Reševanje mladiča miši
Brez odziva
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
1 sporočila
céline
Pozdravljeni, danes je moj maček, ki sem ga pravkar spustil noter, začel delati hrup blizu štedilnika. Hitro sem ugotovil, da se je igral z majhno miško, ki je bila tam (hiša v prenovi na podeželju). Takoj sem jo pobral in dal v škatlo. Po raziskavah sem skoraj prepričan, da je to mladi mišek. Meri 3 ali 4 cm brez repa. Ima odprte oči, vendar se mi zdi, da ne prav dolgo. Naredil sem mu improvizirano kletko v plastičnem predalu brez pokrova z vodo, in z užitkom je pojedel prepečenec. Ima majhno skrivališče, ki sem ga naredil v lončku z bombažem, kjer trenutno sam spi. Zdi se mi, da ni prav boječ, moj maček mu je verjetno malo prizadel šapo, saj se mi zdi rahlo tresoč in nespreten. Ali naj ga obdržim nekaj dni ali ga takoj izpustim? (če preživi to noč in jutri, seveda) Del mene ga hoče obdržati in posvojiti, ker se mi zdi zelo neustrašen, nima strahu pred mano, ravno nasprotno. Vendar imam 18-mesečnega otroka in rekli so mi, da lahko prenaša bolezni. Ne vem točno, kaj naj storim, potrebujem vaše nasvete, ker nimam izkušenj z divjimi glodalci. Hvala za vaše odgovore.