Prvi izhod zunaj
Pozdravljeni,
Imam dva mačka že 8 let in nikoli nista zapustila hiše.
Zadnje čase pa vse bolj razmišljam o tem, da bi jima dovolil, da živita življenje na prostem, zaradi več razlogov:
* Ugotovili so, da imam alergijo na mačje in pasje dlake
* Sta "rahlo" debela haha
* Uničujeta mi vse v hiši, pohištvo, stene, odpirata omare in skrbno mečeta oblačila na tla, in tako dalje.
Rabil bi vaše mnenje.
Ali ju lahko pustim, da se podita zunaj čez dan, da se razmigata in okusita svobodo?
Če ja, kako naj to storim? Ne poznata zunanjosti in bojim se, da bi panike ali da se ne bi vrnila :-( :-( in to seveda ni cilj.
Še en pomemben faktor je, da je moja hiša ob državni cesti z omejitvijo hitrosti 90 km/h, ki je nihče ne upošteva, z več kot 10.000 vozili na dan. Bojim se, da bi panike, šli na cesto namesto na polja za hišo in jih povozili....
Kaj mi svetujete prosim?
Najlepša hvala za vaše odgovore.
Pozdravljeni
Glede na to, kar opisujete, obstaja samo ena rešitev, Catio, nekakšen ograjen mačji patio, da ne bodo ogroženi. Sicer se lahko poslovite od svojih mačk. Na internetu poiščite, da vidite nekaj modelov.
Imajo pa vaše mačke doma vse potrebno za zabavo, veliko mačje drevo, praskalnike itd ...?
In glede debelosti, kaj jedo? Poceni briketi so polni ogljikovih hidratov, ki redijo, tako kot pri nas.