Forum za akvaristiko

prvi koraki morski akvarij

1 odgovor
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
mehdi
1 sporočila
mehdi fr

Pozdravljeni, odločil(a) sem se za morski akvarij. Nisem popolnoma predan(a) akvaristiki.

Naročil(a) bom akvarij približno 300l, obstaja akvarij po imenu roma, ki je popolnoma opremljen. Mi ga priporočate??? Ali pa osaka, vendar je osaka brez opreme in glede na moj proračun, moj budget je 650 za vse, skimmer, cirkulacijo, filter itd...

Kaj menite??

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Pozdravljen Mehdi,

ogledal sem si "akvarij Roma"; ni veliko povezav z morsko vodo.

Kaj želiš narediti z morsko vodo: greš za koralnim rifom ali za ribami?

Za koralni rif je 240 l. res komaj dovolj; za ribe je dovolj, da pogledaš velikost oceanov, da dobiš tvoj odgovor.

Poleg akvarija potrebuješ še:

- spodaj rezervoar za filtracijo z zmogljivim odstranjevalcem pen in močno črpalko za vračanje vode,

- skoraj zagotovo kalcijev reaktor in morda reaktor s kalcijevim hidroksidom, mikro dozirne črpalke (predvsem v primeru koralnega rifa),

- specifično močno razsvetljavo (svetila običajno zamenjaš vsakih 6/8 mesecev),

- črpalke za premešavanje, grelnike,

- menjave vode (torej velika verjetnost za osmotsko napravo) in morske soli,

- in seveda različne prebivalce.

Torej vidiš, da je potreben pomemben začetni vložek in kasneje še vzdrževanje; na tem področju ne gre varčevati pri majhnih stvareh, ki lahko pripeljejo do velikih težav in vsega, kar sledi.

Ponovno moramo biti previdni glede bučnih oglasov, ki so tam, da prodajajo, kot tudi prodajalcev.

Morski akvarij zahteva znanje in stike, ki imajo to znanje; je čudovit, vendar zahteva finančna sredstva, ki so veliko večja kot pri sladkovodni akvaristiki.

Akvaristično.

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo