ribič polžev
Pozdravljeni, ali mi lahko kdo pove, če lahko damo ribo jedilko polžev v akvarij s 240 litri? Problem je, da na opisni kartici teh rib pravijo, da mora biti trdota vode največ 9, jaz pa imam med 15 in 18. Moje druge ribe imajo raje nekoliko tršo vodo, zato ne morem znižati trdote toliko! Hvala tistim, ki boste odgovorili
Pozdravljeni,
- Pri tako visokem Gh-ju, gre za afriški ali azijski akvarij? Zasajen ali ne?
- O katerih polžih govorimo?
- Kakšna hrana se daje v akvariju? Prevelike porcije hrane spodbujajo razmnoževanje polžev.
Vse to so informacije, ki manjkajo za iskanje rešitve, saj je bolje zdraviti vzrok kot posledico, da se prepreči ponovitev težave.
Pri tako visokem Gh-ju si ne predstavljam rib (ki bi lahko zmanjšale populacijo polžev), ki bi tolerirale ta parameter.
Mogoče bi bili Anentome helena (polži, ki jedo druge polže) rešitev, saj zdržijo Gh do 15°d.
Drugače je tu mehanska rešitev z listom solate, ki privabi polže, da jih nato postopoma odstranjujemo. To bo trajalo dolgo, vendar je učinkovito za zmanjšanje populacije.
Zmanjšanje populacije je smotrn način za obvladovanje njihove prisotnosti, saj so nekateri polži (kot so Physa, Planorbarius, Melanoides ...) zelo koristni v akvariju.
cab65
V mojem akvariju imam gupije, različne vrste corydoras, ancistruše, par gurami, ksifo, neone! Da, akvarij je zasajen, in vsi so med vrstami praproti na površini in malo na dnu! Dodal sem že dve anementome helena, vendar ju nikoli ne vidim, to je bilo v poskusne namene! Trdoto vode spreminjam z osmozno vodo, vendar to za moje ribe pri vrednosti 9 ni dobro! Začel sem konec lanskega leta in že sem imel veliko težav s smrtnostjo in polži! Prerezal sem dober del nekaterih rastlin, ker so imeli jajčeca! Moj akvarij se je od nedavnega stabiliziral, zato so polži majhni, vendar ne vem, kako se imenujejo! Prvi so prispeli skupaj z prvimi kupljenimi rastlinami! Morda dajem preveč hrane! No, v resnici ne vem točno
Pozdravljeni,
Imam Fluval ROMA akvarij s 240 litri, ki sem ga kupil pri Zoomalia, in ker sem pogosto naletel na težavo s polži, sem kupil Botie in jih dodal tri. Imam ta akvarij in te ribe že več kot leto dni in od takrat nimam več nobenih težav s polži. Da povem, kako učinkoviti so, sem kupil polža velikosti približno 2 cm po lupini, da bi počistil dno od ostankov hrane in drugega, in na žalost so kljub zagotovilu prodajalca, da je prevelik za Botie, te ribe premagale in so ga pojedle. Po drugi strani pa so Botie ribe, ki rade ostajajo skrite, zato je treba zanje pripraviti primerna skrivališča. Pri meni imajo na voljo amforo in številne razpoke v korenu mangurovega drevesa, ki sem ga postavil v svoj akvarij. Zelo sem zadovoljen z nakupom pri Zoomalia, ker so zelo resni in zdaj naročam potrošni material in hrano pri njih, saj so cene bistveno nižje kot drugje. Na koncu, odkar imam ta akvarij, nikoli nisem imel toliko rojstev rib (Gupi, Platy, Molly...) in že sem jih podaril več kot petdeset ter jih redno dajem.
Pozdravljen Benoit,
katere Botias si dal noter?
Če so to Macracante, bodo dosegle precejšnjo velikost (okoli 30 cm), zato jih boš moral dati ljudem, ki imajo velike akvarije (okoli 600 litrov).
Če so to Morleti, ni skrbi, saj bodo dosegli 9 / 10 cm velikosti.
V vsakem primeru je število 3 minimalno, 6 je bolje.
Akvaristično.
dober večer, imam 240-litrski akvarij z enim parom skalarnih rib, en samčkom gupija, eni xifo, 5 navadnimi ancistrusi + en zlati, 3 moli ribami in koničastimi melanijskimi polži, teh polžev se držim, vendar sem preplavljena z malimi polži, ki se naselijo v korenine rastlin, ko jih kupimo!!! Imam past, ampak to ni dovolj... in rada bi našla ribo, ki bi pojedla male polže, ne pa velikih melanijskih lol...Je to možno najti???!!
če kdo pozna ultimativno rešitev mojega problema... naj se oglasi! hvala
Pozdravljena, Linda,
ribe, ki se prehranjujejo s polži, ne delajo razlik med različnimi družinami teh, tako da, če jih boš vpeljala, ne boš imela več nobenih polžev.
Akvaristično.