Sem začetnik, lahko dobim nekaj pomoči?
Dober dan, rad bi imel eno ali dve ribi, vendar sem začetnik. Mi lahko pomagate izbrati ustrezno velikost kozarca/akvarija? Prebral sem, da je kozarec manjši od 20L odsvetovan, vendar na žalost nimam veliko prostora. In ali mi lahko svetujete, katere ribe izbrati za hladnovodni sladkovodni akvarij
P.S. Cimra bo pristala le, če bodo ribe lepe
hvala
Pozdravljen Latil,
brez ukazovanja pojdi prebrat rubrike, posebej tisto z naslovom "Izdelava akvarija".
Če iščeš ribe za hladnovodni sladkovodni akvarij, lahko začneš z družino japonskih rib; toda POZOR, ne uporabljaj majhnih posod ali bokalov (predstavljaj si, da bi celo življenje preživel v stranišču), te ribe potrebujejo od 50 do 100 l. vode na ribo.
Drugače ne počni ničesar, ni smisla obupati nad akvaristiko, če stvari od samega začetka ne počneš pravilno.
Akvaristično.
Hvala za ta odgovor. Točno tako sem si mislil, ribe potrebujejo veliko prostornino, na žalost pa nimam prostora za akvarij s 50 litri.
Drugače pa lahko razmisliš o 'minimalističnem' akvariju z Betta Splendes (bojevnikom), to so ribe, ki tolerirajo omejen prostor, pod pogojem, da imajo kljub temu nekaj dekorativnih elementov.
No, 20 litrov je zanj nekakšna podnajemniška sobica, če uporabim analogijo, poleg tega pa večji kot je akvarij, več vzdrževanja in nadzora potrebuje.
Na kratko, z moralnega vidika je to res na meji, vabim te, da se tega zavedaš, prepričan sem, da boš našel rešitev (odstraniti televizor in ga nadomestiti s 100L...? :p )