Forum za akvaristiko

prostornina za akvarij

11 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
nathalie
12 sporočila
nathalie fr

dober dan

kupil sem zunanjo črpalko Fluval 206 780 L/H

rad bi vedel, ali bo dovolj za 216 litrov

s prijaznimi pozdravi

nicolas
23 sporočila
nicolas fr

To je več kot trikratnik prostornine tvojega akvarija. Po mojem mnenju je to dovolj, vseeno pa je odvisno, če gre za zelo onesnažujoče ribe, na primer iz jezera Malavi, ali ne.

nathalie
12 sporočila
nathalie fr

To bo približno dvajset oklepnih somov, en par ancistrusov, trenutno pa 4 skalarke. Kaj menite o tem?

S spoštovanjem

nicolas
23 sporočila
nicolas fr

Coridoras in ancistrus so v redu, vendar je akvarij premajhen za skalarke. Razen za mlade skalarke, ki bi jih bilo treba prenesti v minimalno 300 l, ko odrastejo. Ali pa obdržite en par in podarite drugi dve.

Jean Pierre bi moral prav tako izraziti svoje mnenje.

nicolas
23 sporočila
nicolas fr

Namesto skalirjev lahko postavite 10 sekiric (Carnigiella strigata) za površino, desetino rdečenosca za sredino in 4 apistogramma agassizii za dno.

nathalie
12 sporočila
nathalie fr

Razmišljal sem o dodajanju cirkulacijske črpalke (Fluval CP3 od 100 l do 200 l 2800 L/H), ker nameravam dobro zasaditi akvarij in ne bi rad, da so odpadki.

Kaj menite o tem?

Lep pozdrav

nicolas
23 sporočila
nicolas fr

Črpalka je primerna, vendar je še vedno ustrezna samo za skalarje.

nathalie
12 sporočila
nathalie fr

ja, ampak vseeno nimam skalark ^^

hvala za informacije

se vidimo

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Pozdravljena Nathalie,

3-kratna prostornina je dobra; ne smeš filtrirati premočno, ker "umazanija" ne bo ustavljena.

Torej za 216 l. je črpalka 600, 700 l./h. več kot dovolj.

Brez črpalke za kroženje, to ni potrebno za to vrsto akvarija.

Aquariophilno.

nathalie
12 sporočila
nathalie fr

pozdravljeni

rada bi vedela, če bi bili dve zunanji črpalki fluval 406 dovolj za filtracijo volumna 600 / 700 litrov, saj bi bil ta volumen gosto posajen in okrašen z velikimi koreninami in kamni, skratka velik okras ;-)

s spoštovanjem

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Dober večer Nathalie,

Fluval 406 ima pretok 1450 l/h, torej ni težav z 2 črpalkama.

Če smem vprašati, zakaj Fluval in ne Eheim?

Za nekatere pripomočke je bolje uporabiti bolj, kako bi rekel, profesionalno opremo, saj lahko majhni prihranki povzročijo težave.

Aquariophilement.

nathalie
12 sporočila
nathalie fr

pozdravljeni

zakaj fluval, ker sem nekoč imela fluval 405 za 240 litrov in sem bila zadovoljna, uporabljala sem jo 5 let in takrat vse prodala.

Strokovno je vedno bolje, vendar ...

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo