Forum za akvaristiko

Sem začetnik, lahko dobim nekaj pomoči?

3 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
latil
2 sporočila
latil fr

Dober dan, rad bi imel eno ali dve ribi, vendar sem začetnik. Mi lahko pomagate izbrati ustrezno velikost kozarca/akvarija? Prebral sem, da je kozarec manjši od 20L odsvetovan, vendar na žalost nimam veliko prostora. In ali mi lahko svetujete, katere ribe izbrati za hladnovodni sladkovodni akvarij

P.S. Cimra bo pristala le, če bodo ribe lepe

hvala

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Pozdravljen Latil,

brez ukazovanja pojdi prebrat rubrike, posebej tisto z naslovom "Izdelava akvarija".

Če iščeš ribe za hladnovodni sladkovodni akvarij, lahko začneš z družino japonskih rib; toda POZOR, ne uporabljaj majhnih posod ali bokalov (predstavljaj si, da bi celo življenje preživel v stranišču), te ribe potrebujejo od 50 do 100 l. vode na ribo.

Drugače ne počni ničesar, ni smisla obupati nad akvaristiko, če stvari od samega začetka ne počneš pravilno.

Akvaristično.

latil
2 sporočila
latil fr

Hvala za ta odgovor. Točno tako sem si mislil, ribe potrebujejo veliko prostornino, na žalost pa nimam prostora za akvarij s 50 litri.

Alexandre
2 sporočila
alexandre fr

Drugače pa lahko razmisliš o 'minimalističnem' akvariju z Betta Splendes (bojevnikom), to so ribe, ki tolerirajo omejen prostor, pod pogojem, da imajo kljub temu nekaj dekorativnih elementov.

No, 20 litrov je zanj nekakšna podnajemniška sobica, če uporabim analogijo, poleg tega pa večji kot je akvarij, več vzdrževanja in nadzora potrebuje.

Na kratko, z moralnega vidika je to res na meji, vabim te, da se tega zavedaš, prepričan sem, da boš našel rešitev (odstraniti televizor in ga nadomestiti s 100L...? :p )

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo