Ribe vrtilci za uničevanje alg
[levo]trenutno v vodi ni nitritov[/levo]
[levo]osvetlitev 9 ur na dan[/levo]
[levo]ampak alge začenjajo množično nastajati na steklih in na listih rastlin[/levo]
[levo]po nasvetu prodajalca sem kupil 3 girine, da bi požrle vse te alge, vendar očitno nisem našel ugodnih mnenj za te ribe, ki sem jih kljub temu plačal po 6 evrov za vsako.[/levo]
[levo]kako vzpostaviti uravnotežen akvarij.[/levo]
[levo][/levo]
[levo]začenjam s tem poklicem[/levo]
[levo][/levo]
[levo]hvala[/levo]
[levo][/levo]
[levo]paolo[/levo]
[levo][/levo]
[levo][/levo]
Pozdravljeni,
Med cikliranjem akvarija se pojavijo rjave in zelene alge. To je normalno in je del evolucije. Alge običajno izginejo same, ko je akvarij biološko uravnotežen.
Glede tega prodajalca, to je še en primer, ki dokazuje, da so tam samo za prodajo. In prodaja 3 Gyrinocheilus aymonieri za isti akvarij je sramotna. Skrajni čas je, da prepovemo prodajo teh rib!!!
Ta riba, ki zraste do 28/30 centimetrov, je prodajana kot velika požiralka alg.
Čeprav ta lastnost res obstaja, ko je riba majhna, izgine, ko odraste. Poleg tega je izjemno teritorialna, agresivna in pogosto poškoduje ravne ribe, kot so skalari, tako da se s svojo sesko pritrdi na njihova boka. To povzroča seske, ki se lahko hitro okužijo.
Alain
Pozdravljen Paolo,
naletel si na dobrega prodajalca (mimogrede, enako dobro bi prodajal krompir ali karkoli drugega), vendar zagotovo ne na akvarista (kot pravi Alain, to je SRAMOTNO);
da se ne bi ponavljal, poglej poglavje "izdelava akvarija", to ti bo prihranilo veliko težav.
Smo akvaristi, ki želimo deliti svojo strast in znanje, vendar je včasih težko popraviti napake in je bolje začeti znova.
Akvariološko.
dober večer
zahvaljujem se vam za vaš odgovor
upošteval bom
lahko mi prosim poveste, kje se nahaja spletna stran o izdelavi akvarija?
Živjo Paolo,
preprosto na tem forumu.
Akvaristično.
imam Gyrinocheilus z ostrižniki... sumatranskimi barvi... papagajskimi ribami... botiji itd... stari so povprečno 10 let!!! in vse je v redu, ker je veliko skrivališč... moj pleco meri 40 cm!!!
Pozdravljen Dominique,
upam, da imaš za Plécosa dolžine 40 cm akvarij širine 2/3 metrov, sicer to ni "prav", saj je 40 cm res minimum za Plécosa..
Z akvaristično strastjo.
Živjo... tudi jaz sem doživel to na začetku... imam 400-litrski akvarij in sem se pravkar preselil v novo hišo, zdaj je moj akvarij postavljen med dvema oknoma... brez neposredne sončne svetlobe, zato ga ne osvetljujem in nimam nobenih alg s to novo metodo. Res je... ni enostavno najti pravega mesta za 400-litrski rezervoar... imam okoli štirideset rib in vse je v redu. Imam pa zunanjo črpalko dodatno z ogljenim predelkom... voda je vedno popolna. Boste videli, s časom boste postali odvisnik, želim vam to... še nekaj, menjam približno 7 do 10 % vode vsakih 30/35 dni... ni zapleteno. DOM
Dober večer Dominique,
plécosi lahko zrastejo do metra, res so to veliki in veličastni ribi. Če tvoj še naprej raste in je v bližini zaseben ali javen akvarij, jim ga podari; riba bo zagotovo postavljena v akvarij, ki ustreza njegovi velikosti.
Akvarijsko.