prostornina za akvarij
dober dan
kupil sem zunanjo črpalko Fluval 206 780 L/H
rad bi vedel, ali bo dovolj za 216 litrov
s prijaznimi pozdravi
To je več kot trikratnik prostornine tvojega akvarija. Po mojem mnenju je to dovolj, vseeno pa je odvisno, če gre za zelo onesnažujoče ribe, na primer iz jezera Malavi, ali ne.
To bo približno dvajset oklepnih somov, en par ancistrusov, trenutno pa 4 skalarke. Kaj menite o tem?
S spoštovanjem
Coridoras in ancistrus so v redu, vendar je akvarij premajhen za skalarke. Razen za mlade skalarke, ki bi jih bilo treba prenesti v minimalno 300 l, ko odrastejo. Ali pa obdržite en par in podarite drugi dve.
Jean Pierre bi moral prav tako izraziti svoje mnenje.
Namesto skalirjev lahko postavite 10 sekiric (Carnigiella strigata) za površino, desetino rdečenosca za sredino in 4 apistogramma agassizii za dno.
Razmišljal sem o dodajanju cirkulacijske črpalke (Fluval CP3 od 100 l do 200 l 2800 L/H), ker nameravam dobro zasaditi akvarij in ne bi rad, da so odpadki.
Kaj menite o tem?
Lep pozdrav
Črpalka je primerna, vendar je še vedno ustrezna samo za skalarje.
ja, ampak vseeno nimam skalark ^^
hvala za informacije
se vidimo
Pozdravljena Nathalie,
3-kratna prostornina je dobra; ne smeš filtrirati premočno, ker "umazanija" ne bo ustavljena.
Torej za 216 l. je črpalka 600, 700 l./h. več kot dovolj.
Brez črpalke za kroženje, to ni potrebno za to vrsto akvarija.
Aquariophilno.
pozdravljeni
rada bi vedela, če bi bili dve zunanji črpalki fluval 406 dovolj za filtracijo volumna 600 / 700 litrov, saj bi bil ta volumen gosto posajen in okrašen z velikimi koreninami in kamni, skratka velik okras ;-)
s spoštovanjem
Dober večer Nathalie,
Fluval 406 ima pretok 1450 l/h, torej ni težav z 2 črpalkama.
Če smem vprašati, zakaj Fluval in ne Eheim?
Za nekatere pripomočke je bolje uporabiti bolj, kako bi rekel, profesionalno opremo, saj lahko majhni prihranki povzročijo težave.
Aquariophilement.
pozdravljeni
zakaj fluval, ker sem nekoč imela fluval 405 za 240 litrov in sem bila zadovoljna, uporabljala sem jo 5 let in takrat vse prodala.
Strokovno je vedno bolje, vendar ...