preurediti dno svojega akvarija
Pozdravljeni;
Rad bi obnovil dno mojega akvarija z uporabo hranilne podlage in novega kremenčevega peska, vendar ne vem, kam naj dam svoje ribe, saj nimam drugega akvarija in ne vem, kako naj se lotim tega. Akvarij imam že dve leti in ga še nikoli nisem prenovil, vse moje rastline pa odmirajo in ko pogledam, na dnu ni več zemlje.
Tukaj je slika akvarija, to je 50-litrski:
[URL=https://www.casimages.com/img.php?i=121021124844559152.jpg][/URL]
Pozdravljeni,
svoje ribe lahko začasno namestite v veliko hladilno skrinjo, dokler ne uredite svojega akvarija.
Za podlago je potrebno uporabiti mešanico šote in zelene gline.
razmerje šote do zelene gline je 1:1.
Paziti morate, da uporabite pravo šoto in ne "tako imenovane" šote, nato jo morate presejati in zmešati z zeleno glino.
zadostuje plast debeline 4 cm, nato pa dodajte še 2 cm sloja rečnega peska Loire ali kakršnega koli drugega, ki ga želite.
Lep pozdrav, J-C
hvala za vaš odgovor
vendar na tej spletni strani ne najdem šotne zemlje, trgovina za male živali je oddaljena več kot 40 km od mojega doma in nimam prevoza, zato bi želela kupiti nekaj, kar bi bilo primerno na tej spletni strani
če ne želite prenoviti tal, lahko v tem primeru vsak teden dodajate tekoče gnojilo v odmerkih, ki jih predpisuje proizvajalec.
Akvaristično.
Pozdravljeni;
Rad bi obnovil tla za gnojenje rastlin. Dodajam ga vsak teden, ko menjam vodo, pa nič ne pomaga. Rastline postajajo rumene in se lomijo.
Dober večer;
če želiš prenoviti dno tvojega akvarija, boš moral v tem primeru akvarij popolnoma prenoviti; za ribe stori tako, kot ti je povedal Jean-Christophe (ogrevanje vode in filtracija), za dno pa si oglej poglavje "izdelava akvarija".
Veliko poguma.
Akvaristično.