grelno podlogo. Lep pozdrav, ekipa Zoomalia
1 sporočila
bastien
Pozdravljeni, želel bi vedeti, ali ta svetilka združuje funkcije svetlobe in ogrevanja. Ali pa je treba kupiti dodaten grelnik. Načrtujem nakup majhne vodne želve. Hvala.
11381 sporočila
zoomalia
Pozdravljeni,
Da, UV-A žarki te svetilke so zadostni za majhno vodno želvo. Svetilka služi tudi kot grelni spot, zato morate paziti, da je ne postavite preblizu plaži vaše želve.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia
Da, UV-A žarki te svetilke so zadostni za majhno vodno želvo. Svetilka služi tudi kot grelni spot, zato morate paziti, da je ne postavite preblizu plaži vaše želve.
Lep pozdrav,
Ekipa Zoomalia