Forum za akvaristiko

Potreba po nasvetu

8 odgovori
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
David
5 sporočila
david fr

Dober večer, sem začetnik, ki je v preteklosti že imel nekaj zlatih ribic in sem strasten ljubitelj rib. Rad bi dobil nekaj nasvetov, saj si želim ustvariti akvarij z ribami gupi in neoni, vendar res ne vem, kateri akvarij, črpalke, grelnik, filter izbrati, malo sem izgubljen.

stéphanie
63 sporočila
stéphanie fr
Za to vzemi akvarij s prostornino 100-120L, še posebej za neonke, saj potrebujejo prostor, da plavajo v jatah. Glede ostalega pa, mislim, da ni posebnih nasvetov, vendar vprašaj nekoga bolj izkušenega.
David
5 sporočila
david fr

V redu, hvala Stéphanie

stéphanie
63 sporočila
stéphanie fr
ni za kaj
PS: Ime mi je Enzo, star sem 11 let. Moj račun je ustvarila moja mama, ampak nikoli ne uporablja.
David
5 sporočila
david fr

ps stara sem 13 in pol in to je moj oče jaz lol

stéphanie
63 sporočila
stéphanie fr
lol!!!!kul je to, ker so tukaj samo odrasli!!:)
Jean-Pierre
404 sporočila
jean-pierre fr

Pozdravljeni,

dobro je imeti mlade ljubitelje akvaristike, saj nam to dokazuje, da je akvaristika še vedno aktualna. Mi, ki smo nekoč začeli, lahko delimo svoje izkušnje in vam pomagamo, da se izognete "pastem" prodajalcev.

David, brez da ti ukazujem, preberi del foruma "Izdelava akvarija", tam boš našel veliko uporabnih informacij.

Potem sem ti na voljo za pomoč.

Akvaristični pozdravi.

Alain
259 sporočila
alain fr

Pozdravljeni,

Preden izberete ribe, morate poznati prostornino akvarija, ki ga imate ali ga nameravate kupiti.

- Za Gupije (Poecilia réticulata) in da ne pride do prenaseljenosti prehitro, bi morali imeti vsaj 120L (še posebej, če ne bodo živeli sami), medtem ko za Endlerje lahko imate od 50/60L

- Za neone (Hyphessbrycon innesi) potrebujete skupino vsaj 6/7 osebkov v akvariju z vsaj 1m spredaj, saj so to plavalne ribe in postavitev v manjši prostor bi jim otežila gibanje. Po drugi strani lahko "ponarejeni neoni" (Paracheirodon simulans) živijo v manjših bazenih.

Alain

David
5 sporočila
david fr

Najlepša hvala vsem, pogledal bom del foruma in potrjujem, da je veliko odraslih, vendar je čudovito, da so tudi mladi navdušeni kot jaz. Mislil sem, da sem morda edini mlad, ampak ne, to me res veseli. Razmišljam, da bi si omislil 200-litrski akvarij in vanj vstavil par skalarnih ali gurami rib ter nekaj daniov, morda celo 300 litrov. No, to je to, hvala vsem

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo