Forum za akvaristiko

Črpalka za mešanje v akvariju

5 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
benoit
4 sporočila
benoit fr

Rad bi slišal vaše mnenje o krožilni črpalki za moj ciklidni akvarij. Imam akvarij JUWEL VISIO 260, v katerem bo sredi junija prišlo 4 pare rib. Razmišljam o nakupu črpalke SERA SPM 8000L/h. Kaj menite o tem? Lep pozdrav

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr
<left>Pozdravljeni,

za 260 l, katere ciklide želite dodati?

Potem bomo govorili o kroženju vode.

[left>Ljubiteljsko ribiško.

benoit
4 sporočila
benoit fr
Malavi
Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Pozdravljen Benoit,

tvoj akvarij je premajhen za Malavi,

za to potrebuješ najmanj 1,50 * 0,50 * 0,50 (kar znaša 375 l. bruto).

Ko sem začel z Malavijem, sem začel z 2,00 * 0,50 * 0,50 (500 l.), nato 2,00 * 0, 60 * 0,60 (720 l.) in na koncu najnovejši 3,00 * 0,60 * 0,60 (notranje dimenzije so 1080 l.); lahko prebereš, kaj je potrebno narediti za takšen tip akvarija v poglavju "Izdelava mojega akvarija" (nekaj poglavij prej), oprema je prilagojena za vsako prostornino akvarija.

Tvoja filtracija je notranja na Jewel, kar prav tako vodi do izgube volumna vode.

Če se boš nekega dne odločil za Malavi, bo potreben večji volumen.

Na 260 l. bruto lahko vzpostaviš Tanganyiko z manjšimi vrstami ali majhno zahodno Afriko.

Akvaristično.

benoit
4 sporočila
benoit fr
Pravzaprav sem malo presenečen nad tvojimi nasveti, razen če sem se jaz zmotil pri razumevanju raznolikosti, ker tam, kjer kupujem ribe, so mi povedali, da ni nobenega problema, vendar ne več kot 3 pare v mojem akvariju. Tu je povezava. To so natanko ti ciklidi https://www.leboncoin.fr/animaux/482487714.htm?ca=6_s
In notranji filter sem odstranil, da sem namestil zunanji.
Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Pozdravljen Benoit,

ogledal sem si naslov in sem presenečen nad tvojim odgovorom, saj ima ta trgovina dober sloves (vsaj prej), razen če si naletel na dobrega prodajalca in nič več?

Ciklide iz Malavija potrebujejo veliko prostora za plavanje (najmanj 1,50 m), in najbolje jih je naseliti v troje (1 samec in 2 samici), ker ko samica izleže mladiče (ustna valilnica) po treh tednih (brez hranjenja), jo samec začne zopet preganjati zaradi svojih želja in ona, utrujena in šibka, v večini primerov pogine.

In tudi ko boš namestil vso potrebno dekoracijo (apnenčaste kamne in pesek na dnu) to ne bo več prvotna prostornina.

Sicer pa zelo dobro za zunanji filter.

Če si tako kot jaz v Bretanji in želiš imeti ciklide iz Malavija, izkoristi nasvete, ki sem jih že dal, in lahko ti dam še druge.

Da te pomirim, sem bivši predsednik Akvarističnega kluba (ki trenutno mirovanje zaradi pomanjkanja sredstev), in sem pisal članke o izdelavi akvarijev velikih afriških jezer, ko sem bil del FAAB (Federacija asociacij akvaristov Bretanje).

Akvaristično.

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo