Skrb zaradi temperature v mojem terariju

1 odgovor
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Hervé
1 sporočila
hervé fr
Pozdravljeni in hvala vnaprej, ker ste si vzeli čas za branje. Poskušal bom biti jasen.
Pred kratkim sem dobil kraljevega pitona, ki sem mu dal ime Panama. Imam ExoTerra terarij dimenzij 45x45x45, grelno podlogo z močjo 14 W in velikostjo 28 cm x 28 cm, ki je priključena na termostat. Terarij ima 2 termo/higrometra, enega na toplem in drugega na hladnem koncu, oba pa sta nameščena na sredini višine terarija. Moja težava je, da temperature na toplem koncu ne presežejo 25 °C, čeprav je termostat nastavljen na maksimum.

Namestil sem tudi infrardečo žarnico z močjo 30 W, vendar se temperatura dvigne le za 2 ali 3 °C. Po drugi strani pa zelo hitro pade vlaga, celo do 40 %. Infrardečo žarnico prižigam samo, ko sem prisoten in lahko poškropim malo vode, da uravnam vlago.

Še ena podrobnost - živim v stari hiši, kjer poleti notranja temperatura ne preseže 20-22 °C.

Hvala za vaše nasvete.
Clara
12 sporočila
clara fr

Pozdravljeni,

Grelna podloga ni dovolj močna. Poleg tega ne smemo uporabiti 2 termostatov. Upravljamo samo toplo stran. Osebno za Regius imam grelno svetilko 75W (izven mojega terarija 120X60X60), da ustvarim toplo območje (in ne točko toplote) in grelno podlogo, ki prevzame delo ponoči.

Te vrste ne škropimo: kakšna je vlaga v prostoru?

Tera bo kmalu treba zamenjati ;)

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo