Forum za akvaristiko

Potreba po pomoči

5 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
William
38 sporočila
william fr

Dragi akvaristi,

Torej, v akvariju s 190 l imam več vrst rib. Imam 3 klovnske botie, neone, platije, očistnike stekel, dna ribe, 2 ancistruse, gurame in še nekaj drugih, prav tako pa japonske kozice in red cherry kozice. Na žalost vse skupaj z umetnimi rastlinami. To je približno okolje mojih rib, ki so, kar zadeva zdravje, na videz dobro, parametri vode so na videz dobri. Poleg tega imam veliko rojstev (samo pri platijah pač), kar teoretično pomeni, da se ribe dobro počutijo.

Vendar, in tu je moje vprašanje, nekatere ribe (zlasti platije in klovnske botie) izgubljajo barvo, veliko manj živahne so pri klovnskih botiah. Še huje, nekatere izmed mojih platij, ki so bile kupljene rumeno-črne, so praktično postale bele.

Od kod lahko to izhaja?

Za informacijo, za hranjenje rib na dnu dajem pastile, druge pa jedo kosmiče.

Vsak teden v akvarij dodam nekatere izdelke: clynol, crystal water, easy balance, dodatek bakterij iz linije API (API Aqua Activ Filter mislim), in še eno stvar iz linije API, ki naj bi pomagala pri odstranjevanju odpadkov.

To je to v grobem. Z akvaristiko sem začel približno pred 6 meseci, tako da imam skoraj vse še za naučiti. Sluči se, da so nekatere stvari, ki jih počnem, nepravilne. Vendar imam zelo zelo malo smrtnih primerov, zato mislim, da tudi nekatere stvari delam prav za moje ribe.

Kakor koli že, hvala vnaprej za vaše odgovore in pomoč...............

Sandra
261 sporočila
sandra fr

Pozdravljen William,

Včasih je izguba barve pri ribah posledica stresa... Sicer nisem strokovnjakinja, tako da bi lahko šlo tudi za kaj drugega.

Glede hrane, obstaja hrana za krepitev barv rib, mogoče bi to lahko pomagalo...

Ne vem, če je res dobro vsak teden dodajati razne izdelke v tvoj akvarij, sama nisem preveč za takšne stvari, ampak morda se motim, lahko se zmotim!

Se vidimo kmalu!

Poziv vsem akvarijskim strokovnjakom: če imate odgovor za Williama, objavite svoje mnenje!

William
38 sporočila
william fr

Živjo Sandra,

Hvala za ta odgovor. Ker sem precej nov v akvaristiki (od lanskega leta, kar ni veliko), sem si rekel, da potrebujem to in to (govorim o izdelkih). Kot vsak začetnik se pustimo zmamiti prodajalcem. Vendar zdaj spreminjam mnenje o tem. Navsezadnje, kot praviš, če so parametri vode dobri, ne bi smelo biti težav. Glede izgube barv sem res ugotovil, da je hrana najboljša rešitev za preprečevanje tega. No, bodisi zaradi stresa ali česa drugega, ne vem. Ampak stres bi utegnil biti eden od vzrokov. Res je, imam enega guramija, ki terorizira vse okoli sebe, kar bi lahko bil vir stresa in s tem izgube barve. Ta je res pravi terorist. Bomo videli, kako bo šlo, ko bo ta mala druščina v velikem akvariju. Sicer pa bom iz tega guramija naredil suši, če bo še naprej tak...

Se kmalu spet slišiva.....

Sandra
261 sporočila
sandra fr

Živjo William,

Upam, da se bo tvoja teroristična riba umirila! lol! (sicer pa so suši odlični )

Upam tudi, da bodo tvoje ribe kmalu spet pridobile svoje živahne barve!

Se vidimo kmalu!

William
38 sporočila
william fr

Obožujem suši!!!

Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Pozdravljeni,

z malo zamude si oglejte poglavje o realizaciji akvarija.

Nato imaš dober začetek z akvarijem te velikosti, vendar je akvarij uravnoteženo okolje, zato manjka hranljiva tla in rastlinje (vir oksigenacije vode).

Zamenjava 10 % volumna vode vsak teden in čiščenje filtra 1-krat na mesec.

STROGO SE IZOGIBAJ KEMIČNIM IZDELKOM. To je dobro za prodajalce, toda ne za akvarij.

Začni znova na teh novih osnovah in preseli svoje oskrbovance drugam, dokler se v tvojem akvariju ne vzpostavi ravnovesje (približno po 3 do 5 tednih, po vrhuncu nitritov).

Akvaristično.

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo