Potreba po nasvetu po posvojitvi neodstavljenega mladička
Pozdravljeni,
Dovoljujem si, da objavim razpravo, ker sem posvojil majhnega mladička, ki ni odstavljen, moj prijatelj ga je pripeljal, potem ko ga je našel na svojem delovnem mestu. Odkar ga imamo (minil je en teden), se zdi prijazen, je svojo hrano (ki jo mešam z materinim mlekom, ker ni hotel vzeti stekleničke) in po potrebi gre v svoj straniščni prostor, potem ko smo mu to pokazali in ga navadili.
Majhne težave, s katerimi se srečujem, so, da me ugrizne in opraska, takoj ko ga imam pri sebi, in ko mu rečem "NE" "NE UGRIZAJ" "NE PRASKAJ", on vztraja, in težava je, da sem se žal slabo odzval, ko mi je resnično povzročil bolečino z ugrizom ali praskanjem. Dal sem mu lahkoten udarec po glavi, bojim se, da bo zdaj zaradi tega agresiven do mene :( Morda pretiravam, vendar bi rad vaše nasvete.
Podobno, ko sem mu ponovno ponudil stekleničko, jo je sprejel, vendar mi je povzročil izjemno bolečino, me opraskal do solz in sem se nekoliko razjezil, ko sem nanj zakričal. Vem, da ne bi smel, toda bolečina me je prisilila, da sem se odzval, in potem sem hitro občutil krivdo.
Kakorkoli, grem k veterinarju v začetku prihodnjega meseca. Vseeno bi rad slišal vaša mnenja in nasvete. Rada imam svojega mačka in mi ni všeč, da imamo ta konflikt glede ugrizov in prask. (Mimogrede, kupil sem mu igrače in sem tudi postavil stvari za praskanje.)
Hvala veliko. :)
Mačka vašo roko dojema kot igračo. Morate ji reči "ne" brez daljših razlag.
[left>Dobro ste storili, da ste ji kupili igrače.[left>Upam, da ste se pomirili in da je zdaj vse v redu.