Potreba po nasvetu
Dober večer, sem začetnik, ki je v preteklosti že imel nekaj zlatih ribic in sem strasten ljubitelj rib. Rad bi dobil nekaj nasvetov, saj si želim ustvariti akvarij z ribami gupi in neoni, vendar res ne vem, kateri akvarij, črpalke, grelnik, filter izbrati, malo sem izgubljen.
V redu, hvala Stéphanie
PS: Ime mi je Enzo, star sem 11 let. Moj račun je ustvarila moja mama, ampak nikoli ne uporablja.
ps stara sem 13 in pol in to je moj oče jaz lol
Pozdravljeni,
dobro je imeti mlade ljubitelje akvaristike, saj nam to dokazuje, da je akvaristika še vedno aktualna. Mi, ki smo nekoč začeli, lahko delimo svoje izkušnje in vam pomagamo, da se izognete "pastem" prodajalcev.
David, brez da ti ukazujem, preberi del foruma "Izdelava akvarija", tam boš našel veliko uporabnih informacij.
Potem sem ti na voljo za pomoč.
Akvaristični pozdravi.
Pozdravljeni,
Preden izberete ribe, morate poznati prostornino akvarija, ki ga imate ali ga nameravate kupiti.
- Za Gupije (Poecilia réticulata) in da ne pride do prenaseljenosti prehitro, bi morali imeti vsaj 120L (še posebej, če ne bodo živeli sami), medtem ko za Endlerje lahko imate od 50/60L
- Za neone (Hyphessbrycon innesi) potrebujete skupino vsaj 6/7 osebkov v akvariju z vsaj 1m spredaj, saj so to plavalne ribe in postavitev v manjši prostor bi jim otežila gibanje. Po drugi strani lahko "ponarejeni neoni" (Paracheirodon simulans) živijo v manjših bazenih.
Alain
Najlepša hvala vsem, pogledal bom del foruma in potrjujem, da je veliko odraslih, vendar je čudovito, da so tudi mladi navdušeni kot jaz. Mislil sem, da sem morda edini mlad, ampak ne, to me res veseli. Razmišljam, da bi si omislil 200-litrski akvarij in vanj vstavil par skalarnih ali gurami rib ter nekaj daniov, morda celo 300 litrov. No, to je to, hvala vsem