Posvojitev živali kot študent: dobra ali slaba ideja?

Brez odziva
Za spremljanje ali sodelovanje v tej razpravi morate biti prijavljeni. Povežite me
Emma
1 sporočila
emma fr
Dober večer vsem, že nekaj mesecev razmišljam o tem, da bi posvojila žival, medtem ko sem študentka, zato vam bom povedala več o tem, da mi lahko poveste, če menite, da je to dobra ideja ali ne.Študentka sem v 1. letniku prava, živali sem vedno imela (bodisi pri očetu bodisi pri materi) in sem tudi 3 leta opravljala varstvo hišnih ljubljenčkov. Zaradi študija sem se preselila v mesto v stanovanje velikosti 20 m2. Sprva so me strastno zanimali psi, kinološki vedoidizem, obérythmée, pozitivno vzgojo itd., vendar je seveda v stanovanju velikosti 20 m2 nemogoče imeti psa!Normalno bi junija morala prevzeti svojo mačko, ki sem jo lani rešila zagotove smrti z ulice, ko je rasla, se je izkazalo, da je zelo živčna in aktivna, zato mi je veterinar povedal, da nujno potrebuje zunanji dostop, da se umiri (da lahko lovi itd., ker ima zaradi težkega začetka življenja, ko je moral loviti vse, kar je našel, da bi preživel, zelo močan lovski nagon).Torej, na žalost sem ga morala pustiti na podeželju pri očetu, čeprav vem, da je to v njegovo dobro (in čeprav si oče v skrivnostih zelo veseli njegove družbe haha).Tako sem prvič v življenju brez živali in to me teži... Res bi rada posvojila, vendar ne vem, kateri vrsti bi se obrnila...Glede na to, da ne želim posvojiti mačke, ker jo že imam, in se mi zdi popolnoma neumno ponovno posvojiti eno, ki morda tudi ne bo prenesla življenja v stanovanju.Glede glodavca nočem živali, ki dela hrup ponoči, ker v svojem stanovanju nimam prostora, kamor bi jo lahko dala, da me ne bi zbudilo.Razmišljala sem o zajcu, vendar ne vem, če bi lahko živel sam? Ali če vzamem dva, ali bosta imela dovolj prostora? Ali pa bi bila druga žival bolj primerna za moj življenjski slog?Ob upoštevanju, da če posvojim zajca, bo bil na prostosti, ko bom prisotna, in v oboru, ko bom odsotna.Odsotna sem med 3 in 5 urami na dan zaradi predavanj in se vrnem domov za kosilo. Res bi rada žival, ki bi lahko šla ven in se crkljala, zato me iskreno miši, hrčki itd. ne mika preveč.No, oprosti za ta dolgi govor, ampak res si želim zunanja mnenja, da bo moja odločitev čim bolj premišljena.Hvala vnaprej za branje in z nestrpnostjo pričakujem vaše odgovore ;)

Pravilnik o piškotkih
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem mestu, izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, zagotovimo prilagojeno oglaševanje in v statistične namene razumemo, kako naše stranke uporabljajo naše storitve. Zaupanja vredni partnerji prav tako uporabljajo ta orodja kot del našega prikazovanja oglasov. Svoje nastavitve glede piškotkov lahko kadar koli spremenite z dostopom do svojega računa..
Prosimo vas za dovoljenje za uporabo piškotkov ali podobnih orodij, da vam olajšamo nakupovanje na našem spletnem... Preberi več
Določite svoje izbire Sprejemam
Aplikacija Zoomalia Z Family'z zaslužite +50 pts z vsakim naročilom in prejmite obvestila o spremljanju naročila v realnem času
Aplikacija Zoomalia Z aplikacijo Zoomalia povečajte svojo mucko !1000 pts za vsak prenos in +50 pts za vsako naročilo